Парно на форд фокус
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
- Status: Извън линия
Re: Парно на форд фокус
Ако не завъртя копчето в последното положение да духа на стъклата веднага се запотяват.
Погледнах схемата има бушон в кутията при двигателният отсек F-15 A/C clutch solenoid 10A предполагам че ако го извадя съединителя няма да задейства компресора.
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Колега, пробва ли го това? И всъщност защо се налага да се включва компресора при обдухване на стъклото?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Идеята е като се включи климатика, влагата от салона да кондензира по изпарителя му. Всички стъкла изсъхват за около минута ако всичко работи нормално. И това се случва много преди колата да е загряла до нормална работна температура.
Тва е като не сте карали дъртите курници и не помните как всеки си държеше по таблото 3-4 гъби и гюдерии да обира конденза...
Ако имаш нещастието пък да се качиш с мокри дрехи в колата, тръгвайки от София, стъклата спират да се покриват с конденз някъде малко преди Пазарджик.
):) Също и ако не си отръскаш обувките от сняг-той се стапя вътре по стелките, парното бичи, водата се изпарява и се качва директно на стъклата.
Тва е като не сте карали дъртите курници и не помните как всеки си държеше по таблото 3-4 гъби и гюдерии да обира конденза...

Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Возил съм се като малък и помня как се забърсваше стъклото
значи излиза че е полезно включването на климатика в този момент 

-
- потребител
Днес проверих за този бушон в моторният отсек обаче няма такъв има реле R-11 ACРади-1 написа: ↑09 яну 2018, 19:26Колега, пробва ли го това? И всъщност защо се налага да се включва компресора при обдухване на стъклото?
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Абсолютно ДА!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
При безобразно кържавите(100% рециклируеми, направени от био отпадъци) интериори на съвременните коли, може дори да се каже, че перфектната работа на климатика е абсолютна неоходимост. Повишената влага в салона е напълно способна да го вкочиняса за няколко години.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
При мене климатика си бачка перфектно даже и да го включа пак си имам запотяване на стъклата май това си е проблем на Фокус-1S_C написа: ↑09 яну 2018, 19:55Идеята е като се включи климатика, влагата от салона да кондензира по изпарителя му. Всички стъкла изсъхват за около минута ако всичко работи нормално. И това се случва много преди колата да е загряла до нормална работна температура.
Тва е като не сте карали дъртите курници и не помните как всеки си държеше по таблото 3-4 гъби и гюдерии да обира конденза...Ако имаш нещастието пък да се качиш с мокри дрехи в колата, тръгвайки от София, стъклата спират да се покриват с конденз някъде малко преди Пазарджик.
):) Също и ако не си отръскаш обувките от сняг-той се стапя вътре по стелките, парното бичи, водата се изпарява и се качва директно на стъклата.
-
- потребител
Смених жилото и вече имам работещ във всички посоки климатик. Чува се звук при смяна на степените, от мърдането на клапата - не бях го чувал досега, което значи че така съм купил колата. При пускане на обдухване на стъклото обаче не светва лампата на климатика. Има ли проблем или освен и при мен да липсва бушонът, за който говореше колегата по-горе 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Лампата не светва, само тръгва климатика.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Май единственият вариант остава релето да се извади!Ради-1 написа: ↑10 яну 2018, 21:39Смених жилото и вече имам работещ във всички посоки климатик. Чува се звук при смяна на степените, от мърдането на клапата - не бях го чувал досега, което значи че така съм купил колата. При пускане на обдухване на стъклото обаче не светва лампата на климатика. Има ли проблем или освен и при мен да липсва бушонът, за който говореше колегата по-горе![]()
-
- потребител
Няма да го ръчкам повече 

-
- потребител
Хрумна ми една идея, която не знам дали е приложима - да поставя бутон от джия за нагряване на предното стъкло, защото в момента имам за задното. Така изглежда при мен:

бих искал да стане по този начин:

модулът представлява това, на практика е същото, само че с два бутона за предно и задно стъкло

възможно ли е само да демонтирам моя модул и да включа буксата му в този? Тоест има ли нагревател за предното стъкло, който да може да се включва така, без пуснато парно или климатик? Това е моята букса, като гледам са същите кабели, но искам повече мнения

бих искал да стане по този начин:

модулът представлява това, на практика е същото, само че с два бутона за предно и задно стъкло

възможно ли е само да демонтирам моя модул и да включа буксата му в този? Тоест има ли нагревател за предното стъкло, който да може да се включва така, без пуснато парно или климатик? Това е моята букса, като гледам са същите кабели, но искам повече мнения

-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
Може , но трябва да си сложиш ново стъкло с подгрев. Подгрева е вграден в стъклото. На старото ми мондео струваше 500 кинта ...
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
За съжаление , както всичко друго е въпрос на пари. Моделите Джиа са обикновено са с тая екстра , търси нещо от морга ако много държиш . Между другото е най-голямата екстра за кола, след климатика. Пускаш подгрева и след 2 минути чистачките бършат леда , който е станал на кашичка.
-
- потребител
Ползвам едно спрейче, което маха леда, пък на следващата кола дано да има повече екстри 

-
- потребител
Отново започна да сменя трудно посоката, най-вече в крайно ляво. Окъпах го с wd40, но пак не е както искам. С каква друга смаска да опитам или най-добре да разглобя "плочките" и черната част, която се движи?
http://imgur.com/gallery/vpkm9Sd
http://imgur.com/gallery/vpkm9Sd
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Е точно в тези врътки е проблема. Отделно и самите клапи може да залепват за уплътненията си.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО