отново проблем с централното форд фокус комби мк1

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
fordfocus2000
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2014, 20:22
Модел на автомобила: ford focus MK1 1.4 kombi 2000 godina
Status: Извън линия

отново проблем с централното форд фокус комби мк1

Мнение от fordfocus2000 » 14 апр 2015, 21:52

здравейте колеги преди 5 месеца си купих форда, тогава централното работеше - смених акумулатора и централното замина някъде. Опитахме всички възможни идеи но не се получиха нещата, та за момента си отключвам и заключвам ръчно, но по-дразнещото е че бутона за багажника не работи и ме дразни адски много. Имам една идея но не знам дали е възможна.
дали е възможно да заобиколя централния модул и да си пусна 12 волта от акумулатора към копчето за багажника което е на таблото и от там към багажника и да го ползвам докато се намери някой по добър електричар който да ми реши проблема с централното. Ако някой има някакви идеи моля да ги сподели- ще съм много благодарен.
Не е важно каква е колата и колко коня има под капака и , важно е какво магаре седи зад волана!

Потребителски аватар
bodurov
потребител
потребител
Регистриран: 29 юли 2007, 11:46
Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6L Duratec 16V Ti-VCT(115 hp)2009г.

Re: отново проблем с централното форд фокус комби мк1

Мнение от bodurov » 15 апр 2015, 21:01

На първо време си провери предпазителя номер 63/20А.Намира се отзад на таблото с предпазителите,което се държи на два болта които трябва да развиеш и да го обърнеш за да видиш там между буксите с кабелите е заврян предпазителя.Нямаше ли толкова място да го сложат отпред ,ама...Ето още една тема
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10&t=71663
Изображение

Потребителски аватар
fordfocus2000
потребител
потребител

Мнение от fordfocus2000 » 15 апр 2015, 21:39

братле , благодаря че веднага реагира, но тия варианти вече съм ги пробвал и нищо не стана. По скоро за момента ме интересува дали е възможно да заобиколя централното и да отключвам багажника просто с прекъсвач
Не е важно каква е колата и колко коня има под капака и , важно е какво магаре седи зад волана!

Потребителски аватар
bodurov
потребител
потребител

Мнение от bodurov » 16 апр 2015, 16:08

Ами честно казано не знам,ама ми се струва ,че кабелчетата от копчето не отиват директно на машинката в капака и минава през реле.Ако намериш релето кое е,тогава вече е лесно.
Изображение

Потребителски аватар
fordfocus2000
потребител
потребител

Мнение от fordfocus2000 » 19 апр 2015, 22:13

bodurov написа:Ами честно казано не знам,ама ми се струва ,че кабелчетата от копчето не отиват директно на машинката в капака и минава през реле.Ако намериш релето кое е,тогава вече е лесно.
ммм това е интересно, трябва да го проверя. благодаря за идеята, Дано поне това успея да направя, че с това централно ми писна да се занимавам

aspasia
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v

Мнение от aspasia » 19 апр 2015, 22:50

fordfocus2000 написа: ммм това е интересно, трябва да го проверя. благодаря за идеята, Дано поне това успея да направя, че с това централно ми писна да се занимавам
Кабелите от бутона отиват директно в модула вътре са релетата отварял съм го провери на бушона дали има захранване и ако има виж дали до модула стига ток.
Другото което може да опиташ да откачиш синята и зелената букса от модула за един час и след това пак ги закачи и пробвай дали ще сработи.

Потребителски аватар
fordfocus2000
потребител
потребител

Мнение от fordfocus2000 » 24 апр 2015, 21:14

,
вече опитах колега, даже се оказа че този модул който имам е само с 1 букса, имам една висяща отстрани. Явно е имало комфорт модул който е заминал и са сложили този, иначе и аз го отварях и още 1 така наречен техник и решихме че модула е наред, зачистихме буксите на вратите, проверихме абсолютно всички бушони (скрити и не скрити) пръскахме с контактен спрей. централното тръгва за ден и спира. накрая ме ядоса и махнах модула. Но искам поне да си направя някакси багажника защото е много гадно всеки път да гася колата за да извадя нещо малко от багажника. Копчето не ме интересува толкова много, защото ще прекарам нов кабел до него. но по ми интересно самата машинка от зад на багажника. свалих кората миналия ден и видях буксата, която имаше 3 пинчета, когато замася 2 от тях светка лампата в багажника, подадох 12 волта на другите 2 но нямаше резултат. след това ми казаха че машинките работели на по малки волтажи но не знам на какви.

Потребителски аватар
bodurov
потребител
потребител

Мнение от bodurov » 25 апр 2015, 12:30

Scan_12[1].pdf
(623.13 KБ) Свален 211 пъти
Виж това дали ще ти свърши работа .Със стрелка съм посочил машинката на задната врата.Отдолу е описанието кое какво е.Според мен ако прозвъниш кабела на машинката до модула и го откачиш и му подадеш 12в трябва да сработи.9 на схемата е копчето,10 е машинката на вариант комби.
Изображение

aspasia
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v

Мнение от aspasia » 25 апр 2015, 13:52

По вероятно модула да ти е заминал щом има захранване до него иначе втора ръка върви около двайсетина лева с двете букси другият вариант да си сложиш аларма която има отделен бутон за багажника.

Потребителски аватар
fordfocus2000
потребител
потребител

Мнение от fordfocus2000 » 25 апр 2015, 20:48

aspasia написа:По вероятно модула да ти е заминал щом има захранване до него иначе втора ръка върви около двайсетина лева с двете букси другият вариант да си сложиш аларма която има отделен бутон за багажника.
идеята е ако е възможно да минем без пари, защото до сега дадох 50тина лева за почистване на клема и там подобни и ходене по майстори (да ги таковам и майсторите)
bodurov написа:
Scan_12[1].pdf
Виж това дали ще ти свърши работа .Със стрелка съм посочил машинката на задната врата.Отдолу е описанието кое какво е.Според мен ако прозвъниш кабела на машинката до модула и го откачиш и му подадеш 12в трябва да сработи.9 на схемата е копчето,10 е машинката на вариант комби.
много ти благодаря утре ще го отворя и ще огледам по обстойно, ако намеря решение поне за багажника ще ви пиша

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”