Теч на масло от датчик разпределителен вал
- INTRUDER
- потребител
- Регистриран: 09 юли 2017, 22:02
- Status: Извън линия
Теч на масло от датчик разпределителен вал
Здравейте момчета!
Притежавам Форд Фокус 1.6 бензин Зетек(без газ) от 2002г.
Преди около два месеца при смяна на маслото забелязахме с моя майстор, че картера е омаслен, масло имаше и върху хидравликата и върху колектора.Локализирахме капчицата от датчика на разпределителните валове!!!
Сменихме датчика и...пак тече ве майна
Сменил съм преди три месеца ПСВ-клапан, гарнитура, свещи, кабели, бобина!
Вадихме го този нов датчик, слагахме го и си капе от там и тва е!Лошото е, че завихря и олива всичко на около и попадайки върху колектора се усеща миризмата на масло в купето!Карам с 5/30, ако това въобще има някакво значение!
П.С. Пиша за този мой проблем тук, защото не открих никъде във форума някой да е имал проблем и решение на точно този...теч!Локви от долу няма!Майстора ми, който си ми е другар от детинство и му вярвам, дума не ми даде да кажа за силикони-миликони и др.дивотии
все пак човека ме пази от глупости!Този датчик има само едно болтче за захващане и някакво гумено О-пръстече...ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е??!!
ПОМАГАЙТЕ!!!
Притежавам Форд Фокус 1.6 бензин Зетек(без газ) от 2002г.
Преди около два месеца при смяна на маслото забелязахме с моя майстор, че картера е омаслен, масло имаше и върху хидравликата и върху колектора.Локализирахме капчицата от датчика на разпределителните валове!!!
Сменихме датчика и...пак тече ве майна

Сменил съм преди три месеца ПСВ-клапан, гарнитура, свещи, кабели, бобина!
Вадихме го този нов датчик, слагахме го и си капе от там и тва е!Лошото е, че завихря и олива всичко на около и попадайки върху колектора се усеща миризмата на масло в купето!Карам с 5/30, ако това въобще има някакво значение!
П.С. Пиша за този мой проблем тук, защото не открих никъде във форума някой да е имал проблем и решение на точно този...теч!Локви от долу няма!Майстора ми, който си ми е другар от детинство и му вярвам, дума не ми даде да кажа за силикони-миликони и др.дивотии

ПОМАГАЙТЕ!!!
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Re: Теч на масло от датчик разпределителен вал
Проверете леглото на датчика да не е износено. Щом той е сменян вече
А може и да си тече от гарнитурата, а да ви се струва че е от датчика
А може и да си тече от гарнитурата, а да ви се струва че е от датчика
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
На моят фокус също ми течеше от датчика смених О-ринга но тече и от гарнитурата на капака на клапаните обаче проблема е в капака а вече алуминиеви не се се продават иначе цената на такъв е в порядъка на 600-700 лева което е безсмислено. Оставил съм нещата така веднъж месечно забърсвам или напръсквам с Brake Cleaner.
- INTRUDER
- потребител
- Регистриран: 09 юли 2017, 22:02
И датчика и гарнитурата са ми чисто нови!!!Няма теч от гарнитурата, тя е над датчика и ако тече ще олива по него!Капчицаъа, която видяхме е концентрирана точно под датчика...
То капе масло, защото има нали
Искам да си реша проблема, защото съм си перфекционист и ме дразни, че дори и с нов датчик пак тече...
Ще очаквам някой колега все пак открил решение на тпзи...казус
Благодаря все пак!
Наздраве!
То капе масло, защото има нали

Искам да си реша проблема, защото съм си перфекционист и ме дразни, че дори и с нов датчик пак тече...
Ще очаквам някой колега все пак открил решение на тпзи...казус

Благодаря все пак!
Наздраве!
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Сложи силикон ако си сигурен че е от там нещо от сорта Victor ReinzINTRUDER написа: ↑11 окт 2021, 18:29И датчика и гарнитурата са ми чисто нови!!!Няма теч от гарнитурата, тя е над датчика и ако тече ще олива по него!Капчицаъа, която видяхме е концентрирана точно под датчика...
То капе масло, защото има нали![]()
![]()
![]()
Ще очаквам някой колега все пак открил решение на тпзи...казус![]()
Благодаря все пак!
Наздраве!
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
И, аз съм за силикон на Виктор Рейнц, но след използването му изчакай поне 24 ч. преди да стартираш двигателя.
Много автомати-слаби резултати!