Заключване капака на резервоар Форд Фокус мк2
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
- Status: Извън линия
Re: Заключване капака на резервоар Форд Фокус мк2
@steni
Моя, вече почти 20 годишен Ц-Макс има заключване на капака на резервоара, логично е да го има и твоя. Ако не работи, то тогава следва да се търси проблем - прекъснат кабел, прецакана машинка и т.н. , а не че изобщо няма, след като не виждаш машинка / резе.
При мен, машинката която заключва капака на резервоара е скрита и фактически въздейства върху рамото (пантата) му.
Моя, вече почти 20 годишен Ц-Макс има заключване на капака на резервоара, логично е да го има и твоя. Ако не работи, то тогава следва да се търси проблем - прекъснат кабел, прецакана машинка и т.н. , а не че изобщо няма, след като не виждаш машинка / резе.
При мен, машинката която заключва капака на резервоара е скрита и фактически въздейства върху рамото (пантата) му.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Той като свали кората в багажника, ще разбере има ли или не машинка. Важното е да вземе решение и да действа.
Знам всички вицове за Форд 

- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Ако има машинка, то тя ще е достъпна някъде в кухината на калника, след като се свали подкалника, но не и през багажника.
Предполагам, че по VIN номер, на ford.7zap.com ще може да се види има ли такава или не.
Предполагам, че по VIN номер, на ford.7zap.com ще може да се види има ли такава или не.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Колеги, чета и стигам до извода, че просто ми трябва нещо метално с диаметър 21мм за да мога да долея добавка, прав ли съм?За бензин става въпрос.
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Добавките обиковено имат фуния. Гледай обаче да не е резба че може да прецака клапата
- zz_stefanov
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2020, 21:23
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk 2,5 газ/бензин 1,6 Ti-VCT 115 к.с.
Дизел и бензин за безопасност са с различни диаметри:
Фунийка:
Ford UK Part no.
Petrol 1670446 20.5mm outside diameter
Diesel 1681668 24.5mm outside diameter
Коментирано тук: https://www.askthemechanic.co.uk/genera ... -easy-fuel

На мен ми пасна по размер за бензин маркуча на една пластмасова туба купена от бензиностанция.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Ми, на бившия ми шеф, на дизеловото рено му сипаха бензин догоре. После с маркуча...! На мен ми казват, че това е пистолет за тирове, и няма да мога да заредя, ама да видиш само колко бързо се зарежда.
времето е като парите-никога не стига