Не запали :o(
Не запали :o(
здравейте фенове
,
тази сутрин се качвам във фиестата врътвам клуча и ..... тцъ...не пали. Снощи се прибрах без проблем,но днес....не тръгна. Светна ми таблото, но стартера изобщо не зацепи. Освен от бушон или ако се е прецакал стартера...къде да търся причината...как да я тествам
. Можете ли да ми кажете кой е бушона, ако има такъв
Благодаря предварително

тази сутрин се качвам във фиестата врътвам клуча и ..... тцъ...не пали. Снощи се прибрах без проблем,но днес....не тръгна. Светна ми таблото, но стартера изобщо не зацепи. Освен от бушон или ако се е прецакал стартера...къде да търся причината...как да я тествам

Благодаря предварително

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- Status: Извън линия
Мойта като и падне акумулатора под определени волтажи (около 11,7 някъде) стартера въобще не завърта. Само се чува едно леко жужене и уредите на таблото леко намаляват светлината си. Проблема при мен е че карам на къси разстояния и сега есенно-зимния сезон като пусна парно, нагревател, фарове, халогени, музики и т.н. акумулатора не може да се зареди. Става така че зареден на зарядно извън колата при тоя начин на употреба изкарва по 2-3 седмици и трябва пак да го смъквам 

Не е от акомулатора
, преди малко сложих другия от другата кола, но.....пак не иска...явно не е от там проблема. Проверих и всички бушони...здрави са. Фарове, мигачи, чистачки...дори и централното си работят. Врътвам ключа, светва таблото и за кратко се чува само едно бжжж и край....не ще да завърти стартера. Така няколко пъти...Къде да търся проблема 

- bilder
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: VW Polo 1.4i+CNG
- Контакти:
Колега, а стария?
Ако не ти трябва стария стартер дай ми го -
ще го поправя и ако някой от форума го закъса да не дава и той 130лв, а да ни се обади да почерпи.

- bilder
- потребител
- Контакти:
Не знам откъде си
Ако си от София отиди на Раковска и Козлодуй там има много работилнички или на Симеон.
- bilder
- потребител
- Контакти:
Какъв ти е двигателя?
Ако кажеш с какъв мотор е Фиестата ти може и да го купя, ако цената е разумна.
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2005, 23:08
- Модел на автомобила: Ford Orion 1993 1.6i 16V ZETEC
ами проблема може да е съвсем елементарен и само с едно почистване и смазване да се оправи , в най-лошия случай ще смениш четките и втулките на стартера и ще се оправи ( това е към 30 лева на Раковски и Козлудуй)legato написа:И аз на моето мондео имам същият проблем. Та лесно ли се оправя този бендикс? Къде да отида?