Резервни крушки за Мондео МК1
- Axis
- потребител
- Регистриран: 28 дек 2006, 11:47
- Модел на автомобила: Форд Мондео, 1.8 16V, бензин, 110hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Резервни крушки за Мондео МК1
Първо да се извиня, ако има такава тема, ама не можах да намеря.
Сега според новите разпоредби
има изискване да имам всички крушки резервни в колата. Може ли някой да ми направи списък на всички необходими крушки, по видове за Мондео и да хода да пазарувам, че имам 2-3 в джабката
(как се пише тая дума незнам), ама незнам коя за каде е, а и май далеч не са достатъчни. Колата е със стандартни фарове. Благодаря предварително. 

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Какви са тези глупости бе човек какви са тези нови разпоредби я се обоснови дай конкретно коя разпоредба къде е побликувана.
Последна промяна от petkoff_pl на 26 яну 2007, 23:45, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2006, 08:08
- Модел на автомобила: Караше
FORD ORION 1.8D'92 - Местоположение: София
Всеки шофьор със светеща жилетка
Държим в колата и резервни крушки за фарове, забраняват рекламите по светофарите
СОФИЯ. Ако спукаме гума на пътя, ще я сменяме, облечени със светлоотразителна жилетка. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които вече са внесени в парламента. Жилетката е едно от задължителните неща, с които трябва да са оборудвани автомобилите, пише в документа. Това се налага заради инцидентите по шосетата. Миналата година има поне 10 блъснати шофьори, поправящи колите си, които не са били забелязани от останалите шофьори на пътя.
Освен жилетката във всяка кола трябва да има както досега обезопасителен триъгълник, аптечка и пожарогасител. Задължителни обаче стават и резервните крушки за фаровете и мигачите. За липсата на някое от тях глобата е 20 лв. Ако правите ремонт на колата на пътя само с пуснати аварийни светлини и сложен триъгълник, но без жилетка, пак плащате 20 лв. Отразителните жилетки стават задължителни и за групите малчугани до 10 години, които се водят от възрастни. Такива ще носят първото и последното дете в групата. Слага се край и на безразборното лепене на плакати и реклами по светофари и пътни знаци. Новите текстове забраняват върху тях да се поставят неща, които нямат отношение към движението. Плакатите и светещите реклами пък не трябва да наподобяват пътни знаци, да намаляват видимостта и да заслепяват участниците в движението.
Източник
Държим в колата и резервни крушки за фарове, забраняват рекламите по светофарите
СОФИЯ. Ако спукаме гума на пътя, ще я сменяме, облечени със светлоотразителна жилетка. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които вече са внесени в парламента. Жилетката е едно от задължителните неща, с които трябва да са оборудвани автомобилите, пише в документа. Това се налага заради инцидентите по шосетата. Миналата година има поне 10 блъснати шофьори, поправящи колите си, които не са били забелязани от останалите шофьори на пътя.
Освен жилетката във всяка кола трябва да има както досега обезопасителен триъгълник, аптечка и пожарогасител. Задължителни обаче стават и резервните крушки за фаровете и мигачите. За липсата на някое от тях глобата е 20 лв. Ако правите ремонт на колата на пътя само с пуснати аварийни светлини и сложен триъгълник, но без жилетка, пак плащате 20 лв. Отразителните жилетки стават задължителни и за групите малчугани до 10 години, които се водят от възрастни. Такива ще носят първото и последното дете в групата. Слага се край и на безразборното лепене на плакати и реклами по светофари и пътни знаци. Новите текстове забраняват върху тях да се поставят неща, които нямат отношение към движението. Плакатите и светещите реклами пък не трябва да наподобяват пътни знаци, да намаляват видимостта и да заслепяват участниците в движението.
Източник
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Добре де това е още само весникарска писаница за крушките що се връзвате. Я си представете карате чисто нова кола ( за много пари ) която е още в гаранция за каккво са ви тези резервни крушки как ще си позволиш да ръчкаш по фарове и мигачи (на пътя) за да сменяш крушката.
1. Самите фарове са направени толкова сложно.
2. Понякога са завряни на такива места че за да бръкнеш трябва да знаеш чалъма.
3. Какво става с гаранцията ако почнеш да човъркаш и счупиш нещо
4. Ако недай си боже приемат тези щуротии кой полицай ще разбира каква трябва да е крушката точно за твоята кола та аз не си ги знам, че той ли ще ги познава.
От тези весникарски писаници отдавна да имам стикер на задното стъкло че съм с АГУ.
1. Самите фарове са направени толкова сложно.
2. Понякога са завряни на такива места че за да бръкнеш трябва да знаеш чалъма.
3. Какво става с гаранцията ако почнеш да човъркаш и счупиш нещо
4. Ако недай си боже приемат тези щуротии кой полицай ще разбира каква трябва да е крушката точно за твоята кола та аз не си ги знам, че той ли ще ги познава.
От тези весникарски писаници отдавна да имам стикер на задното стъкло че съм с АГУ.
-
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2006, 10:45
- Модел на автомобила: Orion 1,6 Ghia 91
- Контакти:
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
....
и в крайна сметка за МКІ
1. Крушка фарове - за къси и дълги отделни / H1 /

2. За осветяване заден номер - фосфатна
/ C5W /

3. Крушка за мигачи - стандартна за мигач, жълта на цвят / PY21W /

3.1. Страничен мигач / W5W /

4. Крушка за габарити - стандартна, с една жичка /за комби - за другите може и да е с двойна жичка/ / P21W /

или двойна жичка / P21/5W /

5. Предни габарити / R5W /

и в крайна сметка за МКІ
1. Крушка фарове - за къси и дълги отделни / H1 /

2. За осветяване заден номер - фосфатна

3. Крушка за мигачи - стандартна за мигач, жълта на цвят / PY21W /

3.1. Страничен мигач / W5W /

4. Крушка за габарити - стандартна, с една жичка /за комби - за другите може и да е с двойна жичка/ / P21W /

или двойна жичка / P21/5W /

5. Предни габарити / R5W /

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Миналата седмица трябваше да пътувам за София и чух същото това. Прерових Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му, но никъде нямаше писано за жилетки, освен в правилника, но за работници по пътя. Същото е и за резервния кит крушки. С една дума купете си един комплект от пазара, а дали са същите катаджията едва ще знае. То и ние незнаем какви са ни крушките - видно е от въпросите.