Да попитам

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Да попитам

Мнение от S_C » 21 апр 2015, 22:40

Няма кой да ти даде 2000 лева за кола от тая година, ама де да знам...пробвай...може пък там по вашия край да има нещо недостиг на коли и да са по-скъпи. Покрай големите пазари за коли-София, Дупница, Врачанско, покрай Пловдив...такива пари няма кой да ти даде. Първо е Форд, второ...е вече прекалено стар. Идеята, че хората бягали от 4х4...няма много иситна в нея. От Субару що не бягат?
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

tikva
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2015, 18:21
Модел на автомобила: Galaxy

Мнение от tikva » 22 апр 2015, 10:37

то па в България едни пазари едно чудо на коли от втора употреба ................!!!!!!!!!!!!Форд........кво като е форд.Ми вървете у Австрийско па ги вижте кво карат.Основно Форд и Ауди .Продължавам да твърдя че проблема не е в колите, а в интелектуалния багаж относно поддръжката и качеството на частите.Лошото е че до тук извода който си правя е че колкото и усиля да правиш ,каквито и пари да хвърли човек ,то ако отсрещната страна не си върши работата като хората ,всичко е на вятъра.Само че помислете си ,ако е такова отношението и на лекарите и на зъболекарите както на повечето монтьори по колите какво се случва......И от трите професии зависи човешкия живот.По тази кола, ако нищо не е пипано от три години с изкл на що-годе лъскавия външен вид, повече от 1000лв не заслужава.

mirko19912
потребител
потребител
Регистриран: 17 юни 2012, 07:55
Модел на автомобила: Ford Mondeo 96

Мнение от mirko19912 » 22 апр 2015, 12:44

Според теб трябва да се бута по колата всичко след като няма проблем ли???

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 22 апр 2015, 15:43

Естествено, те затова се наричат консумативи. Не чакаш да скъсаш ремък за да го смениш, нали? Или дискове, или всичките му течности...
:twisted:
Изображение

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 22 апр 2015, 15:59

mirko19912 написа:Според теб трябва да се бута по колата всичко след като няма проблем ли???
Е не може 15-20 годишна кола да няма проблем, освен ако не е поддържана в развита Европейска държава от състоятелен , съвестен, разбиращ от коли собственик !
Просто ми повярвай, постоянно се правят компромиси с много повреди под предлог, "ми нали върви"..............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
dragonn2
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
Контакти:

Мнение от dragonn2 » 22 апр 2015, 23:38

Малко се отклонихте от темата май...та, да допринеса и аз.
Към автора - не видях от къде си, но аз мога да ти споделя моят пресен опит (от есента) в София:
Предишната ми кола беше пред разпад! Не защото съм нямал финансова възможност да я правя, а защото нямаше смисъл.
Беше избила много сериозно ръжда по прагове и калници, като от долу направо късах парчета от ламарините!
Казах си, че ще я карам докато може, после хвърлям и купувам нова. И без това карам само 2 пъти в месеца по 100км извънградско.
Така, сега и останалото което се скапа в последствие:
Задните амортисьори изпуснаха и двата, плюс това и тампоните на задния мост се разбиха и колата тракаше като каруца дори и по равен път, а пък при по-голяма неравност се чуваше удар на желязо.
От предницата също се чуваше стабилно хлопане.
Гърнето опираше някъде по купето и към 2000 оборота се чуваше много гаден звук.
Течеше хидравлично масло от рейката - на 10 000км доливах половин литър.
На предното стъкло имаше доста следи от драскотини, една шупла под огледалото и няколко по краищата.
Ел. стъклото на шофьорската врата не работеше.
Точно преди да я продам и радиото изгоря :roll: .
На 01.2015 изтичаше ГО и винетката, но не можах да устискам до тогава и реших да я разкарам още октомври, защото започна да ме е страх дя я карам. Имах чувството,че на някой завой ще се разпадне и ще се претрепя!
Та, първата ми мисъл беше да я дам на вторични, обаче реших, за проба, да я пусна в мобиле-то за 1000лв. Още същия ден 3-4 човека искаха да я видят! Първият, който дойде я отнесе, като се разбрахме за 900лв.
Направо не можах да повярвам колко бързо замина. А имай в предвид, че нищо не съм му спестил на купувача, даже прави тест драйв! Та прави си изводите - има пазар за евтини коли, достатъчно е да са в движение и все някой ще се намери да купи. На твое място аз бих я пуснал на 2000, даже 2400 някъде с възможност за коментар. Ако ти е спешно, пускай на 1000 и 100% ще замине още същия ден - все пак е кола без забележки. То на части сигурно струва повече.

ПП. Малко ми е гузно сега, като се сетя че старата ми кола сигурно все още се движи по пътищата нейде из южна България. Уж новият собственик обеща, че ще я "стегне", ама... :roll: беше си за скрап.
ИзображениеИзображение

mirko19912
потребител
потребител
Регистриран: 17 юни 2012, 07:55
Модел на автомобила: Ford Mondeo 96

Мнение от mirko19912 » 25 апр 2015, 10:45

пуснах я за 2.500 никой 2 седмици сега ще я смъкна на 2000 да пробвам но мисля че мога да издърпам поне 1.800
като гледам какви дараци ги пускат за по 2 000 как да не очаквам да взема поне 2 000

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”