Проблем с оборотите Фокус 1.6 16в

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
NikolaVurgov
потребител
потребител
Регистриран: 22 апр 2016, 20:14
Status: Извън линия

Проблем с оборотите Фокус 1.6 16в

Мнение от NikolaVurgov » 05 ное 2016, 17:13

Добър ден ,колеги ! Пиша тук за втори път, предния път беше преди около 8м. Но така и не можах да си реша проблема. Смятам да ви опиша проблема ми и какво съм направил до момента,защото ми се изчерпиха идеите с тази "загадка за медицината".

Колата е Форд фокус 1.6 16в. Зетек бензин/газ.
Та преди 8м. смених си въздушния филтър , сложих спортен и когато запалих колата се чуваше едно странно пукане (помислих че е от филтъра нещо и го смених) със старият също се чува , но поради това че е в кутия се чува едвам едвам. Продължих да си карам колата , но от време на време взе като спирам по светофарите взе да мени оборотите на място. Това нещо ме дразнише и се хванах да го търся от къде идва проблема.
Смених свещите , кабелите , бобината. Нямаше резултат закачах е на компютърна диагностика , всичко в норми.
През това време проблема взе да се оголемява , пукането се усили още и по светофарите от време на време взех да гасна ... Тогава се консултирах с някои видни и не толкова видни майстори , всичките ми обесняваха ,че колата ми имала прегорял клапан . Мерих ме компресия едно друго , е ми не е клапан (компресия 15 , хлабените добре) . Бях спрял да е ровя карах си е така викам то ще си покаже ала пак НЕ.
Сега като взе от време на време да става студено , проблема вече стана очеваден , но все още неоткриваем . Сутрин когато запаля колата тресе държи 400 500 оборота ,когато и подам газ припатква трудно се форсира бърка цилиндрите и смърди на суров бензин. И пак се почна кабели свещи бобини въртях няма , помислих че степмоторщето шашка нещо компютъра 4 5 сменях и резултат няма , дадоха ми акъл че дросел клапата може да мк прави номера 2бр. въртях е няма и няма . Взех да си мисля че имам проблем със тоците по веригите , закарах е на един професор човека два дена мери тоци ,потоци сигнали камво ли не , всичко в норми ала тази кола не работи ...
Запознаха ме с едно момче което работи в мотопфое , компютърен диагностик там , закарах е при него цял ден е рови , сменява софтуер на компютъра и накрая и той дигна ръце . Та след всички тези заигравки стигнах до извода че технически механически еладжииски и компютри и всичко е добре , а моят любим ФОРД става по зле и по зле .
Някой да е имал подобен проблем , да даде някаква идея какво пропускам и откъде може да дойде този пробле. Благодаря предварително !!
Моля да ме извините за правописните грешки , но пиша от смартпфон !!!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Проблем с оборотите Фокус 1.6 16в

Мнение от HACKO » 06 ное 2016, 08:46

И след толкова провеки, никой ли не се сети, че газовата се нуждае от правилна настройка?
В интерес на истината, моята също тресе откакто застудя ама като загрее се изчиства. Направих настройките на газта да работи равномерно, но тогава не ми хареса в работен режим и си върнах старите настройки. При тебе явно отклонението на газта е много голямо и обърква тотално адаптациите на Бензина.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

NikolaVurgov
потребител
потребител

Мнение от NikolaVurgov » 06 ное 2016, 15:31

Колега тя на газ работи по-добре от колкото на бензин на газ леко тресе а на бензин постояноо и в големи разлики в оборотите.

btzvetanov
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2016, 23:23
Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6 (Zetec SE) комби

Мнение от btzvetanov » 06 ное 2016, 16:31

Ако си карал продължително време на газ и рядко на бензин много е вероятно да са ти позапекли дюзите (бензиновите) и от там да ти идват проблемите.

NikolaVurgov
потребител
потребител

Мнение от NikolaVurgov » 06 ное 2016, 17:32

Попринцип колега свалях ги и ги чистих, но ме навежда на мисълта , какво налягане правят дали е много голямо или ниско , но незнам къде мога да ги замеря ама пък на газ защо , ще оказва влияние ...

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Мнение от Didibao » 06 ное 2016, 18:42

Като начало изчистване на адаптациите, каране на бензин да си направи правилни адаптации и тогава настройка на газта, че такива газови настройки съм виждал, че направо се плаша, затова на газ работи добре, а на бензин е пълна пародия.
Изображение

NikolaVurgov
потребител
потребител

Мнение от NikolaVurgov » 06 ное 2016, 18:57

В какъв смисъл изчистване на адаптации и каране на бензин , тезо адаптажии как да ги изчистя ?

gras
потребител
потребител
Регистриран: 21 ное 2014, 22:40
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 1.1 1989 - подарена ; Vaz 2101 - 1977 ; Ford Mondeo MK3 1.8 2001 ;

Мнение от gras » 06 ное 2016, 20:53

Колега относно нулиране на адаптациите откачаш акумулатора за една нощ и после караш само на бензин . А за дюзите мога да ти говоря много , понеже от години се занимавам професионално с почистване на бензинови инжектори.Първо дюзите не правят налягане . Налягането в системата идва от бензиновата помпа , отделно имаш регулатор , който поддържа налягането в системата , при различни режими на натоварване. Ти по какъв начин си почисти инжекторите? За тестването прави се само на стенд , гледа се количество , начин на разпръскване, реакция на дюзата при подаване на импулс с различна честота т.н. .Ако дюзата има електрически проблем е за коша , ако ли не с добро почистване стават като нови.

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Мнение от Didibao » 06 ное 2016, 23:46

Колегата вече каза, другия начин за изчистване на адаптациите е с диагностика.
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”