Гуми за предстоящата зима?
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 19:16
- Модел на автомобила: VW Polo 1.9 SDi '99
- Status: Извън линия
Гуми за предстоящата зима?
Предвид на това, че в Ст. Загора рядко има и се задържа сняг (предимно е ветровито и влажно с евентуални калотии) се замислям с какви гуми да "обуя" любимата с 155/13/70. Та вариантите не са никак малко.
Всесезонни кумхо (или както се чете там) по 66лв парчето. (Голяма хвалба от страна на майсторите в сервиз ласса, под 6-то ОУ).
Зимни ласса (силиконови, могат да се връткат и лятото, но по-шумни) - 64лв/бр (отбелязаха, че за мокър път били по-скоро нестабилни)
Зимни дебица (много по-добро сцепление от ласса-та на мокър път) - 68лв.
Корморани, морморани ... абе горе-долу цените на всички са съпоставими, но ме притеснява това че се допитах и до таксиджии и получих бая + отзиви за ласса-та (докато колеги ме посъветваха да не съм бил разчитал на тях).
Всесезонни кумхо (или както се чете там) по 66лв парчето. (Голяма хвалба от страна на майсторите в сервиз ласса, под 6-то ОУ).
Зимни ласса (силиконови, могат да се връткат и лятото, но по-шумни) - 64лв/бр (отбелязаха, че за мокър път били по-скоро нестабилни)
Зимни дебица (много по-добро сцепление от ласса-та на мокър път) - 68лв.
Корморани, морморани ... абе горе-долу цените на всички са съпоставими, но ме притеснява това че се допитах и до таксиджии и получих бая + отзиви за ласса-та (докато колеги ме посъветваха да не съм бил разчитал на тях).

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Бакшишите обикновено гледат да минат по най-тънката "лайсна", такаче не разчитай много на тяхното мнение.
Според мене е добре да си вземеш читави ЗИМНИ а не всесезонни гуми. Може и да не пада сняг в Ст.Загора, но веднъж може да ти се наложи да излезнеш и да минеш по непочистен път и гумите да ти изиграят лоша шега, която ще ти струва в пъти по-скъпо от хубави зимни гуми. Та помисли си по въпроса. Иначе за марка не мога да ти дам съвет - с тея хиляди марки гуми човек незнае. Аз сега ще си взимам 2 зимни Клебер-ки, защото миналата пролет си прецаках безвъзвратно едната зимна.

Според мене е добре да си вземеш читави ЗИМНИ а не всесезонни гуми. Може и да не пада сняг в Ст.Загора, но веднъж може да ти се наложи да излезнеш и да минеш по непочистен път и гумите да ти изиграят лоша шега, която ще ти струва в пъти по-скъпо от хубави зимни гуми. Та помисли си по въпроса. Иначе за марка не мога да ти дам съвет - с тея хиляди марки гуми човек незнае. Аз сега ще си взимам 2 зимни Клебер-ки, защото миналата пролет си прецаках безвъзвратно едната зимна.

- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
за моята фиеста взех Сава ескимо3. Грайфера е подобен да Дебица Фриго2. Сава са с 2 лева по-скъпи в Сливен. За Ласса продавача каза, че са по-силни на лоши и заснежени пътища и отстъпват на Дебица и Сава на мокър път и киша.
Sava - http://www.nakupni-dum.cz/FotoCache/e-p ... 55-194.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Debica - http://www.ityre.com/i/tyre/5403.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Sava - http://www.nakupni-dum.cz/FotoCache/e-p ... 55-194.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Debica - http://www.ityre.com/i/tyre/5403.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.diana-ltd.com/tyres/kleber/c ... r_car.html" onclick="window.open(this.href);return false;john3v написа:@valboy: Кой им е представител и за какви пари говорим?
155/70/13 - 70лв. (69 и дрън-дрън)
175/70или65?/14 около 100- не съм много сигурен, но почти!
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
Re: Гуми за предстоящата зима?
Между другото бих си позволил да ти препоръчам да смениш размера,
вместо стандартния за Фиеста 155/70/13 да си вземеш 155/80/13.
Ще се сдобиеш с много по-добра бордюрна паркираемост, по-мека возия и дупчеста проходимост без кривене на джанти и т.н.
Колкото до марките, аз не бих си взимал бивши соц или турски гуми, ама това си е мое лично мнение. Моя избор от Диана беше Dayton DW500 и съм много доволен.
http://www.diana-ltd.com/tyres/dayton/c ... dw500.html
вместо стандартния за Фиеста 155/70/13 да си вземеш 155/80/13.
Ще се сдобиеш с много по-добра бордюрна паркираемост, по-мека возия и дупчеста проходимост без кривене на джанти и т.н.
Колкото до марките, аз не бих си взимал бивши соц или турски гуми, ама това си е мое лично мнение. Моя избор от Диана беше Dayton DW500 и съм много доволен.
http://www.diana-ltd.com/tyres/dayton/c ... dw500.html
Последна промяна от acj на 01 ное 2006, 17:34, променено общо 1 път.
- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 19:16
- Модел на автомобила: VW Polo 1.9 SDi '99
В крайна сметка победи цената 
Барум, зимни 145/13/80. По 60лв с монтажа.
Определено новата гума си е нова гума. Промени се возията на любимата, волана олекна адски много, дупките не се усещат толкова. Абе далавера си е, само дето една заплата отиде, ама за какво са парите, ако не за харчене по любимите

Барум, зимни 145/13/80. По 60лв с монтажа.
Определено новата гума си е нова гума. Промени се возията на любимата, волана олекна адски много, дупките не се усещат толкова. Абе далавера си е, само дето една заплата отиде, ама за какво са парите, ако не за харчене по любимите

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Истината за нас с по-скромните финасови възможностти са Сава Ескимо 3 - две зими бях с тях и дмея да твърдя, че съм влюбен в тях - просто пътното поведение е перфектно, до сега не съм попадал на място от където да не могат да ме извадят, возят много добре, не са тежки като повечето евтини зимни гуми. Карал съм с различни зимни гуми - признавам, че може би Мишлен Алпин и Ултра Грипите на Гудиър са подобри, но са и 30-35% по скъпи, а реалната разлика в качествата е твърде минимална /по-скоро психологическа/ и не оправдава по-голямата инвестиция още повече, че в РБ по тези дупки има доста завишена амортизация - доста често хубавата, нова, скъпа гума дава фира при борбата с ямите/също като евтината/, че направо на човек му иде да хване една пушка, да отиде в общината и да почне на ред!