Ford Siera 2.0 - проблем с газ/бензин, никой не знае???
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2015, 23:33
- Модел на автомобила: Ford Siera 2.0 CL
- Status: Извън линия
Ford Siera 2.0 - проблем с газ/бензин, никой не знае???
Здравейте,
През 1994 си купих Форд Сиера 2.0 CL от Германия. До преди две седмици вървеше безупречно като през тези години съм сменял само съединител и ангренажен ремък (от сериозните неща). Колата е на газ и бензин.
Преди две седмици колата започна да се дави на бензин. На газ върви добре, но стават ниски оборотите и ганее всеки път (загряла или не) когато си махам крака от газта.
Ходих на майстори - един казва газовата, друг карбуратора ... никой не можа да я оправи.
Това, което забелязах е: когато е много студено (както тия дни) колата върви като пушка и на бензин и на газ - не гасне, не тресе (няма ниски обороти) и всичко си върви перфектно. Обаче, стане ли по-топло или влажно - започва да се дави на бензин и да намаля оборотите на газ (и на бензин, но на газ оборотите са нищожни).
Обиколил съм цял казанлък - сума ти майстори - никой нищо не помага.
Някой може ли да ми даде съвет какво да правя, моля ви!
Хубава вечер
Георги
През 1994 си купих Форд Сиера 2.0 CL от Германия. До преди две седмици вървеше безупречно като през тези години съм сменял само съединител и ангренажен ремък (от сериозните неща). Колата е на газ и бензин.
Преди две седмици колата започна да се дави на бензин. На газ върви добре, но стават ниски оборотите и ганее всеки път (загряла или не) когато си махам крака от газта.
Ходих на майстори - един казва газовата, друг карбуратора ... никой не можа да я оправи.
Това, което забелязах е: когато е много студено (както тия дни) колата върви като пушка и на бензин и на газ - не гасне, не тресе (няма ниски обороти) и всичко си върви перфектно. Обаче, стане ли по-топло или влажно - започва да се дави на бензин и да намаля оборотите на газ (и на бензин, но на газ оборотите са нищожни).
Обиколил съм цял казанлък - сума ти майстори - никой нищо не помага.
Някой може ли да ми даде съвет какво да правя, моля ви!
Хубава вечер
Георги
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Ford Siera 2.0 - проблем с газ/бензин, никой не знае???
Дай малко по-конкретно-коя година е колата, карбуратор ли е, инжекция ли е, ако е карбуратор-кой модел, газовата на плочка ли е или е дупчено някъде....1000 неща може да са.По това дето описваш, си мисля за автоматичния смукач, ама 2.0 има и инжекциони....
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Първо я оправи на бензин да работи добре и после ако има проблем с работа на ГАЗ тогава ръчкай газовото.
Не знам колко си я карал на бензин
Карах един Ескорт 1.3 на ГАЗ
Това бензин почти не беше виждало, защото палеше на ГАЗ и на -20
Знам, че не работеше добре на бензин и ходих при един майстор и той ме изгони
Работела добре и нямало какво да се ръчка на този карбуратор.
Паднаха едни далаверки и напълних резервоара с бензин и подкарах само на бензин.
Буквално ми беше без пари.
Иии бах таз кола кат се отпуши, кат тръгна ...
Та оня майстор беше прав
Ма и пари ми не взе 
Не знам колко си я карал на бензин
Карах един Ескорт 1.3 на ГАЗ
Това бензин почти не беше виждало, защото палеше на ГАЗ и на -20
Знам, че не работеше добре на бензин и ходих при един майстор и той ме изгони

Работела добре и нямало какво да се ръчка на този карбуратор.
Паднаха едни далаверки и напълних резервоара с бензин и подкарах само на бензин.
Буквално ми беше без пари.
Иии бах таз кола кат се отпуши, кат тръгна ...
Та оня майстор беше прав

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
На моята Сиера навремето изхвърлих газовата бутилка е заради тия неща. Карана само на газ, години наред, от митничар. Кабруатора пресъхнал, мърляв, нямаше едно здраво платно. Всичко леш.Запалване както дошло, газ както се паднала...гореше 18 газ и към 15 бензин. Като приключих с нея, гореше 10,5 бензин градско зимата е София.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Да не мислиш, че съм знаел какво правя?S_C написа:На моята Сиера навремето изхвърлих газовата бутилка е заради тия неща. Карана само на газ, години наред
Щом пали на газ начи беше наред за мен.
После се научих и го покарвах и на бензин.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Малко логично мислене, какво става когато е студено,- ми повече е кислорода. Възможно е нещо от липса на въздух да ти куца с вървежа.............zhoro25 написа:Здравейте,
Това, което забелязах е: когато е много студено (както тия дни) колата върви като пушка и на бензин и на газ - не гасне, не тресе (няма ниски обороти) и всичко си върви перфектно.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
По-скоро въздухът е същото количество, но се е увеличило подаването на бензин (нещо прелива карбураторът, примерно заради удавен поплавък или сцепена гарнитура на капака) и е започнала да се дави. Ако пропуска по малко и клапанът за спиране на бензин, ще върви добре на газ при студен и пак ще се дави на затоплен мотор.ЯЛТА написа: Малко логично мислене, какво става когато е студено,- ми повече е кислорода. Възможно е нещо от липса на въздух да ти куца с вървежа.............
Аз бих спрял нацяло газта, ревизия на карбуратора за възстановяване на нормалната работа и след това проверка на "допълненията" за газ по горивната система.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ако е с карбуратор Ford W, 99% е просмукано платно на ускорителната помпа. Други причини за това, независимо от вида на карбуратора е незатваряща игла на поплавъка и оттам горивото прелива или нивото е високо. Също проблем от този характер може да създава автоматичния смукач, ако има такъв, но тогава ще има проблем и на газ.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Колега незная какъв ти е карборатора но погледни дали няма две много тънки вакумни маркучета едното влиза във кутията на филтара другото отваря една клапа над изпускателните тръби за да смуче топъл въздух когато е студена. Затапи го това маркуче за да видиш дали няма да има промяна .Преди години имах Сиера и едното от тези две маркучета се беше извадило откъм филтара и започна да прекъсва да не върви и да пуши.