Ford Focus 1.6л 2000г - прекъсва при ускорение
- Valara
- потребител
- Регистриран: 24 яну 2014, 23:48
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Re: Ford Focus 1.6л 2000г - прекъсва при ускорение
Дано проблемът е бил в бобината.
Смених старата бобина с нова на Bosch и сложих и свещите на Bosch, само кабелите са оригинални (нямат никакви видими повреди).
Добре се държи, не "хълца", но ще го видим на по-дълъг път.
А дали можете да ми препоръчате добър майстор в София, около жк "Надежда"?
Изпратено от моят E2303 с помощта на Tapatalk
Смених старата бобина с нова на Bosch и сложих и свещите на Bosch, само кабелите са оригинални (нямат никакви видими повреди).
Добре се държи, не "хълца", но ще го видим на по-дълъг път.
А дали можете да ми препоръчате добър майстор в София, около жк "Надежда"?
Изпратено от моят E2303 с помощта на Tapatalk
Resistance is futile!
- G2233
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: Volvo V50 1.6i Duratec/100к.с/газ/2009
Колеги използвам темата. Тъй като и при мен има едно придърпване при ускорение до 2000 оборота. Само на газ, на бензин го няма.Но си мисля че проблема е в свещите. Ще ги сменя с оригинални този път от мото-пфое. Че предишните нещо ме съмняваха(уж пак бяха оригиналдъ от олх).
Та молбата ми е към колеги с фокус2 1.6 мотор 100к.с. Дали някой е замервал бобината си по следния начин ,като на картинката. Пишат при изправна бобина 8-9 кОм. При мен е 9.43кОм
Та молбата ми е към колеги с фокус2 1.6 мотор 100к.с. Дали някой е замервал бобината си по следния начин ,като на картинката. Пишат при изправна бобина 8-9 кОм. При мен е 9.43кОм

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Мойта бобина беше в нормите и на вторични и на първични намотки, визуално нямаше напуквания и пак "гореше" свещи и кабели в рамките на 500Км особенно във влажно време. Сложих от Ескорт и вече нямам проблем.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- G2233
- потребител
И сега се чудя дали да я сменям. Щото руснака вика че ако една от вторичните намотки се различава от предписаните данни - сменете бобината. И при мен видимо няма напуквания. Ще сменя първо свещите ако не се оправи , следват кабелите и така до бобината.
-
- потребител
- Регистриран: 19 мар 2016, 19:39
- Модел на автомобила: фокус 1.6 16в 2002г
Провери дали имаш черни ивици по изолатора на свещите откъм лулите на кабелите
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Аз също имам въпросното придърпване, но не смятам, че е от кабели и свещи. Смених ги и не се оправи. По скоро мисля, че е леко бедна смес, но от какво се получава не знам. На диагностика всичко е в норми. Най- много се усеща като върна газта как придърпва.
- G2233
- потребител
На торк ми вади това може да си взема една евтина свещ и да видя дали ще се оправи. Тогава ще си взема оригинални

- G2233
- потребител
Малко развитие по моя случей с придърпването. Днес се наканих да извадя свещите и да ги видя в какво състояние са. Мамицата и все е едно се е уплашила или от голямата жега няма го това придърпване. Все пак извадих свещите и ми направи впечатление на 2 цилиндър втори комплект свещи слагам и свеща изглежда така(черно по изолатора). Само на тази и преди беше черното само на тази свещ. На какво се дължи? Кабел ли?
Мерих съпротивление на кабелите и стойности те са следните
1-4.60кОм
2-5.56кОм
3-3.76кОм
4-2.60кОм
Забравих да спомена , че разтоянието на свещите беше1.3мм направих го на 1мм
Мерих съпротивление на кабелите и стойности те са следните
1-4.60кОм
2-5.56кОм
3-3.76кОм
4-2.60кОм

Забравих да спомена , че разтоянието на свещите беше1.3мм направих го на 1мм
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Кабелът е за боклука. Само прецакваш свещите с него.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Има ли такава чернилка, особенно като при тебе, кабела задължително е за смяна. Ако скоро пак се повтори на същия цилиндър, освен кабела и свеща и бобината е за сменяне.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Извинявам се че ползвам темата, но за моите свещи какво се забелязва? На тъмно съм ги гледал кабелите и нямат искри
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

- G2233
- потребител
Най-горната на снимката като гледам електрода е отишъл. За смяна е
- G2233
- потребител
Да колега. Признавам си говорих на изуст и вечерта си ги свалих да ги разгледам. Пък са на 9000км. Днес смених кабели и свещи. Колата ускорява по- плавно, няма прекъсвания и неочаквания ефект- по-тиха.
- private.esco
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2017, 15:40
Аз имах придръпване във високите обороти особено над 3000 на втора и трета скорост, чудих се какво е.. свещите смених, но проблема остана! Ходих на майстор каза ми оставия да я видя ама май дросела тие за смяна.. Информативно погледнах колко струва и лошо ми стана, китайски 300лв +работа абе тежко започна да става.. Та реших да по огледам аз, какво може дае!? И както преглеждах кабелите на запален мотор без да искам докоснах на трети цилиндър кабела и ме удари ток! Имаше оттечка, смених кабелите със Бош от 60лева и колата се оправи напълно сега дърпа яко без тресене в ниските и придръпване във високите
купих си OBD-2 Погледнах за грешки и се оказа че от кабелите където са опирали в двигателя е прескачал ток по целия двигател и ламбдите бяха натрупали грешки със прекалено високо напрежение, дори втората нее работела незнайно колко време и съм бил в нещо като авариен режим! След смяната всичко работи идеално и нямам грешки вече втори месец
FOCUS 2-2005
Изпратено от моят G3121 с помощта на Tapatalk

-
- потребител
Re: RE: Re: Ford Focus 1.6л 2000г - прекъсва при ускорение
В тест менюто имаше ли запазени тези грешки?private.esco написа:Аз имах придръпване във високите обороти особено над 3000 на втора и трета скорост, чудих се какво е.. свещите смених, но проблема остана! Ходих на майстор каза ми оставия да я видя ама май дросела тие за смяна.. Информативно погледнах колко струва и лошо ми стана, китайски 300лв +работа абе тежко започна да става.. Та реших да по огледам аз, какво може дае!? И както преглеждах кабелите на запален мотор без да искам докоснах на трети цилиндър кабела и ме удари ток! Имаше оттечка, смених кабелите със Бош от 60лева и колата се оправи напълно сега дърпа яко без тресене в ниските и придръпване във високите купих си OBD-2 Погледнах за грешки и се оказа че от кабелите където са опирали в двигателя е прескачал ток по целия двигател и ламбдите бяха натрупали грешки със прекалено високо напрежение, дори втората нее работела незнайно колко време и съм бил в нещо като авариен режим! След смяната всичко работи идеално и нямам грешки вече втори месецFOCUS 2-2005
- private.esco
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2017, 15:40
Re: RE: Re: RE: Re: Ford Focus 1.6л 2000г - прекъсва при ускорение
Несе виждаха в тест менюто, прочетох ги с диагностикатаРади-1 написа:В тест менюто имаше ли запазени тези грешки?private.esco написа:Аз имах придръпване във високите обороти особено над 3000 на втора и трета скорост, чудих се какво е.. свещите смених, но проблема остана! Ходих на майстор каза ми оставия да я видя ама май дросела тие за смяна.. Информативно погледнах колко струва и лошо ми стана, китайски 300лв +работа абе тежко започна да става.. Та реших да по огледам аз, какво може дае!? И както преглеждах кабелите на запален мотор без да искам докоснах на трети цилиндър кабела и ме удари ток! Имаше оттечка, смених кабелите със Бош от 60лева и колата се оправи напълно сега дърпа яко без тресене в ниските и придръпване във високите купих си OBD-2 Погледнах за грешки и се оказа че от кабелите където са опирали в двигателя е прескачал ток по целия двигател и ламбдите бяха натрупали грешки със прекалено високо напрежение, дори втората нее работела незнайно колко време и съм бил в нещо като авариен режим! След смяната всичко работи идеално и нямам грешки вече втори месецFOCUS 2-2005
-
- потребител
Ок, благодаря