Разлика в гумите
-
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2015, 12:11
- Status: Извън линия
Разлика в гумите
Добра вечер колеги и колежки. Ако предните ми гуми са по-високи от задните,какво ще стане.едните са на 65,а другите на 70.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Разлика в гумите
Ще питаш "защо ми светна ABSа"?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- MamaMy
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2021, 22:05
- Модел на автомобила: Galaxy 1,9 TDI 2003г
Ако не си 4х4 няма да има проблем. Това са 5% от широчината и е в рамките на допустимото износване на гумите.
По-добре млад, здрав, красив и богат отколкото стар, беден, болен и грозен 

-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
Това са 5% от ВИСОЧИНАТА(радиуса-респективно диаметъра), а не от ширината на гумата, което за що-годе съвременна кола със системи за стабилност ще е проблем!
И е важно да се упомене за каква кола иде реч, като се пита! Инак за Жигули няма да е проблем!
И е важно да се упомене за каква кола иде реч, като се пита! Инак за Жигули няма да е проблем!

Последна промяна от F Focus на 15 ное 2021, 18:24, променено общо 3 пъти.
Много автомати-слаби резултати!
-
- потребител
За Протокола и за незнаещите припомням-първото число от размерите на една гума е ширината и в милиметри, второто число е височината и на борда в процент от ширината(първото число), и третото число е вътрешният и диаметър в инчове(1 инч-2.54см.)
- MamaMy
- потребител
Или с други думи 70% - 65%= 5% от ширината в мм 
Ако е 5% от височината, числото в мм е още по-малко.
Пример гуми 205/70/15
5% от 205мм=10,25мм което е дълбочината на грайфера при една добра зимна гума. Или с други думи казано, ако резервната гума е зимна, при износени летни гуми ако спукаш една и сложиш резервната, АБС- вдига грешка. Е, не е точно така колега. Все пак АБС-а не е измислен и направен от форд за да е някаква извънземна технология точно в тези коли. На повечето пише Бош. Ако може да се вярва на специализиран сервиз има още две популярни марки. Това означава, че в повечето коли функционира по един и същи начин.

Ако е 5% от височината, числото в мм е още по-малко.

Пример гуми 205/70/15
5% от 205мм=10,25мм което е дълбочината на грайфера при една добра зимна гума. Или с други думи казано, ако резервната гума е зимна, при износени летни гуми ако спукаш една и сложиш резервната, АБС- вдига грешка. Е, не е точно така колега. Все пак АБС-а не е измислен и направен от форд за да е някаква извънземна технология точно в тези коли. На повечето пише Бош. Ако може да се вярва на специализиран сервиз има още две популярни марки. Това означава, че в повечето коли функционира по един и същи начин.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- MamaMy
- потребител
Иначе да, прави сте, а аз греша. Допуска бил 3%, а не 5% 

-
- потребител
Поздравления, че си признаваш грешка, което е рядкост тук, а и не само!
Занапред чети и гледай повече, самообразовай се, което в днешно време не е никакъв проблем-дано да имаш желание, вместо да слушаш всякакЪви приказки от типа " Бай Тошо монтьора така каза".
Що-годе съвременните коли нямат нишо общо с "Лада"-дано не го разбереш по трудният начин.
С най-добри чувства-Пламен.
Занапред чети и гледай повече, самообразовай се, което в днешно време не е никакъв проблем-дано да имаш желание, вместо да слушаш всякакЪви приказки от типа " Бай Тошо монтьора така каза".
Що-годе съвременните коли нямат нишо общо с "Лада"-дано не го разбереш по трудният начин.

С най-добри чувства-Пламен.
- MamaMy
- потребител
Ами винаги съм готов да си призная грешката. Проблем с Лада не съм имал никога защото не съм имал такава
за моя радост. Карал съм с различни гуми Омегата си 95' и не съм забелязал никакви проблеми с АБС-а. Служебния Дъстър няколко дена вървя с патерица от друг автомобил. Разликата беше толкова фрапантна, че колата седеше накриво. Проблеми също не е имало.
Става дума за личен опит. Когато гръмнеш гума на магистралата и ти помогнат да се прибереш не проявяваш капризи. Не знам дали ме разбрахте. Относно четенето, не се притеснявайте. От 50-те ми години 40 не съм спирал да чета и да се уча, но поговорката е да питаш патило, а не учило.

Става дума за личен опит. Когато гръмнеш гума на магистралата и ти помогнат да се прибереш не проявяваш капризи. Не знам дали ме разбрахте. Относно четенето, не се притеснявайте. От 50-те ми години 40 не съм спирал да чета и да се уча, но поговорката е да питаш патило, а не учило.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Като взехме да "си посипваме главите с пепел", да кажа и аз.
Това което писах не е задължително и при тази разлика в размера е повече хипотетична, но е възможна, особенно ако колата има и ESP. Тука във форума преди време е имало подобни питания и винаги се е стигало до разлика в размера на гумите.
Това което писах не е задължително и при тази разлика в размера е повече хипотетична, но е възможна, особенно ако колата има и ESP. Тука във форума преди време е имало подобни питания и винаги се е стигало до разлика в размера на гумите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!