Трудно влизане на скорости Мондео МК3
-
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2015, 11:36
- Status: Извън линия
Трудно влизане на скорости Мондео МК3
Здравейте, от седмица притежавам Форд Мондео 1.8 2003 бензин. Всичко по колата е супер с едно изключение. При първото каране на колата за деня, скоростите влизат много трудно. Всичко това се оправя след 2-3 минути каране и скоростите си влизат като на нова кола. Тази сутрин смених маслото с препоръчаното от производителя 75W90. Поизчаках колата да поизстине и сега пробвах как влизат скоростите. Уви, проблемът не се е оправил. Моля, препоръчайте как да се действа сега и какво да е следващото нещо за проверка. Поздрави.
-
- потребител
Re: Трудно влизане на скорости Мондео МК3
Прочетох за жилата на скоростите и че е възможно тяхното смазване. Може ли да кажете къде се намират ?
- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
А дали някой се сети да направи промивка на скоростната кутия преди да сложите новото масло. Защото ако е имало ... да го кажем най-общо "боклуци" след новото масло едва ли се е променила много ситуацията 

-
- потребител
Ами промивка не направихме, но мисля да покарам с това масло 1000-2000км и след това да го сменя пак, за да може то да прочисти тези боклуци. Та, това ще го сметна за промивка.
-
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2013, 08:53
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 бензин, 2008г.
Здравей колега.
Точно същите симптоми имах на моето монфео мк4. Сутрин 1ва и 2ра влизат по-трудно, после се оправят. От време на време пак може да те изненада на кръстовище...
Смених масло, старото изглеждаше като ново. Не помогна. Приводите оглеждах, нямаше проблем. Накрая смених съединител, както препоръчаха и в мото-пфое и се оправи. Омеквали демпферните пружини... Няма помен от проблема.
За информация на 110к я взех, имаше симптома. На около 140к смених съединителя. Дразнеше просто...
Дано съм помогнал.
Sent from my SM-N920I using Tapatalk
Точно същите симптоми имах на моето монфео мк4. Сутрин 1ва и 2ра влизат по-трудно, после се оправят. От време на време пак може да те изненада на кръстовище...
Смених масло, старото изглеждаше като ново. Не помогна. Приводите оглеждах, нямаше проблем. Накрая смених съединител, както препоръчаха и в мото-пфое и се оправи. Омеквали демпферните пружини... Няма помен от проблема.
За информация на 110к я взех, имаше симптома. На около 140к смених съединителя. Дразнеше просто...
Дано съм помогнал.
Ей я моята: [url]http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=39&t=66006[/url]
-
- потребител
Точно същия се оказа проблема и при мен. Смяна на съединител и аксиален лагер и вече всичко е 6 точки. Всъщност вчера взех колата от майстора. Поздрави колегаelkin написа:Здравей колега.
Дано съм помогнал.

- krisko_06
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2013, 09:17
- Модел на автомобила: Ford
И аз имам подобен проблем а на огасен двигател включват ли скоростите
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Въпроса е при тебе включват ли при угасен двигател?krisko_06 написа:И аз имам подобен проблем а на огасен двигател включват ли скоростите
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- krisko_06
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2013, 09:17
- Модел на автомобила: Ford
HACKO трябва да включа пъвро и тогава първа.Тази сутри забелязах че включваха по лесно но като загря същата работа.Това може ли да е съединител или лагер помпа,
- HACKO
- Модератор
Все тая, така и иначе, като свалиш ск.кутия за смяна на едното сменяш и друготоkrisko_06 написа:....Това може ли да е съединител или лагер помпа,

-
- потребител
При мен на загасен двигател, скоростите влизаха без проблеми. Също така и когато колата е по енерция (5-10км/ч) също си влизаха без проблем. Трудно влизаха когато колата е запалена и стои на едно място.
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2014, 21:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo, 2.0 Tdci, 96 kW, 2004 г.
На моята само втора влиза трудно и след консултация с майстори и смяна на маслото на скоростната кутия стана ясно, че е синхронизатор. Ще сменя кутията и ще се разбере дали наистина това е бил проблема.
-
Спасибо за информацию
- chokolino771
- потребител
- Регистриран: 24 апр 2011, 17:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2000 TDCI 130кс. 2002г.
[quote="Dimitar Mihov"]А дали някой се сети да направи промивка на скоростната кутия преди да сложите новото масло. Защото ако е имало ... да го кажем най-общо "боклуци" след новото масло едва ли се е променила много ситуацията
[/На този напън в кутията незнам какви боклуци трябва да има че да не влизат скоростите,камъни или нещо друго трябва да излезе.Като сменяш масло на двигателя промива ли се ?С миниатюрни стружки не вярвам да се оправят нещата.

- KrasimirKostadinov
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2019, 09:51
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Executive 3.0 V6
Здравейте,
аз също съм с подобен проблем. Наскоро се сдобих с Mondeo Mk3 Ghia Executive 3.0 V6 и като цяло имам добри впечатления от автомобила, но проблемът с влизането на скоростите се появи като че ли от нищото и се задълбочи бързо. Съединителят според предишния собственик е сменян неотдавна и се надявам да не е заминал той, тъй като взех може би най-скъпият екземпляр на пазара към момента на купуване.
Можете ли да препоръчате, къде да прегледам автомобила и къде ще съм сигурен, че ще диагностицират и отстранят проблема качествено?
Поздрави,
аз също съм с подобен проблем. Наскоро се сдобих с Mondeo Mk3 Ghia Executive 3.0 V6 и като цяло имам добри впечатления от автомобила, но проблемът с влизането на скоростите се появи като че ли от нищото и се задълбочи бързо. Съединителят според предишния собственик е сменян неотдавна и се надявам да не е заминал той, тъй като взех може би най-скъпият екземпляр на пазара към момента на купуване.
Можете ли да препоръчате, къде да прегледам автомобила и къде ще съм сигурен, че ще диагностицират и отстранят проблема качествено?
Поздрави,
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Провери горната помпа на съединителя, движението на въжетата за превключване във бронята им, масло в скоростната кутия.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- KrasimirKostadinov
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2019, 09:51
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Executive 3.0 V6
- HACKO
- Модератор