Какъв е този ремонт?
-
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2018, 08:21
- Status: Извън линия
Какъв е този ремонт?
Колата е фокус 2.5 дуратек 2.0 syda мотор! В документацията която получих по колата е извършен този ремонт "gruppo valvole" на 140 000 и миналата година пак на 171000! Гоогле не можа да ми го преведе от Италиански! Дали това е въпросния реголаж на клапани?Благодаря предварително!
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Какъв е този ремонт?
На италиански - група клапани.ADDimitrov написа: ↑17 ное 2018, 16:19Колата е фокус 2.5 дуратек 2.0 syda мотор! В документацията която получих по колата е извършен този ремонт "gruppo valvole" на 140 000 и миналата година пак на 171000! Гоогле не можа да ми го преведе от Италиански! Дали това е въпросния реголаж на клапани?Благодаря предварително!
Сигурно си взел италиански милионник с газ, за "по-тънко, да не се набуташ за монтаж на газ" и главата вече е ремонтирана.
-
- потребител
И защо реши че е милионник??? И какво точно те бърка аз какво съм решил да взема? Просто питам някой ако знае точно какъв е този ремонт?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Клапанна група или клапанен блок-на хидротрансформатора на автомата му викат така жабарите, отделно всякакви джаджи с клапани-блок с клапани за управление на газта, вихрови клапи, ЕГР клапанен блок и последното нещо, имащо връзка с това понятие, са клапани на глава.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- OgiDogi
- потребител
Мхм, точно пък на 30 000 ще ремонтират автомат или вихрови клапи, особено профилактично, си мислех...
Не се стягай, просто се опитвах да те подготвя психически за евентуално последващите "нещо ми изтрака", "няма мощност / не държи обороти на празен ход" и т.н., а ако не се случи - пусни си един тото фиш или си купи билет от някоя лотария.ADDimitrov написа: ↑17 ное 2018, 17:06И защо реши че е милионник??? И какво точно те бърка аз какво съм решил да взема? Просто питам някой ако знае точно какъв е този ремонт?

-
- потребител
Пич що не смениш марката модела и форума! Много си черноглед
!

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Главата е testa cilindro. Клапаните са valvola aspirazione и valvola scarico
Gruppo са всякакви неща, които си вървят в комплект. За 30 хиляди Форд може и цял двигател да хвърли два пъти ако е въпроса....ама това е друга тема.
Gruppo са всякакви неща, които си вървят в комплект. За 30 хиляди Форд може и цял двигател да хвърли два пъти ако е въпроса....ама това е друга тема.

- OgiDogi
- потребител
Аааа, няма да стане. Само че, карам предкамерен дизел (аз му сложих газта), внесен от по-северните части на Европа, където обслужване и прегледи на автомобил се правят както и когато трябва и като цяло е много по-надежден.ADDimitrov написа: ↑17 ное 2018, 23:12Пич що не смениш марката модела и форума! Много си черноглед!
Никога няма да си купя кола, внесена от Италия. Ремонтирал съм достатъчно такива от всички известни марки и знам какво е състоянието на двигателите отвътре.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Много си в грешка за Италия.
-
- потребител
Приятел караш морално остаряла кола, която няма живи съученици! И аз карах Нисан на тия години но беше преди 10 години!Предната ми кола беше ТДИ на ВАГ групата с роторна помпа! Да вярно железен мотор но уви и тя остаря и чукна 20 години! А да беше Италианка и нямах никакви грижи с мотора или турбото! Вярно в Италия колите често са дроб и на много километри, но когато взех решение да купя Италинака с газ търсих кола с история и то не само със сервизна книжка а с цялата история и ето че се сдобих с такава! Е вярно жена и кола на късмет каквото зависеше от мен съм го направил!Лека от мен!OgiDogi написа: ↑18 ное 2018, 08:56Аааа, няма да стане. Само че, карам предкамерен дизел (аз му сложих газта), внесен от по-северните части на Европа, където обслужване и прегледи на автомобил се правят както и когато трябва и като цяло е много по-надежден.ADDimitrov написа: ↑17 ное 2018, 23:12Пич що не смениш марката модела и форума! Много си черноглед!
Никога няма да си купя кола, внесена от Италия. Ремонтирал съм достатъчно такива от всички известни марки и знам какво е състоянието на двигателите отвътре.
- OgiDogi
- потребител
Дано ремонтът на "gruppo valvole" е бил сполучлив и да си я караш още много километри без проблеми.ADDimitrov написа: ↑18 ное 2018, 18:03... Вярно в Италия колите често са дроб и на много километри, но когато взех решение да купя Италинака с газ търсих кола с история и то не само със сервизна книжка а с цялата история и ето че се сдобих с такава! Е вярно жена и кола на късмет каквото зависеше от мен съм го направил!Лека от мен!
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
В полето където е отбелязан този ремонт "gruppo valvole" трябва да има печат на фирмата(сервиза) който го е извършил.По този печат може да потърсиш техни координати и да направиш запитване.Това решихме да опитаме преди време за колата на познат и бяхме много учудени като получихме разпечатка на протокол какво точно е направено.Спомням си, че му спестиха не само притеснения,но и средства.
Успех
Успех
-
- потребител
Ами сервиза е на Форд в Милано, но интересното е че през системата на мото пфое не излиза нищо! Мисля че няма да се справя с италианския 

-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Така е, трябва ти човек с добър италиански, но усилието си заслужава.
Поздрави
Поздрави