Освежаване на волана на Фокус '99 - как се сваля?
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2014, 23:12
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Освежаване на волана на Фокус '99 - как се сваля?
Здравейте, колеги. Форд Фокус 1999 е моят случай. Воланът е доста захабен вече и на места изтъркан. Не искам да го претапицирам или да го пращам до София да ми го правят. Някой от вас освежавал ли е своя? Четох в един друг форум как се почиства и после се маже с боя за кожени якета Силвър и ставал като нов. Въпросът ми е, ако някой може, да обясни как става свалянето на волана. Не съм го свалял до сега и нямам представа, най-малкото да не ми се отвори еърбега в лицето. 

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Освежаване на волана
Откачаш акумулатора и сваляш възглавницата без притеснения. Гайката, която държи волана към кормилния прът е 24 или 27 mm. Разхлабваш и с потупване отдолу отлепяш волана от пръта, после я доразвиваш и го сваляш.dimobs написа:Здравейте, колеги. Форд Фокус 1999 е моят случай. Воланът е доста захабен вече и на места изтъркан. Не искам да го претапицирам или да го пращам до София да ми го правят. Някой от вас освежавал ли е своя? Четох в един друг форум как се почиства и после се маже с боя за кожени якета Силвър и ставал като нов. Въпросът ми е, ако някой може, да обясни как става свалянето на волана. Не съм го свалял до сега и нямам представа, най-малкото да не ми се отвори еърбега в лицето.
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2014, 23:12
- Модел на автомобила: focus
Re: Освежаване на волана на Фокус '99 - как се сваля?
А възглавницата как точно се сваля? И не трябва ли да изчакам определено време, след като сваля акомулатора, за да съм сигурен, че не е останал никакъв заряд?