Що е огледало и има ли то почва у нас?
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Status: Извън линия
А-а-а, може може. Ако си с танк не ти трябват. 
Аз от 5 години се ослушвам за някой БТР, ама удрям все на камък.

Аз от 5 години се ослушвам за някой БТР, ама удрям все на камък.
Последна промяна от nikolovvd на 15 дек 2006, 11:27, променено общо 1 път.
- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
добре
е аз лично пък съм другата крайност...следя постоянно в огледалата. Но не съм съгласен някой от 1 км да ми свети с фарове и да ме притиска...само защото не може да убие 20-тина или 30 км. Аз изпреварвам със 110 примерно, но колата ми е немощна и просто не може повече. Просто си опичайте мозъка. Безсмъртни няма...има такива които имат хубави коли и малко се самозабравят.
Спазвайте правилата и повече ще се радваме едни на други по форумите.
Спазвайте правилата и повече ще се радваме едни на други по форумите.
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Колегата е прав за всичко. Трябва да се внимава и да се мисли - постоянно да предвиждаш какво ще се случи пред теб и да си готов за него. Защото ако се случи и не си готов, може да е прекалено късно. Аз понякога юркам с над 200, но само като е малко трафика и имам настроение за това. Дори и тогава си е опасно. И мен ме изнервят тия колебливите дето ми се изпречват, но не ги съдя прекалено, т.к. и каращите с около 100 също трябва да изпреварват понякога. Не съветвам никого да изпреварва отдяно, адски е опасно - можеш да се натресеш в някоя пърпорещ ав аварийна лента пътна помощ например. По-добре да прегрееш дисковете спирайки от 200 до 90, като преди това си предвидил, че може да ти се наложи.nikolovvd написа:Колеги малко повече търпимост и без нерви. В Германия шофьорките курсове само за каране по магистрала миналата година бяха 1600 евро. Ще кажете тия са луди да дадат толкова прари. Да ама не. В германия никога няма да видите тир в най-лявата лента. Тя е табу, освен за ганьовците. В най-лявата лента скоростта е 180-250 км/ч и там ще видите само Поршета и най-високия клас на Мерцедес, BMW, Ауди и от време на време Ферари и Ламборджини. Ако случайно на германеца му се наложи да изпревари някой стар ТИР от източна Европа се оглежда поне 100 пъти преди да предприеме маневрата.
За тировете като за умрелия или добро или нищо. Новите машини са оборудване със система за поддържане на постоянна скорост. Така че като настигна такъв движищ се с 100-110 си карам зад него. Хем ми обира радарите, хем ми пази завет (цепи ми въздуха) и ми намалява разхода.
По принцип винаги мисълта на водача трябва да е на 200-300 метра пред автомобила. При това условие много рядко мога да бъда изненадан, а когато в града настигна учебен автомобил се въоръжавам с търпение и не се правя на отворен, защо да притеснявам младия колега, нали и аз съм бил като него преди N на брой години.
edit cossy: Я си оправете настройките на съобщенията и включете HTML-a, че ми писна да оправям цитати

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 22:34
- Модел на автомобила: FORD SIERRA 1.8TD...Opel Vectra.-Skoda Favorit
що е огледала....
Ми колеги,някои ползват огледалата само за бръснене.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Така и така темата е за огледалата.. може ли да попитам:
1. от къде може да се вземе по-голямо олгедало за обратно виждане ( панорамно май се водеше), така че да се постигне по-голяма видимост?
2. виждам на няколко места залепени на страничните огледала допълнителни малки огледалца ( като лупички
) . Дали има смисъл от тях и дали наистина и те повишават видимостта?
И накрая - от тези големите огледала за обратно виждане - дали сте виждали такива с вграден термометър( едно време по пазарите, такива руски огледала, с термометър и часовник , които светеха под стъклото и беше много полезно и ефектно).
10х !
1. от къде може да се вземе по-голямо олгедало за обратно виждане ( панорамно май се водеше), така че да се постигне по-голяма видимост?
2. виждам на няколко места залепени на страничните огледала допълнителни малки огледалца ( като лупички

И накрая - от тези големите огледала за обратно виждане - дали сте виждали такива с вграден термометър( едно време по пазарите, такива руски огледала, с термометър и часовник , които светеха под стъклото и беше много полезно и ефектно).
10х !

- Set
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2005, 23:36
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0 GE '85
- Контакти:
Абе честно казано това голямо огледало за обратно виждане е малко безмислено щото то показва толкоз колкото е голям задния джам. А и много хубаво става лятото особенно когато този дето се вози отдясно реши че много му пече и реши да свали сенника със замах...
Густо майна Филибето, пред тримона п...и фраш...
Таралежа е птица упорита!?!
Не го ли ритнеш, не излита !!!
Не всичко, което има две бузи е лице...
Таралежа е птица упорита!?!
Не го ли ритнеш, не излита !!!
Не всичко, което има две бузи е лице...
При мен като врътна огледалото малко виждам цялата "мъртва зона" на страничното огледало, в смисъл в огледалото виждам левите прозорци. Ако е центрирано ми замества и двете странични огледала.
А това за сенниците си е така ... да го Ева.
Но предпочитам да имам поглед върху нещата......, на който му пречи да си вземе шапка с козирка!

А това за сенниците си е така ... да го Ева.

Но предпочитам да имам поглед върху нещата......, на който му пречи да си вземе шапка с козирка!

- cenzor
- потребител
- Контакти:
Да, точно за това говорех. Надявам се да постигна такъв ефект, защото в тази софийска лудница всеки допълнителен милиметър видимост ще ми е полезен./valboy написа:При мен като врътна огледалото малко виждам цялата "мъртва зона" на страничното огледало, в смисъл в огледалото виждам левите прозорци. Ако е центрирано ми замества и двете странични огледала.

- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
да
е аз за деколтетата и задните неща директно се обръщам...без разбира се да давам сигнали
...огледалото не може да замести директния взор 

- cenzor
- потребител
- Контакти:
cenzor написа:Така и така темата е за огледалата.. може ли да попитам:
2. виждам на няколко места залепени на страничните огледала допълнителни малки огледалца ( като лупички) . Дали има смисъл от тях и дали наистина и те повишават видимостта?
10х !

10лв - голямо сребристо огледало Type R