Power steering malfunction
-
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2021, 14:35
- Status: Извън линия
Power steering malfunction
Здравейте, имам форд фокус 2008г, от няколко дни само сутрин светва за малко жълта удивителна и изписа power steering malfunction. Вчера я карах и вечерта и нямаше този проблем. Когато се разрових в нета изписва различни проблеми. Та какво може да е според вас и към какъв сервиз да се обърна - електрически или обикновен?
-
- потребител
- Регистриран: 08 сеп 2018, 09:53
- Модел на автомобила: MAVERIK 2; 2006 год. ; 2,3L; 110kw; MT; AWD-2 броя
Re: Power steering malfunction
За акумулатори.
- dragozow
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2008, 13:11
- Модел на автомобила: C-max Titanium 2.0 Duratec HE, 2009, LPG
- Контакти:
Аз две помпи смених и пак се появява надписа, не е акумулатор, защото го смених и него посред лято, защото просто една сутрин умря без да е давал признаци.
-
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2021, 14:35
В сервизната книжка пише, че е кормилната уредба. Ще трябва тя да се види.
- dragozow
- потребител
- Контакти:
Така де, но какво да и се види? Чел съм много за тази грешка, има различни мнения, включително алтернатор, един сензор в кормилната колона, но на диагностиката не излиза какво е конкретно.
- dragozow
- потребител
- Контакти:
Има ли някой с подобна грешка и как го е решил? При мен изчезна временно, после пак се появи. Не го прави всеки път и няма последствия от това, но все си викам, че трябва да се оправи.
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
При такава грешка на един приятел се оказаха оголени кабели във вътрешното бушон табло. При определена ситуация се допираханидаваха, даваха накъсо и от там водеше до грешката.

- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
@dragozow
Имаш ли включен някакъв OBD четец, когато се появява грешката?
Питам, 'щото преди няколко седмици исках да гледам някои неща в движение. Бучнах в порта едно блутут ELM 327 и постоянно ми изписваше същото на дисплея в комбинация със светещата жълта лампа. Веднага ми светна, че вероятно е от ELM-чето и се оказа, че е така. След като го изключих, повече не ми се появявало въпросното съобщение.
Имаш ли включен някакъв OBD четец, когато се появява грешката?
Питам, 'щото преди няколко седмици исках да гледам някои неща в движение. Бучнах в порта едно блутут ELM 327 и постоянно ми изписваше същото на дисплея в комбинация със светещата жълта лампа. Веднага ми светна, че вероятно е от ELM-чето и се оказа, че е така. След като го изключих, повече не ми се появявало въпросното съобщение.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- dragozow
- потребител
- Контакти:
Нищо не показва, но вероятно проблема е точно като в горния пост. Имам един приятел много добър електричар и диагностик, точно това каза че е възможен вариант за проблема, но още не я е гледал подробно.