Мнения за ФОРД ФОКУС 1 1.4 16V

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Ogi81
потребител
потребител
Регистриран: 21 яну 2012, 19:18
Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .
Status: Извън линия

Мнения за ФОРД ФОКУС 1 1.4 16V

Мнение от Ogi81 » 16 юни 2014, 00:02

Здравейте! Намерих си доста запазено ФОКУС-че,хечбек 4-5 врати, 1.4 16V, модел - 1999г. , на много добра цена, но не мога да намеря информация за този двигател, освен, че бил много слаб за модела. Сигурно е вярно, но да поясня, че досегашната ми кола е РЕНО КЛИО '91 1.2 55к.с., така,че донякъде съм свикнал с малките двигатели. Ползвах търсачката, но безуспешно. Ще съм благодарен за каквато и да било информация за конкретния двигател( за модела, като цяло съм изчел почти всичко).
Благодаря ви предварително! :)

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Мнения за ФОРД ФОКУС 1 1.4 16V

Мнение от paci » 16 юни 2014, 01:15

Слаб слаб колко да е слаб :)
Карал си слаб автомобил и си на ясно.
Като имаш работеща глава на раменете си ще усетиш силите на този мотор и ще разбереш какво може и ще си правиш преценка в ситуация.

Карах Ескорт 1.3 60 коня на газ и като го взех си имаше проблем.
Повече от 110 да вдигне трябваше да е някъде в свободно падане в пропаст =)):
Пуша от дъжд на вятър, а в кола изобщо не сещам за цигари.
С Ескорта при едно преминаване на прохода Шипка като се лепнах зад един ТИР, та в спокойно каране след него изпуших 2 цигари :D:

От динамика мрънкат и от 1.6 16V 101 коня във Фокус.
Обаче един познат си кара комбито с жена си и 2те деца и багаж до тавана и само ми се хвали как бягал.

Основен и скъп проблем може да ти е този.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=68545
Снимките са от моя двигател.
След 8 години и към 80 000 км каране като на война я вкарах за ремонт с разход на масло към 12л. за 10 000км.

Ogi81
потребител
потребител
Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .

Мнение от Ogi81 » 17 юни 2014, 10:36

Благодаря за отговора. Взех колата. Има някои дребни забележки по боята, които ще отстранявам тепърва, тази седмица ще я регистрирам, после масла и ремъци и каквото изскочи(дано да не е нещо фрапиращо :? ) ...
Впечатленията: Вози стегнато, двигателя работи тихо, без паразитни шумове. Тепърва ще следя и разхода на масло. Сравнение с КЛИО-то е по-добре от към динамика и комфорт. С две думи, колата ми харесва. Пробвах още няколко представители от други марки, горе-долу в същия клас, но ФОКУС-чето ми допадна най-много.
П.п. Ще съм благодарен да ми препоръчате масло.

Поздрави на всички нови колеги! _friends_

Потребителски аватар
Lancer
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
Модел на автомобила: Ford Focus '99

Мнение от Lancer » 17 юни 2014, 19:43

Честито колега, добре си се насочил. То при това неистово търсене на 1,6 е ясно какво ще е в продажба, затова се насочих към 1,4 и 40000 км си карам безпроблемно, смених биалетка и свещи. Предполагам и ти си случил на читаво машинче. За мощност, наслушах се, че било слабо, но за градско така и не ги знам къде са тия с мощните коли, не съм бавил никого по светофари, а за скорост до 60 км/ч май и трабант е достатъчен, а 75 к.с. напълно достатъчни.
За извънградско все някак държи 130 км/час, напълно достатъчни да платиш някоя и друга глоба за превишена скорост.
Карам я с agip eni sint някакъв, че няма ментета.
Сокол скитник

Ogi81
потребител
потребител

Мнение от Ogi81 » 19 юни 2014, 14:09

Благодаря. Количката е запазена и ми допада доста. Има си малко забележки по външния вид, но това ще го оправя. Утре я вкарвам в сервиз за смяна на консумативите и дано не изскочи нещо непредвидено. :)
От към динамика, определено е по-добре от КЛИО-то ми. Аз и не търсих "спортна" кола, а икономична(горе-долу). Търсех 1.8 TDDI , но тази ми изпадна на страхотна цена, от приятел и просто нямаше как да я "изпусна". Само се притеснявах 1.4 да няма някои характерни "слабости" и това да е причината да не се срещат толкова често.
П.п. Само да попитам, задължително ли е(знам, че е желателно) да се смени и водната помпа заедно с ремъка и също така, колко ролки се сменят на този мотор?

Предварително благодаря за отговорите! Поздрави! :)

Потребителски аватар
Lancer
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
Модел на автомобила: Ford Focus '99

Мнение от Lancer » 19 юни 2014, 18:18

Не съм забелязал някакви слабости, на бензин прави всичко, което трябва да прави една кола в градски условия, на газ моята е една идея по-слаба. Бяха ми сменени консумативите и не знам какво се сменя, над 40000 км не ме е оставяла никъде. Май и аз трябва да се огледам за смяна ремъци и ролки вече.
Съвсем определено смятам, че случих с това машинче, по двигател и скоростна кутия няма ни едно петънце омазлаване отдолу, а макар и само 75 коня, явно са доста диви, та в никой случай не мисля, че аз бавя движението, справя се.
Сокол скитник

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 20 юни 2014, 00:55

Баси, как само 75 коня ...?
Аз колко яко съм се заблудил за конете на тоя мотор.
Във fiesta mk6 е скопен на 80 коня.
Във Фокуса чак на 75.
УжасТ ....
Важното е, че на вас ви върши работа.
Силата му ще да е в икономичността в градски режим по задръстванията.
Моята при каталожен разход 9.6 съм я докарвал градско с климатика на към 8.

Дали да смениш помпата?
Казват, че е задължително.
Аз помпа не смених дори и на 2рата смяна на ангренаж през времето и км. които карах моята от как съм я взел.
Доста преди 2рата смяна се разсвири.
Свиреше само когато сръчкам мотора в лютеницята и после свири свири па спре.
Не се знаеше какво свири.
Колкото пъти се засиля към майстор да чуе какво свири и пред него никакъв смущаващ шум - най-перфектния мотор.

Имах късмет миналата година на Събора да се разсвири ей така от нищо и Фордманяка да е под ръка.
Сега при отварянето на мотора помпата е сменена. Старата направо си тропа. Удържа ми глупотията до последно.

Обаче, не набивайте въпросите си на едно място. Вижте структурата на форума _friends_

Ogi81
потребител
потребител

Мнение от Ogi81 » 20 юни 2014, 09:57

Няма проблем. Спирам с въпросите в тази тема.
Иначе, колицата се държи повече от добре за 75-те си коня. Както казах обаче, "базата ми за сравнение" е с още по-слаб мотор, може и на това да се дължи( като се замисля, скоро покарах за няколко дни OPEL ASTRA G - комби 1.4 16V 90 к.с., на приятел и в никакъв случай не съм усетил да е по-динамична от ФОКУС-а) На мен ми е достатъчно и съм доволен от вървежа.
Поздрави на всички и благодаря още веднъж за отговорите на въпросите ми.

_friends_

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”