Проблем с празен ход - пукнат марчук за въздух
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Проблем с празен ход - пукнат марчук за въздух
Здравейте,
Фордчето ми започна да изгасва при празен ход, ако не изгасваше държеше нестабилно оборотите. Затова свалих клапата за празният ход, почистих я и след като е сложих нямаше промяна. След това забелязах, че един от мъркучите за въздуха след тази клапа леко съска. Смених и трите и всичко заспа - иделен празен ход - явно е губела вакум.
Тези маркучи имата формата на "Т", точно под колекекторните траби са (доста трудни за слваляне), три маркуча който се свъзват с тетка. Проблема е че намах ништо друго отвен шлаух 10 с който смених тази маркучи. Карах близо 300 км след това и нямаше проблем, но ми се иска да си сложа неще по като за кола - вероятно шлауха ще се разшери след няколко дни.
Та, въпроса ми е от къде може да с купят тия маркучи с тази станна форма или с какво да ги сменя за да е сигурно - от Плд съм. Фордчето е с Зетек 1.6 1999 г.
Фордчето ми започна да изгасва при празен ход, ако не изгасваше държеше нестабилно оборотите. Затова свалих клапата за празният ход, почистих я и след като е сложих нямаше промяна. След това забелязах, че един от мъркучите за въздуха след тази клапа леко съска. Смених и трите и всичко заспа - иделен празен ход - явно е губела вакум.
Тези маркучи имата формата на "Т", точно под колекекторните траби са (доста трудни за слваляне), три маркуча който се свъзват с тетка. Проблема е че намах ништо друго отвен шлаух 10 с който смених тази маркучи. Карах близо 300 км след това и нямаше проблем, но ми се иска да си сложа неще по като за кола - вероятно шлауха ще се разшери след няколко дни.
Та, въпроса ми е от къде може да с купят тия маркучи с тази станна форма или с какво да ги сменя за да е сигурно - от Плд съм. Фордчето е с Зетек 1.6 1999 г.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Проблем с празен ход - пукнат марчук за въздух
Мястото се нарича "Мото Пфое", цената няма да ти хареса, карай си със шлауха. Аз съм ги заменил със газови маркучи.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Има и алтернативни варианти с какъвто е и моята кола. Не е скъп ,но не знам от къде се купува
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
Ми и аз си мислях да си го оставя побългарено завинаги, но тука си говорим с колиги и те викат "... А дали няма от температура да се втрърди и да се пукне тоя шлаух ? " Та и аз затова питам.
А и Lubomirav сподели този алтернативен варянт.
А и Lubomirav сподели този алтернативен варянт.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами като се пукне пак ще го направиш, какво влагаш?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Моите от две години са побългарени и им няма нищо взех на марката good year и са гъвкави за 8 лева метъра иначе в МП са 60 кинта комплекта направо се излагат сигурно са със златни нишки.