съединителя отделя прекалено високо

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
nrainov
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2007, 18:13
Модел на автомобила: Focus 2.0 16v Zetec-E
Status: Извън линия

Мнение от nrainov » 28 авг 2007, 21:05

тя е за хора със здрави сърца-920лв

Потребителски аватар
Gladiator_BG
потребител
потребител
Регистриран: 07 апр 2010, 20:55
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115ph 02 Ghia

Re: съединителя отделя прекалено високо

Мнение от Gladiator_BG » 29 май 2014, 15:46

здравейте ... да не пускам нова тема бих искал да питам тук за пренабиване на феродото на съединителя ...
колата е от профила ми ... до колкото разбрах при мен се сменя комплект съединител + маховик + консумативи на стойност около 1100лв БЕЗ ремонта
колата не тресе нито при ниските нито при високите обороти нито на светофар в спряло положение ... педала отеля в много високо положение - 1,5см преди да го отпусна напълно ...
колата е пъргава ... върти гуми ... но преди няколко дена бяхме 5 човека вътре и аз я "резнах" малко повече - в следствие на което замириса на феродо ...
купих автомобила преди 2г в същото състояние на съединителя и до сега съм навъртял 40 000км
при такива суми каквито е посочил колегата (920лв) сърцето ми и да не е - става слабо така че варианта да дам 1500лв с ремонта за 13-годишен автомобил е просто немислим ...
моля някой ако има опит с пренабиването на тези съединители да сподели какви са рисковете, колко К километра би изкарал един такъв съединител и каква суми би ми излезнало пренабиването (един майстор ми спомена нещо около 80-100лв и издържали по 120-150к км)

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 29 май 2014, 17:39

Феродовия диск е едно най евтините неща в комплекта. Маховика и лагер помпата са скъпите неща. Ако мислиш да надхитряваш системата по добре си вземи само феродовия диск и смени само него, отколкото да пренабивате феродо и тн. Но при тоя вариант работата си е работа независимо какво сменяш, иначе казано пак едни 500 лв ще отидат, зависи кой и за колко ще ти я направи.
Изображение

malhi4o
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2009, 02:24
Модел на автомобила: Focus mk1 1.6 SE

Мнение от malhi4o » 29 май 2014, 21:14

Нищо му няма на твоят съеденител. При смяна на феродото издържат нормално взависимост основата далие здрава (качествена), при които гасителят е при феродовиет диск някй път се разпилява.

Потребителски аватар
Gladiator_BG
потребител
потребител
Регистриран: 07 апр 2010, 20:55
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115ph 02 Ghia

Мнение от Gladiator_BG » 11 юни 2014, 15:25

Определено НЕ успях да "надхитря" системата ...след разглобяването се оказа даже че феродовия диск е горе доло "читав", но маховика и притискателя(или както там се казва) са се скапали ... ремонта ми излезна 1100лв като в цената е включен комплект съединител с маховик - 900лв (със някаква отстъпка) ... и 200лв труд ...
ако на някой му трябват части за тестване, мостри или каквото и да е било от износения комплект да пише на Gladiator_BG@abv.bg ... даже ме е яд да ги дам на "белканто"
феродовия диск ми казаха че "има хляб" в него ... ето и снимки
http://dox.bg/files/dw?a=96547502d8

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 12 юни 2014, 08:56

Поне вече ще знаеш че ще караш и един от скъпите проблеми си го решил, ако това може да те успокои :)
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”