Крушки за къси на Ford Focus MK2
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2011, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Focus MK2 1.6 16V
- Status: Извън линия
Крушки за къси на Ford Focus MK2
Здравейте,
Често ми горят крушките за къси. Пробвал съм всякакви макри, но особена разлика не съм забелязал.
От честата смяна, единият чоп на капачката на едининя фар е вече счупен, а другите са тръгнали по същия път. Заради скапаните крушки, ще се наложи накрая да сменям и фаровете.
Днес тъкмо смених крушката на левия, пяла да видя дали всичко е наред и хоп в момента на палене изгоря крушката на другия фар.
Не знам защо фаровете светват за момент при палене, но се зачудих дали това може да има някаква връзка с честата смяна на крушки?
Често ми горят крушките за къси. Пробвал съм всякакви макри, но особена разлика не съм забелязал.
От честата смяна, единият чоп на капачката на едининя фар е вече счупен, а другите са тръгнали по същия път. Заради скапаните крушки, ще се наложи накрая да сменям и фаровете.
Днес тъкмо смених крушката на левия, пяла да видя дали всичко е наред и хоп в момента на палене изгоря крушката на другия фар.

Не знам защо фаровете светват за момент при палене, но се зачудих дали това може да има някаква връзка с честата смяна на крушки?
- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Re: Крушки за къси на Ford Focus MK2
Здравей,
Колата да не би да е с дневни фарове? Как светват при палене и остават ли светнати след това?
Сещам се за 5 възможни причини за преждевремнна смърт на крушколяка:
1 Вибрация във рефлектора
2 Повишено напрежение от алтернатора
3 Контактни проблеми - лоша маса от акумулатора към купето или дори лоша връзка на крушката отзад или някъде по трасето
4 Чувал съм че веднага след запалване напрежението в системата е повишено и ако в тоази момент работят фаровете вероятността да гръмнат е голяма
5 Боклук крушки - това вече го изключваме
Колата да не би да е с дневни фарове? Как светват при палене и остават ли светнати след това?
Сещам се за 5 възможни причини за преждевремнна смърт на крушколяка:
1 Вибрация във рефлектора
2 Повишено напрежение от алтернатора
3 Контактни проблеми - лоша маса от акумулатора към купето или дори лоша връзка на крушката отзад или някъде по трасето
4 Чувал съм че веднага след запалване напрежението в системата е повишено и ако в тоази момент работят фаровете вероятността да гръмнат е голяма
5 Боклук крушки - това вече го изключваме
-
- потребител
Здравей,
1. Вибрации няма (поне не съм забелязал).
2. Не знам, не съм мерил.
3. Не мисля, всички кабели са наред.
4. При палене, фаровете светват за момент и загасват - чудя се защо го прави това.
Всъщност проблема си го има мисля още от магазина. Първия собственик също ми се оплака, че често сменял крушки.
В един магазин ми казаха, че тоя модел май имал някакви проблеми с крушките, но нищо конкретно не ми казаха.
1. Вибрации няма (поне не съм забелязал).
2. Не знам, не съм мерил.
3. Не мисля, всички кабели са наред.
4. При палене, фаровете светват за момент и загасват - чудя се защо го прави това.
Всъщност проблема си го има мисля още от магазина. Първия собственик също ми се оплака, че често сменял крушки.
В един магазин ми казаха, че тоя модел май имал някакви проблеми с крушките, но нищо конкретно не ми казаха.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Колега,
купи си хубави крушки! Ако рефлекторът ти е добре, с нормални крушки ще ти издържа достатъчно!
Не купувай нищо с +127383920555 % повече светлина и не знам си какво там. Простата, нормална си крушка е ок! Осрамките ги ям за няколко месеца! Филипса е друга бира, ама съм си купил с най-дългия живот, които нямат рекламираните допълнителни мощности.
купи си хубави крушки! Ако рефлекторът ти е добре, с нормални крушки ще ти издържа достатъчно!
Не купувай нищо с +127383920555 % повече светлина и не знам си какво там. Простата, нормална си крушка е ок! Осрамките ги ям за няколко месеца! Филипса е друга бира, ама съм си купил с най-дългия живот, които нямат рекламираните допълнителни мощности.
-
- потребител
Колега, можеш ли да ме носочиш към конкретен модел, които да не са + незнам колко си % повече светлина, за да изкарат повече? Намирам само някакви +60%.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Ей тези
си ги купувам от Метро и досега не съм имал никакви проблеми на няколко Форда. Карат по няколко години. Досега всичките ми нови Фордове са били точно с такива от завода.
-
- потребител
И през тези съм минал, освен ако не са били някакви ментаци. Даже последно сложих OSRAM, само че в кутийка. Цената беше 9лв от магазинче за авточасти. Не знам на тези колко е.
Това със светването на фаровете за момент, нормално ли е?
Това със светването на фаровете за момент, нормално ли е?
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Как така светват за момент? Ако ключа за фаровете е в изключено положение не трябва да светват изобщо. Светват когато ги включиш и това е. Ако не е така, значи има някакъв електрически проблем в управлението им.
-
- потребител
Поръчах си OSRAM Ultra Life, дано имам късмет с тях, но явно трябва първо да се реши другия проблем.
Светлините на колата светват при палене за момент и се загасят (май след като спре работа стартера). Ключът е в изключено положение.
Последния път, едната крушка изгоря точно в този момент.
Светлините на колата светват при палене за момент и се загасят (май след като спре работа стартера). Ключът е в изключено положение.
Последния път, едната крушка изгоря точно в този момент.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Това не е редно. Провери, дали няма някаква намеса по управлението на фаровете, като допълнително монтирани модули за дневни светлини, или някакви промени по ел. инсталацията.
-
- потребител
Дневни светлини нямам, но имам газово. Може "майсторите" нещо да са сътворили при монтажа. Само да попитам, механични ли са релетата за фаровете?
- dmastard
- потребител
Колега, проверих схемата, късите минават през реле.
Не е нормално да светват фарове в момент на палене, ако имаш модул за дневни светлини те ще продължат да светят, ако нямаш - няма да светват изобщо.
Не е нормално да светват фарове в момент на палене, ако имаш модул за дневни светлини те ще продължат да светят, ако нямаш - няма да светват изобщо.
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Аз понеже съм фен на Philips като домашна техника и затова се опитах да пренеса тази си страст и върху колата. В резултат на това започнах да купувам крушки на Филипс откъде ли не- М.Бриколаж, Метро, магазини за авточасти, бензиностанции...всичките караха по няколко месеца и...мрак. Един път случайно пешеходех из софийските дебри и попадна на една гумаджийница и от там ми дадоха едни крушки H4 на Дженеръл Илектрик (GE) и ми казаха, че ʼТОВА СА КРУШКИТЕʼ и им повярвах...и до момента (вече 3 години ) си карам с тях и си свиркам. Двете 4-ки бяха 20 лева общо. Пичовете там май познаха, че това са крушките...
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Да, фаровете се включват с релета от GEM модула, който е под жабката. Може да извадиш ключа за фаровете и да погледнеш дали няма някаква външна намеса, като някакви стърчащи кабели или допълнително монтирани устройства. Също може да провериш и GEM модула за подобни интервенции.Brainless написа:Дневни светлини нямам, но имам газово. Може "майсторите" нещо да са сътворили при монтажа. Само да попитам, механични ли са релетата за фаровете?
-
- потребител
Ще разглеам всичко. Свалих си и схеми. Само да остане малко време.
Като за начало мисля да пробвам с извадени предпазители.
Като за начало мисля да пробвам с извадени предпазители.
-
- потребител
След смяна на акумулатора, фаровете вече не премигват.
- dmastard
- потребител
Това беше изненадващо
-
- потребител
Преди смяната и таблото забиваше за момент при палене. Двигателя тръгваше, но оборотомера оставаше на 0 за 1-2 секунди.