Проблем с 6000cd и усилвател.
- TheXFiles
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2009, 14:00
- Модел на автомобила: Focus MK2.5 1.8TDCI
- Status: Извън линия
Проблем с 6000cd и усилвател.
Здравейте,
Сложих усилвател със суб на Фокуса, но има някакъв проблем.
Проблема е, че след като усиля музиката и свири минута-две, CD-то спира да издава всякакви звуци и за да започне пак да свири се налага откачане на акумулатора. Фокуса е МК2.5, CD-то е 6000CD, а за усилвателя(Edge-7400) съм взел сигнал от задните колони и съм го свързал през HI-Levil input.
Общо взето от известно време съм разкачил музиката, докато намеря някакво решение, че така не става
Някой ако има някакви предположения или решения нека сподели
Сложих усилвател със суб на Фокуса, но има някакъв проблем.
Проблема е, че след като усиля музиката и свири минута-две, CD-то спира да издава всякакви звуци и за да започне пак да свири се налага откачане на акумулатора. Фокуса е МК2.5, CD-то е 6000CD, а за усилвателя(Edge-7400) съм взел сигнал от задните колони и съм го свързал през HI-Levil input.
Общо взето от известно време съм разкачил музиката, докато намеря някакво решение, че така не става

Някой ако има някакви предположения или решения нека сподели

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Проблем с 6000cd и усилвател.
Сработва ти защита някаква на CD-то. Възможната причина - модерните плейъри за по-голяма мощност са с мостови схеми на изхода и нямат "маса", а за входа на усилвателя ти трябва "маса" (сигурно е обща за двата канала вътре в усилвателя) и "сигнал". От там, вероятно се получава някаква връзка между двата канала и сработва защита по претоварване, когато се случи сигналите им да са в противофаза.
Пусни сигнала към усилвателя през някакви съпротивления, нещо от порядъка на 50-100 ома на всеки проводник би трябвало да дава достатъчно силен сигнал на входа и да не товари изходите на плейъра.
Пусни сигнала към усилвателя през някакви съпротивления, нещо от порядъка на 50-100 ома на всеки проводник би трябвало да дава достатъчно силен сигнал на входа и да не товари изходите на плейъра.
- TheXFiles
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2009, 14:00
- Модел на автомобила: Focus MK2.5 1.8TDCI
Re: Проблем с 6000cd и усилвател.
Оправих проблема като сложих преобразувател от високо към ниско ниво и свързах усилвателя с чинчове.