Подмяна на 1.4 Zetec SE с 1.6 Zetec
-
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2015, 11:47
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
Подмяна на 1.4 Zetec SE с 1.6 Zetec
Здравейте колеги. Възможно ли е на Ford Focus 1.4 zetec SE 2002г. да се сложи по-големия двигател 1.6 zetec ? Задължително ли е минаването на техническа комисия преди регистрацията в КАТ ?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Re: Подмяна на 1.4 Zetec SE с 1.6 Zetec
Nа въпроса ти не мога да отговоря, но съм се чудил двигател фокус 1.4 защо няма мощността на двигател 1.4, който гледам, че при фиеста е с повече коне, а като че ли е същия Zetec.
Сокол скитник
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Чисто хипотетично до 1.7(от пума) слагаш без проблем от 1.25 до 1.7 концепцията на това поколение двигатели е една и съща.
Проблема е ,че трябва зафължително документ(фактура) за двигателя и минаването на ТЕХНО ТЕСТ за техническа пригодност на автомобила.Дали смяната е извършена качествено и се проверява абсолютно всичко в този автомобил.Като почнеш от кабелите(жиците по компютър и датчици) та свътшиш със самия двигател.
Прави де замерване на двигателя за СО2 емисии и проверки проверки един кош.това цялото удоволствие от проверката на технотеста струва 600 лв.
Отделно пререгистрацията още 100 и те така.
Ако ги правиш просто не го регистрирай с този двигател.Пази всички документи за неговото закопуване и те така.
Проблема е ,че трябва зафължително документ(фактура) за двигателя и минаването на ТЕХНО ТЕСТ за техническа пригодност на автомобила.Дали смяната е извършена качествено и се проверява абсолютно всичко в този автомобил.Като почнеш от кабелите(жиците по компютър и датчици) та свътшиш със самия двигател.
Прави де замерване на двигателя за СО2 емисии и проверки проверки един кош.това цялото удоволствие от проверката на технотеста струва 600 лв.
Отделно пререгистрацията още 100 и те така.
Ако ги правиш просто не го регистрирай с този двигател.Пази всички документи за неговото закопуване и те така.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2015, 11:47
- Модел на автомобила: ford focus
Колегата Койнов напълно ме отказа да предприемам действия, свързани с подмяна на двигателя. Дилемата пред мен беше или да правя основен ремонт на издухалия двигател 1.4 Zetec SE /свързан с повече разходи/, или да монтирам във Фокуса по-мощния 1.6 Zetec . Поразрових се в социалната мрежа и се запознах в кои случаи и задължително преминаването на ТЕХНОТЕСТ. Оказа се, че при смяна на двигател не може да се избегне техническият тест, дори с подмяна на идентичен 1.4 Zetec SE. Сега не ми остава нищо друго, освен да си потърся качествен монтьор в София и да си отремонтирам моето двигателче.
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Я пак се заинтересувай, при смяна със същия модел двигател не мисля, че минаваш на технотест.veleka написа:Колегата Койнов напълно ме отказа да предприемам действия, свързани с подмяна на двигателя. Дилемата пред мен беше или да правя основен ремонт на издухалия двигател 1.4 Zetec SE /свързан с повече разходи/, или да монтирам във Фокуса по-мощния 1.6 Zetec . Поразрових се в социалната мрежа и се запознах в кои случаи и задължително преминаването на ТЕХНОТЕСТ. Оказа се, че при смяна на двигател не може да се избегне техническият тест, дори с подмяна на идентичен 1.4 Zetec SE. Сега не ми остава нищо друго, освен да си потърся качествен монтьор в София и да си отремонтирам моето двигателче.
Сокол скитник
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Така беше, вече не е, нали хазната трябва да се пълни.Lancer написа:.....
Я пак се заинтересувай, при смяна със същия модел двигател не мисля, че минаваш на технотест.
Трябва ти Митко (fordmaniaka).veleka написа:..... Сега не ми остава нищо друго, освен да си потърся качествен монтьор в София и да си отремонтирам моето двигателче.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
Не питай в социалните мрежи или форумите, а питай в КАТ как е към настоящия момент! Аз пререгистрирах една от колите си при смяната на двигателя й единствено с Договор за продажба на автомобилни части /не е необходимо да е нотариално заверен!/.
Е ли правото право?