Акумулатор за форд фокус
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
- Status: Извън линия
Re: Акумулатор за форд фокус
Много благодаря . Сега зареждам боша. надявам се само да ме закара до автоцентъра да взема другия . боша е 480 А- 56 а/h CA.
мисля да му сложа 60 a/h -540 A пусков ток . С таъкъв е била обурудвана колата като нова. и предполагам динамото ще го зарежда, ако нямат 60А 56 ще взема.
мисля да му сложа 60 a/h -540 A пусков ток . С таъкъв е била обурудвана колата като нова. и предполагам динамото ще го зарежда, ако нямат 60А 56 ще взема.
- mustang94
- потребител
- Регистриран: 22 апр 2015, 17:37
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.0TDCi 130hp
- Контакти:
Колега ето каталог по който можеш да видиш за твоя двигател какъв акумулатор му трябва. За 1.6 му дават 61Ah и 600 пусков ток S5.. каквото и да значи тази S-ка
Иначе 56Ah не знам дали ще стане хората със 1.6 да се обадят 

- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
Колеги благодарско за съветите , проблема беше в акумулатора не държеше ток. Взех нов с 2г гаранция немски върнах стария и новия излезе 109 лв. 60A/h, 540 A стартов ток. Проверен замерен гаранционен всичко е ок. Нямах проблем с електроника , ел стъкла и подобни за които попаднах на проблеми след смяна с нов аку. даже имаше и тема за обучаване на чип на ключав м.п.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Хайде честит да ти е, 8 години да те слуша, най малко..........toniboy написа: Взех нов с 2г гаранция немски върнах стария и новия излезе 109 лв. 60A/h, 540 A стартов ток. Проверен замерен гаранционен
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Dido1977
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2014, 18:03
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v Ghia
Привет на всички!
Най напред, Честита придобивка на колегата(макар и със закъснение).... и се извинявам предварително че му ползвам темата(но да не отварям нова)
Та и на мен ми дойде време за нов акомулатор (в момента съм с Монбат който гони 3-та година и вече умира)
Focus-а ми е бензинов хечбек1.8 16v-115кс Giha от 99-та, и по каталога на Бош (до колкото аз разбирам) му дават: 61Ah на 600А S5 , 60Ah на 540А S4 /и 53Ah 470A S3.(Да кажа предварително:Не ми се напъва за Бош заради по високата им цена)
Спрял съм се на Gigawatt 60Ah 540A
За първи път чух за тях миналия месец,и не ги знам колко са надеждни.Правели ги в Бош.Някои от вас може да знаят повече.
(Не разбирам много от токове)
Та ВЪПРОСЪТ МИ Е: 1)Дали 60Ah на 540A са подходящи за мен?
2)Ще имам ли проблем със качването, защото кабела + ми е от ляво?
Благодаря ви предварително

Най напред, Честита придобивка на колегата(макар и със закъснение).... и се извинявам предварително че му ползвам темата(но да не отварям нова)
Та и на мен ми дойде време за нов акомулатор (в момента съм с Монбат който гони 3-та година и вече умира)
Focus-а ми е бензинов хечбек1.8 16v-115кс Giha от 99-та, и по каталога на Бош (до колкото аз разбирам) му дават: 61Ah на 600А S5 , 60Ah на 540А S4 /и 53Ah 470A S3.(Да кажа предварително:Не ми се напъва за Бош заради по високата им цена)
Спрял съм се на Gigawatt 60Ah 540A

За първи път чух за тях миналия месец,и не ги знам колко са надеждни.Правели ги в Бош.Някои от вас може да знаят повече.
(Не разбирам много от токове)
Та ВЪПРОСЪТ МИ Е: 1)Дали 60Ah на 540A са подходящи за мен?
2)Ще имам ли проблем със качването, защото кабела + ми е от ляво?
Благодаря ви предварително

[img[URL=http://dobavi.info/cars/Ford/][IMG]http://dobavi.info/cars/Ford/m41250.gif[/IMG][/URL]][/img]
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Бива, но си търси с подходящите клеми, кабелите не са дълги много. Акумулаторите ги има и с ляв плюс, и с десен плюс, ако в магазина нямат това е друг въпрос, но си купи точния акумулатор
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Предпочитам си старата школа преди тия нови технологии...сребърно-калциеви, с гел, прозорчета, очички и т.н. дивотии в стил "Бързи и яростни", където все нещо трябва да ти свети, мига, пищи и т.н. Добрата стара батерия с капачки и електролитец- да видиш ниво до къде е, да премериш, да долееш ако трябва. Дърто, евтино и доказало се в боя, слагаш го от Ягуар до трактора на село и работи по един и същ начин.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Dido1977
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2014, 18:03
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v Ghia
Благодаря за помощ:)
Днес след поредното падане на акумулатора,ми писна и тръгнах за нов
И без да искам попаднах точно на такъв като този от снимката по горе. Gigawatt 60Ah 540A
За 117 лв, вече всичко е ОК >:D<: Пък колкото изкара-толкоз
Днес след поредното падане на акумулатора,ми писна и тръгнах за нов

И без да искам попаднах точно на такъв като този от снимката по горе. Gigawatt 60Ah 540A
За 117 лв, вече всичко е ОК >:D<: Пък колкото изкара-толкоз

[img[URL=http://dobavi.info/cars/Ford/][IMG]http://dobavi.info/cars/Ford/m41250.gif[/IMG][/URL]][/img]