Лоша работа на бензин при студен мотор - Фокус 1.6
-
- потребител
- Регистриран: 17 дек 2013, 09:20
- Модел на автомобила: форд фокус
- Status: Извън линия
Лоша работа на бензин при студен мотор - Фокус 1.6
Привет на всички и направо на вапроса имам фокус 1.6 16в има некав странен проблем при работа на бензин ана гас това го няма та на проблема на бензин особенно на студено като подадеш гас тясе чуди кво да прави да гасне ли да варвили като загрее малко по добре иначе на студено трагедия придарпва не варви кво да правя писнами да сменям разни неща сменени свещи кабели бобина дебитомер стапково моторче кажете какво може дае или майстор в София да помогне идасе приключва.благодаря преварително.
Последна промяна от paci на 13 авг 2014, 12:42, променено общо 1 път.
Причина: заглавието! Доста неграмотно е написан поста и се надявам да съм разбрал за какво става дума
Причина: заглавието! Доста неграмотно е написан поста и се надявам да съм разбрал за какво става дума
- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
Re: проблем
Чистил ли си дюзи скоро? От колко време караш на газ?
-
- потребител
ми някаде 5 месеца на гас вече, дюзи несам чистил.chistacha написа:Чистил ли си дюзи скоро? От колко време караш на газ?
- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
Още от началото ли го има този проблем, или започна след време?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ако става въпрос за майстор, това е:glaus_bg написа: или майстор в София да помогне и да се приключва. Благодаря предварително.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 14&t=64271
С друго не мога да ти помогна.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Лоша работа на бензин при студен мотор - Фокус 1.6
Имай милост към четящите, искаш помощ, но ми трябваше 4 пъти да прочета триредовото изречение за да разбера за какво става дума.
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Сензор за температура?
-
- потребител
Кое не разбра само да питам нищо лично ама мисе струва чесе заяждаш,ако неможеш да помогнеш здраве ама поне несе хващай за такива неща туксме даси помагаме нали.urgan написа:Имай милост към четящите, искаш помощ, но ми трябваше 4 пъти да прочета триредовото изречение за да разбера за какво става дума.
- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
Човече, пиши малко по-разбираемо. Чак се чудя как изобщо си стигнал до гимназия с това писане. Иначе по въпроса, отиди на диагностика да видиш на компютъра ще излезе ли нещо като грешка.
-
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2014, 22:40
- Модел на автомобила: fokus
1-ВО здр-те на всички.Имам подобен проблем и реших да пиша в тази тема
Наскоро си купих фокус 1.6 16 v и когато я запаля в ниските обороти се чуди да върви или да "мре".На свободна няколко пъти ми угасна.Правих диагностика -само проблем със абв-са ми изскара.Съмнява ме да е от няколко неща-свещи,кабели или дроселова клапа.Когато я настъпя отначало се чуди какво да прави после е ОК.Някакъв съвет ако може??
П.С. Карам си я само на бензин.Няма газ
Наскоро си купих фокус 1.6 16 v и когато я запаля в ниските обороти се чуди да върви или да "мре".На свободна няколко пъти ми угасна.Правих диагностика -само проблем със абв-са ми изскара.Съмнява ме да е от няколко неща-свещи,кабели или дроселова клапа.Когато я настъпя отначало се чуди какво да прави после е ОК.Някакъв съвет ако може??
П.С. Карам си я само на бензин.Няма газ
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Ако ти придърпва може да провериш бобината. Често срещан проблем е при фокусите.
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Така или иначе си гадаем... аз добавям и TPS.Milcho написа:Сензор за температура?
-
- потребител
- Регистриран: 24 авг 2014, 18:04
- Модел на автомобила: Ford Focus
Приятелю имам същия проблем с моя фокус 1.8 16v точно на студено палене прави това умиране и загасва ,като мина 100-200 метра и се оправя но зимата е далеч по зле.Казаха ми ,че е доста възможно да е от Дебитомера ,как да провериш,просто сутрин когато е студено преди да запалиш сваляш буксата на дебитомера (който се намира непосредствено след кутията на въздушния филтър) и ако усетиш някаква разлика значи е от него ,ако ли не поне знаеш че е друг проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Такъв проблем имах с един Ескорт 1,6 16V. Не е нищо от изброеното:бобина, кабели и свещи, дебитомер, температурен датчик, ТПС, стъпково моторче, замърсена дросъл клапа, ламбда, дюзи, компютър- и май изброих цялата инжекционна система. В интерес на истината така и не успях да реша проблема защото един човек го видя и много го хареса и направо го взе. Единственото което беше останало за проверка беше датчика на главата който е между цилиндрите. А и цялата инсталация бях проверил за напукани изолации включително и всички маси на компютъра.
Дано не те разочаровам с този отговор но просто споделям опит по този проблем.
П.П. Колегата не се заяжда, наистина си го написал по начин по който малко трудно се разчита. Не се сърди и аз писах подобно преди време. Тази латиница така ми развали граматиката, че не е истина. Добре, че беше колегата Паци, че ми оправяше постовете всеки път, за което съм му МНОГО признателен, че ми спести много срам.

Дано не те разочаровам с този отговор но просто споделям опит по този проблем.
П.П. Колегата не се заяжда, наистина си го написал по начин по който малко трудно се разчита. Не се сърди и аз писах подобно преди време. Тази латиница така ми развали граматиката, че не е истина. Добре, че беше колегата Паци, че ми оправяше постовете всеки път, за което съм му МНОГО признателен, че ми спести много срам.