Бяла светлина на Fiesta MK4

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
KDebian
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2013, 05:19
Модел на автомобила: Fiesta
Status: Извън линия

Re: Бяла светлина на Fiesta MK4

Мнение от KDebian » 05 авг 2014, 11:19

Никъде не видях да се продават в онлайн-пространството. Можеш ли да дадеш някакъв линк за покупка или ориентировъчна цена и в коя верига могат да се набавят?

Благодаря предварително за информацията!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 11 авг 2014, 00:08

Помолих да снимат с по-хубав телефон. С хубав фотоапарат сигурно ще добиеш още по-добра представа. Както казах не се оплаквам от фаровете си. Съжалявам, че си набил 100 ватови във твоите фарове. Видях такава Вещица с ксенонови ламби в нормалния фар .... голем ужасТ ... колко псувни отнесе малоумника ...
Те ти ти ги моите "жълти' фарове - къси с нормални крушки ... няма плюсове, сезони и т.н .... :D:
Прикачени файлове
IMG-20140810-WA0000.jpg

Потребителски аватар
chistacha
потребител
потребител
Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04

Мнение от chistacha » 12 авг 2014, 13:03

KDebian написа:Голяма работа че съм бил заслепил някого или той мен.
Ми 'що не караш на дълги, брато? Така или иначе - к'во ти пука за другите? Шпори ако щеш и с 200 на дълги и хич не се занимавай с некви си там крушки, реглажи на фарове и некви такива странни решения, чисто НЕ селски...

Отивай в някой пункт за ГТП и питай, ако не - отиди в Мото Пфое, ако не - в СБА. Струва 10-15 лева и ще ти ги регулират и направят да светят както трябва. Тея малоумщини, че на повечето коли не им работили винтовете - на Арменския поп. Те ако не работят винтовете, значи са скъсани и съответно фаровете ще ти се клатят като камбанки... Вероятно вече си ги поунищожил с тея 100W крушки, но все пак - има шанс (отделно, че е и опасно такова натоварване за ел.инсталацията на колата). А ако искаш да стане както трябва - иди и си купи нови фарове с лупи, закачи им ксенон, мини пак на реглаж и така (може и чисто нови, обикновени фарове с обикновени крушки). Нямаш други варианти, освен ако не искаш да си поредния селтак на пътя... :evil:

И следващият път, когато си гледаш осевата линия от дясно, когато някой те е заслепил, замисли се какво може да се случи, ако има нещо на пътя, което ти няма да видиш, защото блееш в небитието!

Със здраве!

P.S. Крушки PIAA има в Amazon и в E-Bay, като се предлагат с безплатна доставка. Цената - от 30 долара за комплект, в зависимост от модела. И не сравнявай чисто нови фарове с твоите, които скоро ще станат пълнолетни.

KDebian
потребител
потребител

Мнение от KDebian » 16 авг 2014, 17:15

Относно лупите - мисля че са най-добрия вариант, но 360 лв, просто не мога да отделя, по простата причина че има други по-належащи неща по колата за смяна, а и ми се вижда доста като цена.

Относно реглажа - ще опитам, въпреки че аз все продължавам да си мисля че жълтия цвят ми е проблема, както и "накъдрените" стъкла на фаровете.

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA

Мнение от lubomirov89 » 16 авг 2014, 18:22

И кви са тези 360 лева ? Я се разрови малко в ибей да видиш за какво става въпрос, на мен лупи с ксенон и девил аис ми излезна точно 100 лева.

KDebian
потребител
потребител

Мнение от KDebian » 16 авг 2014, 23:01

И как точно ги откри за 100 лв? Където и да ги търся по-малко от 260 лв без доставката не намирам. То ако беше 100 лв сигурно вече щяха да пътуват към мене. :D А 360 лв вървят по нашите каталози.

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA

Мнение от lubomirov89 » 16 авг 2014, 23:20

Ако искаш ми вярвай, това си е твоя работа, казвам ти, че в ибей са в пъти по ефтини, ти струва ми се не си търсил в ибей.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 17 авг 2014, 00:42

Какво обсъждаме тук всъщност?
Предлагам на автора на темата да си премери напрежението, което идва до фаровете при запален мотор и пуснати светлини и...тогава да тръгваме да сменяме с ксенони и лупи и да поръчваме китайските боклуци от ибей.Жълтият цвят е от електрически проблем. После настройка, после рефлектори.От настройка и рефлектори жълт цвят няма как да се получи.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”