Шофьорска седалка Форд Фокус 2006 TDCi 90 hp
-
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2020, 01:38
- Status: Извън линия
Шофьорска седалка Форд Фокус 2006 TDCi 90 hp
Здравейте, търся Шофьорска седалка Форд Фокус 2006 TDCi 90 hp комби .
Предпочитам да е нова ,но и втора употреба би свършила работа , стига да е запазена .
Търсих в множество морги - без резултат .
От Форд България предлагат ремонт ,но на много висока цена .
Поздрави и бъдете здрави .
Предпочитам да е нова ,но и втора употреба би свършила работа , стига да е запазена .
Търсих в множество морги - без резултат .
От Форд България предлагат ремонт ,но на много висока цена .
Поздрави и бъдете здрави .
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Шофьорска седалка Форд Фокус 2006 TDCi 90 hp
За съжаление седалките са едно от нещата, които са много скъпи, когато се купуват като резервна част от МП. Цяла седалка няма как да купиш от МП, защото е по-скъпа от колата, но с отделни детайли няма да имаш проблем, въпреки че и те са безумно скъпи. Твоята не може ли да се оправи? Знам каква им е конструкцията и не мога да си представя, че има някакъв толкова сериозен дефект, който да не може да се отстрани.
-
- потребител
Здравей , благодаря ти за бързия отговор .
Относно моя проблем : облегалката на седалката губи опора в лявата си част и по този начин лявата част на гърба ми отива по-назад от дясната .
Ходих на двама майстори в Пловдив и Бургас и двамата ми казаха , че не могат да я отворят и поправят , а могат направи да ми я сменят ако намерим нова ,нещо , което не успяхме да направим .
МФ , ми предложиха да я оставя при тях , но още по телефона ми казаха за този проблем , който ти спомена - цената.
Как мога да разбера конкретния детайл , който е счупен и как седалката може да бъде отворена без да бъде повредена ?
Относно моя проблем : облегалката на седалката губи опора в лявата си част и по този начин лявата част на гърба ми отива по-назад от дясната .
Ходих на двама майстори в Пловдив и Бургас и двамата ми казаха , че не могат да я отворят и поправят , а могат направи да ми я сменят ако намерим нова ,нещо , което не успяхме да направим .
МФ , ми предложиха да я оставя при тях , но още по телефона ми казаха за този проблем , който ти спомена - цената.
Как мога да разбера конкретния детайл , който е счупен и как седалката може да бъде отворена без да бъде повредена ?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Трябва да демонтираш цялата тапицерия, и да го извършиш внимателно без чупене и разкъсвания, на тапицерията и дунапрена отдолу..
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Имате ли някой майстор , който може да го направи това в град Бургас ?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Търси автотапицери в Бургас.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Прав е колегата ЯЛТА. Тапицерията се сваля като първо се разкопчее от долната страна отзад и после се измъква нагоре. От двете страни от предната страна има две спици, които се откопчават отдолу, за да може тапицерията да се измъкне нагоре. Ако трябва да я свалиш изцяло, тогава има и 3 кръгли скобички, които държат горния край. Освен тях трябва да се свалят и гнездата на подглавника. Преполагам, че от долната страна ти е счупена металната рамка на облегалката, която може да се завари и дори без да се сваля цялата тапицерия, но не съм сигурен. На този линк има малко снимки:
https://www.dropbox.com/sh/dtl88acjbusb ... OOTJa?dl=0
Ако не се отваря кажи да ги пратя на друго място.
https://www.dropbox.com/sh/dtl88acjbusb ... OOTJa?dl=0
Ако не се отваря кажи да ги пратя на друго място.
-
- потребител
Здравей, Благодаря за снимките, отварят ми се .
В момента Форда ми е на ремонт, отново, когато си го взема ще пробвам да отворя седалката, за да видя дали е счупена металната част , която дискутирахме.
Поздрави!
В момента Форда ми е на ремонт, отново, когато си го взема ще пробвам да отворя седалката, за да видя дали е счупена металната част , която дискутирахме.
Поздрави!
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
М,да...поредният, който си решава проблема и после нищо друго не го интересува-да е полезен, и той, например...е-може пък след 8 месеца още да не си е взел колата...
По темата бих препоръчал при подобни случаи да не играе телоподаващо ( за оксижен да не говорим), а да се опита с подсилващи планки тук-там занитени със яки нитове.

По темата бих препоръчал при подобни случаи да не играе телоподаващо ( за оксижен да не говорим), а да се опита с подсилващи планки тук-там занитени със яки нитове.
Много автомати-слаби резултати!