Прегорели клапани от Пропан-Бутан (LPG)?
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
- Status: Извън линия
Re: Прегорели клапани от Пропан-Бутан (LPG)?
Това важи ли за колите с хидравлични повдигачи? Има ли как да се провери, че са вкопани без да се свали капака на клапаните. Симптомите - трудно пали на бензин студена, мени обороти или му трябват няколко завъртания за да запали. На газ студена пали и работи добреsynthez 3D написа: ↑04 сеп 2017, 08:27Основно се вкопават изпускателните, т.е. ще се наложи регулировка само на 8, които чрез разместване на пулове могат да се редуцират до закупуване(или шлайфане) на максимум 3-4 пула.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Ради-1, те си се вкопават, ама хидравличният повдигач компенсира износването и хлабината си остава в норма, така че не можеш да разбереш. Освен ако не са потънали чак толкова, че способността за компенсация да е свършила, което не ми се вярва изобщо да се случи. Твоите симптоми не ми изглеждат да са предизвикани от липса на хлабини на клапани.
-
- потребител
Ами гледам на тази страница са посочени причините и май тази остана не проверена

Ако запали от първия път, прекъсва и мени оборотите 10-тина секунди. Педала на газта не реагира през това време. Ако не запали от първия път, пробвам втори и трети, и тогава няма прекъсване

Ако запали от първия път, прекъсва и мени оборотите 10-тина секунди. Педала на газта не реагира през това време. Ако не запали от първия път, пробвам втори и трети, и тогава няма прекъсване
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Ами пропуснал си някои от симптомите преди да се стигне до клапаните. Щом на газ пали и работи добре, значи карантиите на двигателя са о'к. Остава да се провери какво се случва с елементите по бензиновата горивна система, щото само с нея имаш проблем.
Знам всички вицове за Форд 

-
- потребител
имам едно съмнение за бензиновия филтър защото е вграден в помпата. Свалях я, но той е капсулован в пласмасата и не се вижда нищо. Някой ако е имал случай на запушване да сподели дали от него колата след като запали мени обороти и се самофорсира за няколко секунди? Грешки няма записани
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
По-малко гориво = бедна смес = грешка.
Знам всички вицове за Форд