Спирачна течност - Мондео МК3
- ventsi91
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2016, 15:13
- Status: Извън линия
Спирачна течност - Мондео МК3
Здравейте,
Бих искал да попитам колко спирачна течност побира казанчето на Мондео МК3 понеже забелязах парцали (за сега не много) в течноста макар и да е сменена преди година/няма и 10.000км.
Също ако издърпам течноста през капачката и налея новата течност без да оставям изцяло сухо казанчето за да не поеме въздух, пак ли ще трябва да обезвъздушавам ? Ясно ми е че е едва ли не задължително да се обезвъздуши, просто от любопитсво
Бих искал да попитам колко спирачна течност побира казанчето на Мондео МК3 понеже забелязах парцали (за сега не много) в течноста макар и да е сменена преди година/няма и 10.000км.
Също ако издърпам течноста през капачката и налея новата течност без да оставям изцяло сухо казанчето за да не поеме въздух, пак ли ще трябва да обезвъздушавам ? Ясно ми е че е едва ли не задължително да се обезвъздуши, просто от любопитсво

- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Re: Спирачна течност - Мондео МК3
То в казанчето има малко....упражнението ще е без смисъл, ако със спринцовка махнеш само от него течност. Трябва да се махне старата с промивка от нова течност. Виж си маркучите към апаратите, щом има черно, значи се разпадат и най-вероятно в най-скоро време ще започне да ти задържа някой апарат, налягането ще стиска маркуча, защото е остарял и омекнал. Предполагам едни два литра с промивката ще стигнат+ нови маркучи.
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- ventsi91
- потребител
Благодаря за отговора и съвета. Живот и здраве след празниците ще направя прегледа и смяната, не се бях замислил за маркучите и не съм я сменявал аз а предишния собственик та незнам и колко да му вярвам но провеката не пречи и смяната на маркучите 
Весели празници

Весели празници

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Ако не си я сменял до сега смени я цялата вземи си dot 5.1 няма да сбъркаш трябва ти само още един ортак да помпи на педала и литър течност и една празна бутилка о,5л минерална вода и маркуче. Почваш от задно ляво после задно дясно и накрая предните за 30 минути работа максимум час! Като купих форда беше на 8 години като източих спирачната течност беше почти станала черна.
- ventsi91
- потребител
Еми имам я колата от 2 месеца и аз поне не съм я сменял. Смених и хидравличното масло че беше почерняло но и направих промивка на казанчето че се полепя мръсотия както ще е и сега по това казанче сигурно пълно с гняс.
До колко знам е с ДОТ4 и мисля да го оставя такова за да не стане случайно дори и малко да се омешат с ДОТ5-цата. Пък ако се наложи след време пак ще я сменя ако е толко зле и излезе още мръсотия.
За хидравличната течност уж и тя беше сменена ама никои не беше промил системата а само издърпал стара течност и сипал нова и ефект 0, ма нали е по лесно така да се вземат по бързо парите.
До колко знам е с ДОТ4 и мисля да го оставя такова за да не стане случайно дори и малко да се омешат с ДОТ5-цата. Пък ако се наложи след време пак ще я сменя ако е толко зле и излезе още мръсотия.
За хидравличната течност уж и тя беше сменена ама никои не беше промил системата а само издърпал стара течност и сипал нова и ефект 0, ма нали е по лесно така да се вземат по бързо парите.
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Много малко хора си сменят спирачната течност,а е препоръчително на 2-3 години да се сменя. В по-големите сервизи ги сменят с машини,но може и по този начин
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Така е на всеки две три години се сменя спирачната течност dot 5.1 издържа на по висока температура и не е агресивна към гумичките демек не ги разяжда. И на хидравликата и на спирачната система взех Yacco за пет години два пъти съм сменял спирачната течност,
- ventsi91
- потребител
Е в сервизите е по удобно с машина да, но в България купуваме коли на по 8-10 години на който не им е сменяна и вече всичко е полепнало по системата и поне първия път трябва всичко основно да се промие пък после вече може спокойно в сервиз, моя си логика и мислене де.
Неприятното е че са се изкривили и дисковете леко и трябва да ги сменя а са на 15.000 км , посъветваха ме да пробвам с изправяне каквото предлагат в ДуневМотор но съм много скептично настроен.
Неприятното е че са се изкривили и дисковете леко и трябва да ги сменя а са на 15.000 км , посъветваха ме да пробвам с изправяне каквото предлагат в ДуневМотор но съм много скептично настроен.
- mclsdreal
- потребител
Не ходи във Дунев. Отиди на бул. Константин Величков. Ако идваш от бул. Стамболийски и завиваш на дясно по бул. Константин Величков в посока бул. Тодо Александров, сервиза се пада от дясно. Има жълт плакат с реклама за ремонт по спирачната система. Там ми сменяха тръбите на спирачките и междувременно сложиха машина, за да изправят дисковете на един Мерцедес-Бенц. Доста добре работят момчетата, а и ще ти оправят и останалите неща по спирачната система.
- ventsi91
- потребител
Благодаря за съвета, не съм решил още дали ще ги изправям или направо нови но ако реша ще мина през посочения сервиз най вероятно след като имам добър отзив : )
- mclsdreal
- потребител
Ами мен даже ме взеха точно преди коледно новогодишните празници, на 23 декември, а сменяха и двигателя на един от колегите им, за да пътува и той на празниците... Преди това обиколих 3 сервиза и все бяха мноооого заети и не им се занимаваше да търсят магазини за тръбичките....Отзоваха се професионално, единия запали личния си автомобил и отиде да търси тръбите за спитачките ми. Даже и задните биалетки ми смениха в бързината. Останах много доволен от тях, не ме изгониха да пия кафе някъде, постоянно задавах въпроси кое, как, защо.
- ventsi91
- потребител
Рядко се случва да получим качествено обслужване в сервизите. За дисковете направо нови ще бъдат всичко комплект от раз да го правя не да се мотам днес едно, утре друго но ще си ги сменя аз, няма да ми е за първи път 

-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2014, 21:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo, 2.0 Tdci, 96 kW, 2004 г.
Аз миналата година смених моята изцяло с Ате дот 4. От 1л останаха около 400 мл. Казанчето беше чисто и затова не съм го свалял, за разлика от това за хидравликата, което го свалих и изчистих старателно.