Въпрос за климатик на Фокус
- kimi666
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
- Status: Извън линия
Re: Въпрос за климатик на Фокус
Кога за последно си сменял филтъра на купето?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Пръскай във въздуховодите на централната конзола . макар и според мен след това трябва да пуснеш вентилатора, а за целта ти е необходим акумулатора, но щом така пише...
Кондензатора на климатика ти се намира зад радиото, но доста надълбоко, не можеш да го видиш.
Кондензатора на климатика ти се намира зад радиото, но доста надълбоко, не можеш да го видиш.
- dido4ep
- потребител
- Регистриран: 14 авг 2007, 13:42
- Модел на автомобила: Ford Focus Turnier 1.6/2000г.
Ако пръскам в централната конзола и след като се втечни този препарат ,ще може ли да се изтече от някъде?Doin написа:Пръскай във въздуховодите на централната конзола . макар и според мен след това трябва да пуснеш вентилатора, а за целта ти е необходим акумулатора, но щом така пише...
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Този препарат е много ефективен и върши чудесна работа, но трябва да се пръска директно върху изпарителя, за да свърши работа. Ако го пръскаш във въздуховодите няма да стане. При повечето коли, изпарителя е точно зад филтъра, за това трябва да е лесно да го откриеш. Не знам къде точно е при твоя Фокус, но се надявам някой с такъв автомобил да те насочи къде да го търсиш. Иначе пяната се втечнява след около 15-20 минути и си изтича през дренажната тръбичка.
- Doin
- потребител
При Фокуса филтъра е под кората на предното стъкло вдясно, след него е вентилатора и едва тогава са радиатора на парното и изпарителя.
Варианта е посредством тръбичките на спрея през централните въздуховоди да стигне до изпарителя.
Варианта е посредством тръбичките на спрея през централните въздуховоди да стигне до изпарителя.
- dido4ep
- потребител
Благодаря на всички за съветите ,оправих се ! 

-
- потребител
- Регистриран: 29 ное 2012, 10:44
- Модел на автомобила: focus комби 1,6 бензин 99г.
Как се "оправи" , че и моя мирише в началото отвратително.Филтъра е нов.Пръсках и през възуховодите.Нищо.
- dido4ep
- потребител
Вземи си този препарат :airco cleaner на Motip (има го на мосю бриколаж) .Махаш въздухоотводите на централната конзола (излизат много лесно като ги издърпаш навън ,но по-внимателно, притисни ги от единия край и едновременно с това придърпвай навън). Изключваш минуса на акумулатора(така пише в указанията на препарата). Светни с фенерче във въздухоотводите да видиш къде се намира кондензатора на климатика(нещо като радиаторче метално),после взимаш препарата и вкарваш маркучето максимално навътре близо до кондензатора(но тъй като е много навито използвай нещо право,аз използвах пръчка към която прекрепих маркучето с тиксо) и изпръскаваш всичко (ситемата започва да се пълни с пяна).Оставяш да подейства около половин час,после пяната се втечнява и изтича през отвора за извеждане на конденза под колата.И това еleone написа:Как се "оправи" , че и моя мирише в началото отвратително.Филтъра е нов.Пръсках и през възуховодите.Нищо.

-
- потребител
- Регистриран: 29 ное 2012, 10:44
- Модел на автомобила: focus комби 1,6 бензин 99г.
До тук добре, само да уточним да не счупя нещо : говорим за декоративните решетки над радиото? И ако е това, колко сантиметра горе-долу слиза тръбичката?
- Doin
- потребител
Не махай нищо ако те е страх от счупване - тръбата на флакона спокойно си преминава през ламелите на въздуховодите.
Относно доколко да я напъхаш, премери от въздуховода до пода колко тръба и толкоз напъхваш, макар и това да не е от значение - пяната ще си намери пътя до изпарителя.
Относно доколко да я напъхаш, премери от въздуховода до пода колко тръба и толкоз напъхваш, макар и това да не е от значение - пяната ще си намери пътя до изпарителя.
- dido4ep
- потребител
да, за решетките над радиото става въпрос. Можеш да ги извадиш по безопасно като свалиш радиото и отвътре навън ги натиснеш и те излизат много лесно. Кондензатора на климатика е на около 50см. надолу,като светнеш във въздухоотвода ще го видиш,но за да стигнеш по-близо до него трябва да използваш нещо право,защото тръбичката е много деформирана .leone написа:До тук добре, само да уточним да не счупя нещо : говорим за декоративните решетки над радиото? И ако е това, колко сантиметра горе-долу слиза тръбичката?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2011, 08:30
- Модел на автомобила: Focus Turnier 1.8 TDCI Ghia 2002
За да не пускам нова тема, може ли да задам въпрос в тази:
След удар отдолу си изкривих радиатора на климатика на FOCUS TDCI 115к.с. 2002г.
Въпросът ми е:
С КОИ РАДИАТОРИ Е ЕДНАКЪВ МОЯТ РАДИАТОР ЗА КЛИМАТИК?
Ако имате идеи от къде да си купя или къде да го ремонтират евтино, споделяйте. Аз съм в Пловдив, но пътувам и до София.
Благодаря.
След удар отдолу си изкривих радиатора на климатика на FOCUS TDCI 115к.с. 2002г.
Въпросът ми е:
С КОИ РАДИАТОРИ Е ЕДНАКЪВ МОЯТ РАДИАТОР ЗА КЛИМАТИК?
Ако имате идеи от къде да си купя или къде да го ремонтират евтино, споделяйте. Аз съм в Пловдив, но пътувам и до София.
Благодаря.