Подмяна на PCM модул
-
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2020, 19:38
- Status: Извън линия
Подмяна на PCM модул
Здравейте, някой може ли да ме каже дали може да се подмени PCM
(SID803 8M51-12A650-GB)от 2005г.
със (SID803AM 8M51-12A650-AND) от 2009г.
FORD FOCUS 2.0 TDCI 136 hp.
Очаква ли се да се получат някакви анумалии??? Грешки.... и разни проблеми.
(SID803 8M51-12A650-GB)от 2005г.
със (SID803AM 8M51-12A650-AND) от 2009г.
FORD FOCUS 2.0 TDCI 136 hp.
Очаква ли се да се получат някакви анумалии??? Грешки.... и разни проблеми.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Re: Подмяна на PCM модул
За PCM модул ли става дума или за GEM модул? Втория е така нареченото табло с бушони, което е под жабката.
P.S. Да уточним, понеже знам, защо искаш да го играеш този филм.
P.S. Да уточним, понеже знам, защо искаш да го играеш този филм.

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Re: Подмяна на PCM модул
@batman1978
За да не се мъчите като грешни дяволи с активирането на темпомата, споделям прясна-прясна информация:
За да не се мъчите като грешни дяволи с активирането на темпомата, споделям прясна-прясна информация:
P.S. Имаш лично съобщение.Благодарности на колегата Десо, който ми напомни днес, че има друга програма, с която го е направил той, а именно ForScan.
Нямаше запазване на файлове по 1 час чакане като малоумен и тем подобни. Накратко:
Теглите последната версия на програмата от тук: https://forscan.org/download.html
След това я регистрирате, за безплатно ползване 2 месеца от тук: https://forscan.org/support/prepare_tri ... hp?lang=en
След това става с кабел за "5 лева", без превключватели и тем подобни неща от преди 2000 година от Алито (взех и друг, но изрично пробвах с него).
Влизате в програмата махате отметките за дебъг и демо мода. Отивате на иконката с процесорчето, четете данните намирате Speed control сменяте го на On. Давате Write, което става за по-малко от 10 секунди. Дисканектвате програмата. Изключвате от контакт и всичко работи. Това с ELM не знам си какво сега ми се вижда като за индианци.
А това, че предполседната буква на компа ти трябва да е D, че трябва да носиш от пиле мляко са малоумщини. Един украинец твърдеше, че го е направил и на "А", моята е B....
Поздрави на всички.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...