Предстоящ ремонт - въпроси!
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2005, 19:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system
- Status: Извън линия
Предстоящ ремонт - въпроси!
Напоследък имам доста голяма хлабина във волана и тропане по ходвата част...колата няма серво ?( хидравлика на волана иска да каже човека ) . Амортесьори, пружини - нормално ОК.
Заподозрени са:
- за луфта
1.кормилна рейка...накрайницие изглеждат здрави
Евентуално рециклиране - на Симеоновско шосе(кръстовището с Г.М.Димитров) Монтаж/демонтаж, реглаж ...+някой маншон(не на каретата-те са нови).
- за тропането
1. тампони на носачите...продават ли се отделно(да се набиват) или цял носач трябва да се купи?
2. шарнир...може би само единия(той може да кара още)
Та въпроса ми е следният, горе долу колко ли би ми струвал този ремонт?... Къде бихте ми препочръчали да отида
Уточнение: Petkoff_pl
Заподозрени са:
- за луфта
1.кормилна рейка...накрайницие изглеждат здрави
Евентуално рециклиране - на Симеоновско шосе(кръстовището с Г.М.Димитров) Монтаж/демонтаж, реглаж ...+някой маншон(не на каретата-те са нови).
- за тропането
1. тампони на носачите...продават ли се отделно(да се набиват) или цял носач трябва да се купи?
Та въпроса ми е следният, горе долу колко ли би ми струвал този ремонт?... Къде бихте ми препочръчали да отида
Уточнение: Petkoff_pl
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Re: Предстоящ ремонт - въпроси!
Първото и най-важно при този модел е Каре на кормилната рейка за Фиеста ако до сега не си го сменял смятай че си е заминало цената му е от 15-60 лв.runtavguz написа: - за луфта
Имаш два вариянта да смениш цял носач който е комплект с малък, голям тампон и шарнирен болт на цена около 45-65 лв/бр. ( труд за смянат 15-20 лв/бр. трябва да я дигнат на крик да напръскат болтовете със спрей и да отвият 3 болта) или да си купиш по отделно тампоните малък 6 лв/бр. турски , голям 6 лв/бр. турски и шарнирен болт от 15-22 лв/бр. ( тук трудът не мога да ти кажа колко ще е ) Ако си решил да сменяш само тампоните знай че ще ти трябва преса за набиването им, сам с чука не става. Ако си с оригиналните носачи и оригиналните шарнирни болтове знаи че трябва да се режат нитовете им ( с ъглошлайф ) и да се заменят с болтове 2-3 бр.runtavguz написа: - за тропането
Ако си готов да се впуснеш в тази авантюра и имаш пари отиди в избрания от теб сервиз да проверят точно какво е за смяна и тогава купувай нещата. Да не е да купиш някое нещо, а после да се окаже че то е здраво, а друго е пре...но.
След това отиваш на реглаж на предницата.
Тези неща ти ги казвам от опит преди коледа смених 2 бр малки 2 бр. големи тампони на носачите 1 бр. шарнирен болт. В София ( доволен съм сервиза ще го кажа на ЛС щото ми е братовчед ) и реглаж на предницата в Ловеч Сервиз Запад крайно недоволен. Другата седмища съм пазарил Paci да ме води в СБА-Плевен на реглаж.
-
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system
Благоадря за инфото!
Да, с оригиналниет носачи съм - шарнира е занитен на носача. Това го видях...моя май е с 2 нита(преди месец гледах, не съм сигурен)
Ако се купи цял носач(45-65лв), към него има ли шарнир или допълнително се купува?
После реглаж правят почти навсякъде в София между 15-25лв. До Плевен нямам сега време, кога да се прибирам, а и винетка още нямам!
Засега съм се ориентирал към сервиз, сам няма да се справя - не съм достатъчно уверен, нямам необходимите инструменти, а и при тези темпратури!
petkoff_pl, ще чакам ЛС за твоя човек!
Да, с оригиналниет носачи съм - шарнира е занитен на носача. Това го видях...моя май е с 2 нита(преди месец гледах, не съм сигурен)
Ако се купи цял носач(45-65лв), към него има ли шарнир или допълнително се купува?
После реглаж правят почти навсякъде в София между 15-25лв. До Плевен нямам сега време, кога да се прибирам, а и винетка още нямам!
Засега съм се ориентирал към сервиз, сам няма да се справя - не съм достатъчно уверен, нямам необходимите инструменти, а и при тези темпратури!
petkoff_pl, ще чакам ЛС за твоя човек!
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
-
- потребител
А, бре, момчета ....и момичета,
Относно луфта във волана(засега сравнително малък)...след една консултация" на коляно" с дядо(74г), надничане и клатене....
Понеже кормилните накрайници изглеждат здрави и нямат хлабини, заподозряна, както посочвам по-горе е кормилната рейка(механична).
...той ми каза, че на всички (руски автомобили, които е имал(с механчина рейка) е възможно обирането на луфта в рейката с винт отдолу на корпуса на рейката.
Е ли това възможно при конкретния автомобил?
Относно луфта във волана(засега сравнително малък)...след една консултация" на коляно" с дядо(74г), надничане и клатене....
Понеже кормилните накрайници изглеждат здрави и нямат хлабини, заподозряна, както посочвам по-горе е кормилната рейка(механична).
...той ми каза, че на всички (руски автомобили, които е имал(с механчина рейка) е възможно обирането на луфта в рейката с винт отдолу на корпуса на рейката.
Е ли това възможно при конкретния автомобил?
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2006, 12:47
- Модел на автомобила: екс Ford Fiesta 1.1 '94г. с BRC, сега Opel Astra G '03г. комби-метан
Хората са ти го казали - каре на кормилна рейка. Моята имаше луфт към 1/6 от оборота
. Като смених карето луфта почти изчезна, другото било от кормилна щанга или рейка
(май така ми казаха), която можела само да се рециклира, но ми обявиха някакви 100-на лева за цялата процедура и аз забравих за случая.

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
1. Пепоръчвам ти да смениш целия(те) носач(и). Мисля че си вървят с шарнирите и тампоните. Ако го сметнеш отделно тампони, шарнир и труд ще излезе почти същото, но няма да е заводско, а според кой колкото може.
2. Хидравличната рейка я провери дали ти изпуска масло в маншоните (обикновенно са пълни с масло). Ако е така не е болка за умиране. Аз карам така вече над 30 000км.
2. Хидравличната рейка я провери дали ти изпуска масло в маншоните (обикновенно са пълни с масло). Ако е така не е болка за умиране. Аз карам така вече над 30 000км.
- Yovchev
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2005, 11:44
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Ti-VCT '11 / Focus 1.8 TDCi '08
Задължително сменяш целиня носач, цената излиза малко повече, но както каза колегата за набиването само с преса .. т.е ако ти ги набият тампоните в някой сервиз не се учудвай ако след месец, два имаш същия проблем..
Относно луфта на воляна.. - 90% карето се е разхлопало.. или рециклитано или ново.. рециклираното изкарва около година и половина по нашите пътища
казвам всичко това от опит, наколо години преди да си взема Ескорта карах Фиеста
п.с. Не всички носачи вървят с шарнири и тампони, преди да ги купиш питай за всеки случай !
Относно луфта на воляна.. - 90% карето се е разхлопало.. или рециклитано или ново.. рециклираното изкарва около година и половина по нашите пътища

казвам всичко това от опит, наколо години преди да си взема Ескорта карах Фиеста

п.с. Не всички носачи вървят с шарнири и тампони, преди да ги купиш питай за всеки случай !
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Продават се носачи - от 50 - 230лв, всякакви производства, най-скъпото е в МП.
Продават се и отделно тампони - от 30тина лева турски до 55 лева...
Продават се и отделно шарнири - цена пак според зависи...
Препоръчително е да си купиш болтове с гайки 2 бр. за да си смениш старите (тези, които стягат шарнира към главината) ...и след това пак да ги сменяш на 2 смени на шарнир. Защо? Разтягат се!
П.П. Всички цели носачи, с малки изключения (визирам оригинални такива) в най добрия случай изкарват година и нещо, обикновено максимум година, а често и по две седмици (тези за по 50-90лв)...
Продават се и отделно тампони - от 30тина лева турски до 55 лева...
Продават се и отделно шарнири - цена пак според зависи...
Препоръчително е да си купиш болтове с гайки 2 бр. за да си смениш старите (тези, които стягат шарнира към главината) ...и след това пак да ги сменяш на 2 смени на шарнир. Защо? Разтягат се!
П.П. Всички цели носачи, с малки изключения (визирам оригинални такива) в най добрия случай изкарват година и нещо, обикновено максимум година, а често и по две седмици (тези за по 50-90лв)...
Последна промяна от kEFi на 07 мар 2007, 20:46, променено общо 1 път.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Yovchev написа:.. рециклираното изкарва около година и половина по нашите пътища
Ти минаваш 120000 на година а аз 1200. И при мен ли ще изкара година и половина ?
runtavguz, (баси ника

Човек, какво прави по нещата за които писа в първото мнение което всъщност е и темата? Прави ли нещо изобщо ?
- Yovchev
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2005, 11:44
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Ti-VCT '11 / Focus 1.8 TDCi '08
Опс, съжалявам забравих да доуточня.paci написа:Yovchev написа:.. рециклираното изкарва около година и половина по нашите пътища
Ти минаваш 120000 на година а аз 1200. И при мен ли ще изкара година и половина ?
Фиестата е карах само градско софийско - приблизително 7000км/г.
Като започнах да я карам имаше огромен луфт.. в един сервиз уж го смениха с ново.. след 8-10 месеца и пак се разхлопа. После при кварталния майстор..сложи ми както трябва рециклирано - 1,5 години изкара.. Смених го при един познат с ново .. вече 3-та година фиестата си е в движене макар да не я карам аз и нама ядове с луфтове на волана и т.н
т.е Искам да кажа, че ако сменям каре нама да сложа рециклирано. Лично мнение, патил съм си..
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Гумите си имат определена степен на износване и се препоръчва смяна или на период от време защото каучука старее у гумата губи качествата си. Периода на стареене незнам колко е.
Масло се препоръчва да се сменява на 10000км. или 1 година.
Антифриз препоръчително 2 години.
Спрачна течност препоръчително 2 години.
Ако нещо съм пропуснал можете да ме допълните.
Обаче никъде не съм чул или чел някакви части по двигател, трансмисия или ходова част да се сменяват на месец- два или година-две.
Масло се препоръчва да се сменява на 10000км. или 1 година.
Антифриз препоръчително 2 години.
Спрачна течност препоръчително 2 години.
Ако нещо съм пропуснал можете да ме допълните.
Обаче никъде не съм чул или чел някакви части по двигател, трансмисия или ходова част да се сменяват на месец- два или година-две.
-
- потребител
Благодаря на всички за отговорите!
Предполагам знаете, че за да бъде реализиран един проект, трябва да се осигури финансиране. Е, за щастие стигнах и до тук - финансирането е осигурено(приготвил съм 150-200 лв).
След като приключа ще пльсна една обяснителна бележка.
А ти, Паци, недей така се заяжда с "градските" дупета...човек като няма пари, па пита, па оглежда и накрая вика "ше видим"...Кога се опаричи, тогава действа.
Ай, със здраве!
Предполагам знаете, че за да бъде реализиран един проект, трябва да се осигури финансиране. Е, за щастие стигнах и до тук - финансирането е осигурено(приготвил съм 150-200 лв).
След като приключа ще пльсна една обяснителна бележка.
А ти, Паци, недей така се заяжда с "градските" дупета...човек като няма пари, па пита, па оглежда и накрая вика "ше видим"...Кога се опаричи, тогава действа.
Ай, със здраве!