Система за биогориво
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
- Status: Извън линия
Не. В един гараж по средата на една току що бетонирана улица. В град Козлодуй...snaiperisto написа:Vaklin написа:Аз карам само с "такова" и рзходът намалява, чукането в двигателя изчезва и т.н. Говоря, че карам с чист биодизел два Форда и един бус Ситроен. Отделно съм произвел в рамките на настройките на експерименталната инсталация шест и нещо тона които са продадени на клиенти и само един от тях не беше доволен защото резервоарът му беше пълен с ръжда и съответно му запуши цедки, филтри и т.н. Реално, никога гориов не ми се е застоявало независимо, че тази есен не разполагах дори с колонка и хората бяха принудени да си го сипват в резервоарите с туби.
Колега , ти да не би да работиш в един гараж на "Козлодуй" и...не се сещам коя беше другата улица...в една кооперация ...малко на ъгъл се пада ???
Баси , колко съм тъп...
Някой да изтрие това...
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
От материалите, които съм прегледал за алтернативните горива на бензинови и дизелови ДВГ съм разбрал следното.
За бензинов ДВГ на някой модели нови автомобили може да се кара както само с бензин така и с етанол или смес от двете. Така си е произведена от завода, което означава че е с необходимине сензори и настройки на електрониката. За старите двигатели се допуска смес от двете в някакво отношение, но не съм го запомнил, защото нямам намерение да сменям бензина с друго гориво.
За дизела също имаше някакво отношение, но не си спомням дали можеше да се храни с чист биодизел.
За бензинов ДВГ на някой модели нови автомобили може да се кара както само с бензин така и с етанол или смес от двете. Така си е произведена от завода, което означава че е с необходимине сензори и настройки на електрониката. За старите двигатели се допуска смес от двете в някакво отношение, но не съм го запомнил, защото нямам намерение да сменям бензина с друго гориво.
За дизела също имаше някакво отношение, но не си спомням дали можеше да се храни с чист биодизел.