Размер гуми на Транзит двойна гума?

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
sveto
потребител
потребител
Регистриран: 06 яну 2013, 13:15
Модел на автомобила: transit'83 2,4D , Vectra c 2.2i irmscher
Status: Извън линия

Размер гуми на Транзит двойна гума?

Мнение от sveto » 13 апр 2014, 10:23

Здравейте, колеги! Имам Транзит '83 двойна гума. Дават му гуми 185/14 ,но един приятел ми предлага 195/75/14. Притеснява ме дали като са по-широки няма да са твърде близо една до друга? Сега разстоянието между двете гуми, където са стъпили на пътя е малко под 30мм (около 28) ненатоварен. Някой знае ли дали ще има проблем да ги сложа? Едни казват може, други не може. Ще ми е полезно вашето мнение. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Re: Размер гуми на Транзит двойна гума?

Мнение от OgiDogi » 13 апр 2014, 12:32

sveto написа:Здравейте, колеги! Имам Транзит '83 двойна гума. Дават му гуми 185/14 ,но един приятел ми предлага 195/75/14. Притеснява ме дали като са по-широки няма да са твърде близо една до друга? Сега разстоянието между двете гуми, където са стъпили на пътя е малко под 30мм (около 28) ненатоварен. Някой знае ли дали ще има проблем да ги сложа? Едни казват може, други не може. Ще ми е полезно вашето мнение. Благодаря предварително!
Би трябвало да не опират, до колкото разликата в ширините на гумите е 10 mm, всяка ще се приближи до другата с 5 mm и общо разстоянието ще се намали с 10 mm.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
sveto
потребител
потребител

Мнение от sveto » 13 апр 2014, 13:26

OgiDogi написа:
sveto написа: Би трябвало да не опират, до колкото разликата в ширините на гумите е 10 mm, всяка ще се приближи до другата с 5 mm и общо разстоянието ще се намали с 10 mm.
Да, но дали има някакво минимално разстояние между гумите, което трябва да се осигури? И като се натовари буса предполагам, че ще се доближат още повече.

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Мнение от OgiDogi » 13 апр 2014, 15:27

sveto написа:Да, но дали има някакво минимално разстояние между гумите, което трябва да се осигури? И като се натовари буса предполагам, че ще се доближат още повече.
Е, те и да опрат, няма да се трият една в друга, само ще се притискат и то със сила много по-малка от тази, с която натискат асфалта. А при посоченото разстояние, дори и да се смачкат и разширят с още 10 mm всяка, пак ще има междина (освен ако не са много омекнали).
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
sveto
потребител
потребител

Мнение от sveto » 16 апр 2014, 19:53

За сега няма отрицателни мнения, ще взема да ги купувам :)

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”