автомобил с вграден дрегер

Предимно, но не само за Форд.
Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:
Status: Извън линия

автомобил с вграден дрегер

Мнение от pepy1 » 19 сеп 2006, 20:47

"Нисан" разработва автомобил с вграден дрегер
Устройството управлява запалването на двигателя и не позволява на водача да потегли, ако е пил

Японската компания "Нисан" обяви, че разработва автомобил, който не позволява на шофьора да потегли, ако преди това е пил.
Мярката е част от широка кампания, която цели сериозно да намали броя на инцидентите, предизвикани от пияни водачи на моторни превозни средства.
В Страната на изгряващото слънце наказанията за тези, които сядат зад волана след употреба на алкохол, са драстични - стигат до 20 години затвор.
Дори и това обаче се оказва недостатъчно да реши проблема.
Чувствителността на обществото по този въпрос е допълнително изострена от неотдавнашен инцидент в град Фукуока, в който пиян шофьор прегази три деца.
Проектът, по който работи "Нисан", представлява вграден в автомобила дрегер, който обаче ще е свързан със запалителната система на колата, така че моторът да не може да бъде стартиран, ако системата хване шофьора, че е пил.
Японската компания проучва и "по-мек" вариант - стартирането на двигателя да става чрез въвеждане на ПИН-код. Той обаче ще е доста дълъг и сложен, така че да създава максимално затруднение за "почерпените" водачи.
След случилото се във Фукуока, 21 от 47-те префектури, на които е разделена Япония, заявиха, че въвеждат още по-строги санкции за шофьори, които си позволяват да карат, след като са пили.
Особено тежки ще са наказанията за държавни служители. Те рискуват да бъдат уволнени, не само ако самите седнат зад волана, употребили алкохол, но и ако дори само се возят в автомобил, управляван от пийнал водач.

Холандец организира изпит за шофиране на писта за подпийнали младежи, като така цели за цял живот да ги откаже от идеята да карат автомобил, след като са употребили алкохол, предаде Прес асосиейшън.
Карел Брокхуис от университета в Гронинген организира специалния си курс от 10 години в родния си град Емен.
За целите на обучението кандидатите първо пият алкохол, докато концентрацията му в кръвта им достигне забраненото от закона ниво. След това се качват в автомобила, с който трябва да направят слалом, да паркират и да спрат внезапно.
Брокхуис твърди, че досега никой от явилите се - около 160 души годишно, не е успял да премине изпита успешно.
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 20 сеп 2006, 09:14

Що не вземат да поканят някой Българин или най-добре Руснак.
По този повод - един виц:

Влиза Горбачов (бащата на перестройката за тези под 25 години) в един машиностроителен завод и пита един от стругарите.
- След като изпиеш бутилка водка можеш ли да работиш?
- Да мога - отговаря той.
- А след 2?
- Мога разбира се.
- А ако изпиеш 3?
- Е невиждаш ли че работя!

Потребителски аватар
Plamen CONSUL 73
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2006, 21:45
Модел на автомобила: FORD CONSUL" 73 2.3V6 FORD CONSUL"73 2.0 OHC AUDI A4 1.9 AFN

Мнение от Plamen CONSUL 73 » 20 сеп 2006, 09:39

Мой колега преди 4 години ми разправя че жена му си купила Фиеста втора употреба с такова устроиство но то долавяло дъха на шофера без да духаш... Тои не знаел защото току що се бяхме прибрали от реис вечерта пиинал а на сутринта ДОИДЕ ПЕША :D :D :D Ако ме е излъгал и аз ви лъжа

Потребителски аватар
shark
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2005, 12:48
Модел на автомобила: Sierra 1.6 GL
Контакти:

Мнение от shark » 26 сеп 2006, 14:40

А аз доколкото знам Волво от няколко години имат такава разработка!

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 26 сеп 2006, 16:40

А пък това с пин кода? Представям си следното: понеделник сутринта, успал съм се за работа, сресан на две, на три качвам се в колата и почвам да търся листчето с пина, а то в шушляка с който ходя на по дискотеките и някъде смотан вкъщи, пък и асансьора не бачка! :shock:
=)):

Потребителски аватар
gad
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2006, 00:38
Модел на автомобила: Fiesta 1.1mi '92

Мнение от gad » 11 ное 2006, 01:56

Това с дрегера съм го виждал в САЩ. Обаче монтиран от полицията :) Пича го бяха хванали за пореден път да кара пиян и 1 год. ли колко ли беше нямаше право да кара друг автомобил. Човека даже си беше купил нова кола (528i) един месец преди да му изтече наказанието и само си я гледаше пред тях и се возеше с един раздрънкан шевролет :)
АКО СПОРИШ С И.Д.И.О.Т , МНОГО ВЕРОЯТНО Е И ТОЙ ДА ПРАВИ СЪЩОТО!!

Отговори

Върни се в “НОВИНИ”