Що е огледало и има ли то почва у нас?

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X
Status: Извън линия

Мнение от nikolovvd » 15 дек 2006, 11:01

А-а-а, може може. Ако си с танк не ти трябват. :P
Аз от 5 години се ослушвам за някой БТР, ама удрям все на камък.
Последна промяна от nikolovvd на 15 дек 2006, 11:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VPP
потребител
потребител
Регистриран: 08 ное 2006, 07:43
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI

Мнение от VPP » 15 дек 2006, 11:24

Тогава извода е - Купете си танк!

Потребителски аватар
krava_i_pile
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
Контакти:

добре

Мнение от krava_i_pile » 15 дек 2006, 20:23

е аз лично пък съм другата крайност...следя постоянно в огледалата. Но не съм съгласен някой от 1 км да ми свети с фарове и да ме притиска...само защото не може да убие 20-тина или 30 км. Аз изпреварвам със 110 примерно, но колата ми е немощна и просто не може повече. Просто си опичайте мозъка. Безсмъртни няма...има такива които имат хубави коли и малко се самозабравят.
Спазвайте правилата и повече ще се радваме едни на други по форумите.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител
Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011

Мнение от chaosdd » 03 яну 2007, 12:52

nikolovvd написа:Колеги малко повече търпимост и без нерви. В Германия шофьорките курсове само за каране по магистрала миналата година бяха 1600 евро. Ще кажете тия са луди да дадат толкова прари. Да ама не. В германия никога няма да видите тир в най-лявата лента. Тя е табу, освен за ганьовците. В най-лявата лента скоростта е 180-250 км/ч и там ще видите само Поршета и най-високия клас на Мерцедес, BMW, Ауди и от време на време Ферари и Ламборджини. Ако случайно на германеца му се наложи да изпревари някой стар ТИР от източна Европа се оглежда поне 100 пъти преди да предприеме маневрата.

За тировете като за умрелия или добро или нищо. Новите машини са оборудване със система за поддържане на постоянна скорост. Така че като настигна такъв движищ се с 100-110 си карам зад него. Хем ми обира радарите, хем ми пази завет (цепи ми въздуха) и ми намалява разхода.
По принцип винаги мисълта на водача трябва да е на 200-300 метра пред автомобила. При това условие много рядко мога да бъда изненадан, а когато в града настигна учебен автомобил се въоръжавам с търпение и не се правя на отворен, защо да притеснявам младия колега, нали и аз съм бил като него преди N на брой години.
Колегата е прав за всичко. Трябва да се внимава и да се мисли - постоянно да предвиждаш какво ще се случи пред теб и да си готов за него. Защото ако се случи и не си готов, може да е прекалено късно. Аз понякога юркам с над 200, но само като е малко трафика и имам настроение за това. Дори и тогава си е опасно. И мен ме изнервят тия колебливите дето ми се изпречват, но не ги съдя прекалено, т.к. и каращите с около 100 също трябва да изпреварват понякога. Не съветвам никого да изпреварва отдяно, адски е опасно - можеш да се натресеш в някоя пърпорещ ав аварийна лента пътна помощ например. По-добре да прегрееш дисковете спирайки от 200 до 90, като преди това си предвидил, че може да ти се наложи.

edit cossy: Я си оправете настройките на съобщенията и включете HTML-a, че ми писна да оправям цитати :idea:

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 03 яну 2007, 13:15

chaosdd написа: .........Защото ако се случи и не си готов, може да е прекалено късно.

Не "може", а "е" прекалено късно.......

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 03 яну 2007, 13:33

valboy написа:P.S. cossy, ако обичаш да ми опрайш цитата, че ми се губи тая четвъртита скоба. Предварително Благодаря!
:wink:
Ти пък неможе да не изгрееш някде бе ... :D
Копирай си я ... и кавичките липсват ...
.... баси минзухара си :idea:

edit cossy: Тука само цветенца сме се събрали :D

cecipi4a
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 22:34
Модел на автомобила: FORD SIERRA 1.8TD...Opel Vectra.-Skoda Favorit

що е огледала....

Мнение от cecipi4a » 03 яну 2007, 19:27

Ми колеги,някои ползват огледалата само за бръснене.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 03 яну 2007, 19:37

Така и така темата е за огледалата.. може ли да попитам:
1. от къде може да се вземе по-голямо олгедало за обратно виждане ( панорамно май се водеше), така че да се постигне по-голяма видимост?
2. виждам на няколко места залепени на страничните огледала допълнителни малки огледалца ( като лупички :D ) . Дали има смисъл от тях и дали наистина и те повишават видимостта?

И накрая - от тези големите огледала за обратно виждане - дали сте виждали такива с вграден термометър( едно време по пазарите, такива руски огледала, с термометър и часовник , които светеха под стъклото и беше много полезно и ефектно).

10х ! :)

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител

Мнение от valboy » 04 яну 2007, 00:02

Тези огледала ги има в повечето магазини за автоаксесоари. Аз също съм с такова панорамно, но без глезотийки по него.
Първо пробвах с тия лупички за страничните огледала, но ми раздвояваха малко погледа, а пък и изпопадаха много бързо(то пък оставаше и лепило да купувам....)
:wink:

Потребителски аватар
Set
потребител
потребител
Регистриран: 23 сеп 2005, 23:36
Модел на автомобила: Scorpio 2.0 GE '85
Контакти:

Мнение от Set » 04 яну 2007, 09:49

Абе честно казано това голямо огледало за обратно виждане е малко безмислено щото то показва толкоз колкото е голям задния джам. А и много хубаво става лятото особенно когато този дето се вози отдясно реши че много му пече и реши да свали сенника със замах...
Густо майна Филибето, пред тримона п...и фраш...

Таралежа е птица упорита!?!
Не го ли ритнеш, не излита !!!

Не всичко, което има две бузи е лице...

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител

Мнение от valboy » 04 яну 2007, 10:05

При мен като врътна огледалото малко виждам цялата "мъртва зона" на страничното огледало, в смисъл в огледалото виждам левите прозорци. Ако е центрирано ми замества и двете странични огледала.
А това за сенниците си е така ... да го Ева. :wink:
Но предпочитам да имам поглед върху нещата......, на който му пречи да си вземе шапка с козирка! :evil:
:lol:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 04 яну 2007, 10:30

valboy написа:При мен като врътна огледалото малко виждам цялата "мъртва зона" на страничното огледало, в смисъл в огледалото виждам левите прозорци. Ако е центрирано ми замества и двете странични огледала.
Да, точно за това говорех. Надявам се да постигна такъв ефект, защото в тази софийска лудница всеки допълнителен милиметър видимост ще ми е полезен./ :P

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 05 яну 2007, 20:23

Не смятам, че и най-голямото централно огледало може да замести страничните(особенно дясното) освен ако целта е да се гледат деколтетата на пешеходките по тротоара.

Потребителски аватар
krava_i_pile
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
Контакти:

да

Мнение от krava_i_pile » 07 яну 2007, 20:41

е аз за деколтетата и задните неща директно се обръщам...без разбира се да давам сигнали :lol: ...огледалото не може да замести директния взор :lol:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 13 яну 2007, 17:41

cenzor написа:Така и така темата е за огледалата.. може ли да попитам:
1. от къде може да се вземе по-голямо олгедало за обратно виждане ( панорамно май се водеше), така че да се постигне по-голяма видимост?
2. виждам на няколко места залепени на страничните огледала допълнителни малки огледалца ( като лупички :D ) . Дали има смисъл от тях и дали наистина и те повишават видимостта?

И накрая - от тези големите огледала за обратно виждане - дали сте виждали такива с вграден термометър( едно време по пазарите, такива руски огледала, с термометър и часовник , които светеха под стъклото и беше много полезно и ефектно).

10х ! :)
:lol: Айде, оправих нещата с огледалата.
10лв - голямо сребристо огледало Type R :P , вижда се отлично + едно малко за страничното огледало. Дано помагат.
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”