Мнения за ФОРД ФОКУС 1 1.4 16V
-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2012, 19:18
- Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .
- Status: Извън линия
Мнения за ФОРД ФОКУС 1 1.4 16V
Здравейте! Намерих си доста запазено ФОКУС-че,хечбек 4-5 врати, 1.4 16V, модел - 1999г. , на много добра цена, но не мога да намеря информация за този двигател, освен, че бил много слаб за модела. Сигурно е вярно, но да поясня, че досегашната ми кола е РЕНО КЛИО '91 1.2 55к.с., така,че донякъде съм свикнал с малките двигатели. Ползвах търсачката, но безуспешно. Ще съм благодарен за каквато и да било информация за конкретния двигател( за модела, като цяло съм изчел почти всичко).
Благодаря ви предварително!
Благодаря ви предварително!

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Мнения за ФОРД ФОКУС 1 1.4 16V
Слаб слаб колко да е слаб 
Карал си слаб автомобил и си на ясно.
Като имаш работеща глава на раменете си ще усетиш силите на този мотор и ще разбереш какво може и ще си правиш преценка в ситуация.
Карах Ескорт 1.3 60 коня на газ и като го взех си имаше проблем.
Повече от 110 да вдигне трябваше да е някъде в свободно падане в пропаст
Пуша от дъжд на вятър, а в кола изобщо не сещам за цигари.
С Ескорта при едно преминаване на прохода Шипка като се лепнах зад един ТИР, та в спокойно каране след него изпуших 2 цигари
От динамика мрънкат и от 1.6 16V 101 коня във Фокус.
Обаче един познат си кара комбито с жена си и 2те деца и багаж до тавана и само ми се хвали как бягал.
Основен и скъп проблем може да ти е този.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=68545
Снимките са от моя двигател.
След 8 години и към 80 000 км каране като на война я вкарах за ремонт с разход на масло към 12л. за 10 000км.

Карал си слаб автомобил и си на ясно.
Като имаш работеща глава на раменете си ще усетиш силите на този мотор и ще разбереш какво може и ще си правиш преценка в ситуация.
Карах Ескорт 1.3 60 коня на газ и като го взех си имаше проблем.
Повече от 110 да вдигне трябваше да е някъде в свободно падане в пропаст

Пуша от дъжд на вятър, а в кола изобщо не сещам за цигари.
С Ескорта при едно преминаване на прохода Шипка като се лепнах зад един ТИР, та в спокойно каране след него изпуших 2 цигари

От динамика мрънкат и от 1.6 16V 101 коня във Фокус.
Обаче един познат си кара комбито с жена си и 2те деца и багаж до тавана и само ми се хвали как бягал.
Основен и скъп проблем може да ти е този.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=68545
Снимките са от моя двигател.
След 8 години и към 80 000 км каране като на война я вкарах за ремонт с разход на масло към 12л. за 10 000км.
-
- потребител
- Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .
Благодаря за отговора. Взех колата. Има някои дребни забележки по боята, които ще отстранявам тепърва, тази седмица ще я регистрирам, после масла и ремъци и каквото изскочи(дано да не е нещо фрапиращо
) ...
Впечатленията: Вози стегнато, двигателя работи тихо, без паразитни шумове. Тепърва ще следя и разхода на масло. Сравнение с КЛИО-то е по-добре от към динамика и комфорт. С две думи, колата ми харесва. Пробвах още няколко представители от други марки, горе-долу в същия клас, но ФОКУС-чето ми допадна най-много.
П.п. Ще съм благодарен да ми препоръчате масло.
Поздрави на всички нови колеги!

Впечатленията: Вози стегнато, двигателя работи тихо, без паразитни шумове. Тепърва ще следя и разхода на масло. Сравнение с КЛИО-то е по-добре от към динамика и комфорт. С две думи, колата ми харесва. Пробвах още няколко представители от други марки, горе-долу в същия клас, но ФОКУС-чето ми допадна най-много.
П.п. Ще съм благодарен да ми препоръчате масло.
Поздрави на всички нови колеги!

- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Честито колега, добре си се насочил. То при това неистово търсене на 1,6 е ясно какво ще е в продажба, затова се насочих към 1,4 и 40000 км си карам безпроблемно, смених биалетка и свещи. Предполагам и ти си случил на читаво машинче. За мощност, наслушах се, че било слабо, но за градско така и не ги знам къде са тия с мощните коли, не съм бавил никого по светофари, а за скорост до 60 км/ч май и трабант е достатъчен, а 75 к.с. напълно достатъчни.
За извънградско все някак държи 130 км/час, напълно достатъчни да платиш някоя и друга глоба за превишена скорост.
Карам я с agip eni sint някакъв, че няма ментета.
За извънградско все някак държи 130 км/час, напълно достатъчни да платиш някоя и друга глоба за превишена скорост.
Карам я с agip eni sint някакъв, че няма ментета.
Сокол скитник
-
- потребител
Благодаря. Количката е запазена и ми допада доста. Има си малко забележки по външния вид, но това ще го оправя. Утре я вкарвам в сервиз за смяна на консумативите и дано не изскочи нещо непредвидено.
От към динамика, определено е по-добре от КЛИО-то ми. Аз и не търсих "спортна" кола, а икономична(горе-долу). Търсех 1.8 TDDI , но тази ми изпадна на страхотна цена, от приятел и просто нямаше как да я "изпусна". Само се притеснявах 1.4 да няма някои характерни "слабости" и това да е причината да не се срещат толкова често.
П.п. Само да попитам, задължително ли е(знам, че е желателно) да се смени и водната помпа заедно с ремъка и също така, колко ролки се сменят на този мотор?
Предварително благодаря за отговорите! Поздрави!

От към динамика, определено е по-добре от КЛИО-то ми. Аз и не търсих "спортна" кола, а икономична(горе-долу). Търсех 1.8 TDDI , но тази ми изпадна на страхотна цена, от приятел и просто нямаше как да я "изпусна". Само се притеснявах 1.4 да няма някои характерни "слабости" и това да е причината да не се срещат толкова често.
П.п. Само да попитам, задължително ли е(знам, че е желателно) да се смени и водната помпа заедно с ремъка и също така, колко ролки се сменят на този мотор?
Предварително благодаря за отговорите! Поздрави!

- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Не съм забелязал някакви слабости, на бензин прави всичко, което трябва да прави една кола в градски условия, на газ моята е една идея по-слаба. Бяха ми сменени консумативите и не знам какво се сменя, над 40000 км не ме е оставяла никъде. Май и аз трябва да се огледам за смяна ремъци и ролки вече.
Съвсем определено смятам, че случих с това машинче, по двигател и скоростна кутия няма ни едно петънце омазлаване отдолу, а макар и само 75 коня, явно са доста диви, та в никой случай не мисля, че аз бавя движението, справя се.
Съвсем определено смятам, че случих с това машинче, по двигател и скоростна кутия няма ни едно петънце омазлаване отдолу, а макар и само 75 коня, явно са доста диви, та в никой случай не мисля, че аз бавя движението, справя се.
Сокол скитник
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Баси, как само 75 коня ...?
Аз колко яко съм се заблудил за конете на тоя мотор.
Във fiesta mk6 е скопен на 80 коня.
Във Фокуса чак на 75.
УжасТ ....
Важното е, че на вас ви върши работа.
Силата му ще да е в икономичността в градски режим по задръстванията.
Моята при каталожен разход 9.6 съм я докарвал градско с климатика на към 8.
Дали да смениш помпата?
Казват, че е задължително.
Аз помпа не смених дори и на 2рата смяна на ангренаж през времето и км. които карах моята от как съм я взел.
Доста преди 2рата смяна се разсвири.
Свиреше само когато сръчкам мотора в лютеницята и после свири свири па спре.
Не се знаеше какво свири.
Колкото пъти се засиля към майстор да чуе какво свири и пред него никакъв смущаващ шум - най-перфектния мотор.
Имах късмет миналата година на Събора да се разсвири ей така от нищо и Фордманяка да е под ръка.
Сега при отварянето на мотора помпата е сменена. Старата направо си тропа. Удържа ми глупотията до последно.
Обаче, не набивайте въпросите си на едно място. Вижте структурата на форума
Аз колко яко съм се заблудил за конете на тоя мотор.
Във fiesta mk6 е скопен на 80 коня.
Във Фокуса чак на 75.
УжасТ ....
Важното е, че на вас ви върши работа.
Силата му ще да е в икономичността в градски режим по задръстванията.
Моята при каталожен разход 9.6 съм я докарвал градско с климатика на към 8.
Дали да смениш помпата?
Казват, че е задължително.
Аз помпа не смених дори и на 2рата смяна на ангренаж през времето и км. които карах моята от как съм я взел.
Доста преди 2рата смяна се разсвири.
Свиреше само когато сръчкам мотора в лютеницята и после свири свири па спре.
Не се знаеше какво свири.
Колкото пъти се засиля към майстор да чуе какво свири и пред него никакъв смущаващ шум - най-перфектния мотор.
Имах късмет миналата година на Събора да се разсвири ей така от нищо и Фордманяка да е под ръка.
Сега при отварянето на мотора помпата е сменена. Старата направо си тропа. Удържа ми глупотията до последно.
Обаче, не набивайте въпросите си на едно място. Вижте структурата на форума

-
- потребител
Няма проблем. Спирам с въпросите в тази тема.
Иначе, колицата се държи повече от добре за 75-те си коня. Както казах обаче, "базата ми за сравнение" е с още по-слаб мотор, може и на това да се дължи( като се замисля, скоро покарах за няколко дни OPEL ASTRA G - комби 1.4 16V 90 к.с., на приятел и в никакъв случай не съм усетил да е по-динамична от ФОКУС-а) На мен ми е достатъчно и съм доволен от вървежа.
Поздрави на всички и благодаря още веднъж за отговорите на въпросите ми.

Иначе, колицата се държи повече от добре за 75-те си коня. Както казах обаче, "базата ми за сравнение" е с още по-слаб мотор, може и на това да се дължи( като се замисля, скоро покарах за няколко дни OPEL ASTRA G - комби 1.4 16V 90 к.с., на приятел и в никакъв случай не съм усетил да е по-динамична от ФОКУС-а) На мен ми е достатъчно и съм доволен от вървежа.
Поздрави на всички и благодаря още веднъж за отговорите на въпросите ми.