Ford Focus 1.6 tdci 110hp
-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2017, 21:11
- Status: Извън линия
Ford Focus 1.6 tdci 110hp
Здравейте колеги! Честита коледа и весели новогодишни празници! Отварям темата, тъй като не успях да намеря много информация за новата ми кола. Наскоро станах собственик на Ford Focus 1.6 tdci 110hp 2010г. Може ли малко мнения за автомобила, как е двигателя, турбо, с какво масло обслужвате вашата и стандартни болежки на този тип автомобил? Аз лично обслужих моята с 5W30 на Ford formula. Намерих 5л масло за 50 лв от магазин за форд. Цената ми се стори доста евтина, тъй като същото масло в МП ми го предложиха за 120-130 лв. Смених също и ангренаж, водна помпа, пистов ремък и всички филтри. Колата имаше и малък проблем с турбината, луфт на вътрешната му част, който довеждаше до малко изпускане на масло към въздушния филтър. Смених въпросния картридж и тръбичката за масло и за сега всичко е добре. Ще се радвам на всяко споделено мнение и проблеми които сте имали. Като фен на форд, всичко по колата ме интересува. Благодаря!
- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Re: Ford Focus 1.6 tdci 110hp
Честито колега!
Аз съм с ТДЦИ от 2006 и съм доволен като цяло.
За съвет мога да кажа търси качествени горива и си карай
Аз съм с ТДЦИ от 2006 и съм доволен като цяло.
За съвет мога да кажа търси качествени горива и си карай

- LORDA83
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2013, 22:41
- Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Ford - Fiesta IV, Ghia (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г. - Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Качи малко снимчици.
" Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса!!! "
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
"Петрол", "Еко", "Лукойл".
Това основно са нафтостанциите

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- dmastard
- потребител
Имам предвид да избягваш разни единични и селски бензиностанции. Иначе да, по веригите все е лукойл.
А относно маслото аз лично си купувам от вносител, да имам някаква вътрешна сигурност че не е фалшиво и така.
Вече 2 смени карам с Мотул (спецификацията за моя мотор) и съм доволен, но аз не съм особен критерий, защото го сменям на 10 хиляди, а напоследък чета във форума за някакви смени на 25 хиляди км...
А относно маслото аз лично си купувам от вносител, да имам някаква вътрешна сигурност че не е фалшиво и така.
Вече 2 смени карам с Мотул (спецификацията за моя мотор) и съм доволен, но аз не съм особен критерий, защото го сменям на 10 хиляди, а напоследък чета във форума за някакви смени на 25 хиляди км...

-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2017, 21:11
И аз така чувам, но за по- сигурно 10 хил и смяна. Проблеми някакви иначе имал ли си с колата? Съединител сменял ли си?dmastard написа: ↑28 дек 2017, 13:28Имам предвид да избягваш разни единични и селски бензиностанции. Иначе да, по веригите все е лукойл.
Вече 2 смени карам с Мотул (спецификацията за моя мотор) и съм доволен, но аз не съм особен критерий, защото го сменям на 10 хиляди, а напоследък чета във форума за някакви смени на 25 хиляди км...![]()
- dmastard
- потребител
Не съм сменял, това ми беше един от критериите при покупката 
Дотук я имам от 2 години и половина, километрите са към 33 хиляди.

Дотук я имам от 2 години и половина, километрите са към 33 хиляди.
- dmastard
- потребител
Още един път честито, този път за джантите. И аз исках с такива, но ми се паднаха петолъчки