Голям разход на гориво

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
Status: Извън линия

Голям разход на гориво

Мнение от FordSierra1.6L » 05 фев 2007, 09:36

Значи сипах 8 литра бензин(95)минах 30 км и вече стрелката за бензина ми е в червеното......всмисъл когато сипах 8те литра беше посредата между червеното и 15 литра...а сега е на средата на червеното(което си мисля че ще е 2-3 литра)а за 30 километра да съм изхарчил 5 литра направо незнам....от какво може да идва този голям разход....????карбуратора ли ще да е ?чак толкова много да се натоварва колата имам предвид-фарове,парно,.задръствания......пък и скоро сложих силна музичка от сорта на 450Вата ама да дава такъв голям разход заради нея ????
Кажете каде да отида да я прегледат читави майстори да направят една диагностика че направо ми паднаха очите като видях кво става......благодаря предварително :cry:
ПС:пък и джоба нещо му става лошо като го муфтя за пари...

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 05 фев 2007, 09:52

:? Да не си сипвал от Петрол? :P

аз имах там подобна случка - 19 литра =90км , кажи речи 20/100 :shock: .

От другите бензиностанции разхода е между 10-12/100.

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 05 фев 2007, 09:59

cenzor написа::? Да не си сипвал от Петрол? :P

аз имах там подобна случка - 19 литра =90км , кажи речи 20/100 :shock: .

От другите бензиностанции разхода е между 10-12/100.
Лукойл...е то се същото....е и преди съм сипвал от тях но ми е давала колата 8-9-10 максимум.......освен да зареда от ОМВ или ШЕЛ да видя как е хавата ......иначе ако някой има друго виждане на проблема да сподели......

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Re: Голям разход на гориво

Мнение от Brock » 05 фев 2007, 10:34

FordSierra1.6L написа:Значи сипах 8 литра бензин(95)минах 30 км и вече стрелката за бензина ми е в червеното......всмисъл когато сипах 8те литра беше посредата между червеното и 15 литра...а сега е на средата на червеното(което си мисля че ще е 2-3 литра)а за 30 километра да съм изхарчил 5 литра направо незнам....от какво може да идва този голям разход....????карбуратора ли ще да е ?чак толкова много да се натоварва колата имам предвид-фарове,парно,.задръствания......пък и скоро сложих силна музичка от сорта на 450Вата ама да дава такъв голям разход заради нея ????
Кажете каде да отида да я прегледат читави майстори да направят една диагностика че направо ми паднаха очите като видях кво става......благодаря предварително :cry:
От това което казваш не може да се съди за разхода. Винаги стават грешки, бензиномера не показва реалните стойности, може да са ти сипали по-малко или лошо гориво и т.н.

За да направиш проверка, трябва да напълниш целия резервоар, да покараш поне 100-200км и пак да го напълниш догоре - тогава вече можеш да пресметнеш разхода. Всичко друго е ориентировъчно и несериозно

:twisted:

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 05 фев 2007, 11:43

Вярно е за такъв малък пробег не може да сметнеш среден разход - най - добре пълно-пълно

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Re: Голям разход на гориво

Мнение от FordSierra1.6L » 05 фев 2007, 12:02

Brock написа:
FordSierra1.6L написа:Значи сипах 8 литра бензин(95)минах 30 км и вече стрелката за бензина ми е в червеното......всмисъл когато сипах 8те литра беше посредата между червеното и 15 литра...а сега е на средата на червеното(което си мисля че ще е 2-3 литра)а за 30 километра да съм изхарчил 5 литра направо незнам....от какво може да идва този голям разход....????карбуратора ли ще да е ?чак толкова много да се натоварва колата имам предвид-фарове,парно,.задръствания......пък и скоро сложих силна музичка от сорта на 450Вата ама да дава такъв голям разход заради нея ????
От това което казваш не може да се съди за разхода. Винаги стават грешки, бензиномера не показва реалните стойности, може да са ти сипали по-малко или лошо гориво и т.н.

За да направиш проверка, трябва да напълниш целия резервоар, да покараш поне 100-200км и пак да го напълниш догоре - тогава вече можеш да пресметнеш разхода. Всичко друго е ориентировъчно и несериозно

:twisted:
да разбирам те но при положение че над 100 пъти съм сипвал по 8-10 литра и като ги изгоря и пак зареждам и ми е давало що годе нормален разход,как сега не ми даде.....възможно е да не е отчело на колонката вярно но аз като си запалих колата след като заредих и си ми показваше точно смисъл между червено и 15 беше демек около 8-9-10 литра неможе точно да се определи.....ще пробвам е няма пълня догоре ама дополовина че 60 литра са 90 лева се пак :)

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 05 фев 2007, 12:07

Сложи си 1-2 литра в тубичка и карай докато спре - възможно е да изминеш километри с нормален разход. Уреда на таблото си е ориентировъчен, особено под 1/2...

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 05 фев 2007, 12:15

kEFi написа:Сложи си 1-2 литра в тубичка и карай докато спре - възможно е да изминеш километри с нормален разход. Уреда на таблото си е ориентировъчен, особено под 1/2...
ще пробвам и този вариянт дано стане ......но иначе от какво друго може да ми дава такъв разход???

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 05 фев 2007, 12:18

FordSierra1.6L написа:
kEFi написа:Сложи си 1-2 литра в тубичка и карай докато спре - възможно е да изминеш километри с нормален разход. Уреда на таблото си е ориентировъчен, особено под 1/2...
ще пробвам и този вариянт дано стане ......но иначе от какво друго може да ми дава такъв разход???
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 17&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; тук примерно

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 7%F5%EE%E4" onclick="window.open(this.href);return false; може и от тук някой съвет да видиш.. :roll:

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 05 фев 2007, 12:25

cenzor написа:
FordSierra1.6L написа:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 17&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; тук примерно

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 7%F5%EE%E4" onclick="window.open(this.href);return false; може и от тук някой съвет да видиш.. :roll:
изчетох ги и ще пробвам дано да има ефект ако пак е същото незнам.....ще давате акъл вече :cry:

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 10 фев 2007, 12:59

Вече 4-5 пъти сипвах по 10 литра и е същото пак голям разход сигурно се връзва 12-14(преди беше 8 макс градско-не малко пъти съм го засичал)карам сега без парно само на габарити...музиката не я усилвам.....сменям предавките на ниски обороти.....не я зоря и пак същото........казвайте каде да ходя и да ми я гледат че така само пари давам за бензин пък по добре да я оправя а не да гледам как стрелката все пада и то за никви километри!Благодаря ви.........
ПС: :(: :(: :(: :(: :(: :(: :(: :(: :(: :(: :(: :(: :(:

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
Модел на автомобила: '06 Ford Focus
Контакти:

Мнение от BadAngel » 10 фев 2007, 13:40

абе, хора не се прави така.. това засичане по стрелката е почти винаги невярно, пълни се до горе и след 100 км пак пъкниш до горе - колкото влезе, толкова е изхарчила..

между другото вчера в тия задръствания покрай бакшишите аз направих 14.3/100 разход :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 10 фев 2007, 13:42

FordSierra1.6L написа:карам сега без парно само на габарити...музиката не я усилвам
хихихихии :) УЖАСТ :) напомняш ми на един пичага тука във форума, които беше писал, че на червения светофар изключва климатика :) :) :) разликата между пуснати и изключени фарове според теб колко ще дойде.. на фона на 14 литра/100, които ти гори колата :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 11 фев 2007, 07:44

BadAngel написа:абе, хора не се прави така.. това засичане по стрелката е почти винаги невярно, пълни се до горе и след 100 км пак пъкниш до горе - колкото влезе, толкова е изхарчила..

между другото вчера в тия задръствания покрай бакшишите аз направих 14.3/100 разход :)
Е добре като нямам накуп да дам 90 лева да напълня резервоара как да измеря тогава???разбирам че не отчита правилно но преди как по същия начин правех сипвах по 10тина литра и си ми даваше разход 7-8-9 според зависи.....а сега неможе,някак си не си го връзвам....Дайте друг акъл как да пробвам че 60 литра бензин немога сипя на 1 път :cry: :cry:

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 11 фев 2007, 11:25

FordSierra1.6L написа:
BadAngel написа:абе, хора не се прави така.. това засичане по стрелката е почти винаги невярно, пълни се до горе и след 100 км пак пъкниш до горе - колкото влезе, толкова е изхарчила..

Е добре като нямам накуп да дам 90 лева да напълня резервоара как да измеря тогава???разбирам че не отчита правилно но преди как по същия начин правех сипвах по 10тина литра и си ми даваше разход 7-8-9 според зависи.....а сега неможе,някак си не си го връзвам....Дайте друг акъл как да пробвам че 60 литра бензин немога сипя на 1 път :cry: :cry:
допълни до горе с вода :) хихи, ами другия вариянт е, да караш докато спре и да засечеш пак колко километра си изминал, но пак няма да е точно, защото винаги остава малко бензин на дъното на резервоара.. т.е. за да е съвсем прецизно трябва да караш 1 път докато спре, наливаш 10 литра и пак караш докато спре примерно :) но е много лумпенско така, карай и не мисли за разхода най-добре :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 11 фев 2007, 12:07

BadAngel написа:
FordSierra1.6L написа:

допълни до горе с вода :) хихи, ами другия вариянт е, да караш докато спре и да засечеш пак колко километра си изминал, но пак няма да е точно, защото винаги остава малко бензин на дъното на резервоара.. т.е. за да е съвсем прецизно трябва да караш 1 път докато спре, наливаш 10 литра и пак караш докато спре примерно :) но е много лумпенско така, карай и не мисли за разхода най-добре :)
xaxa е как да не мисля като разликата е примерно 4-5-6 литра което си е 10 лева отгоре на 100 км.Ще пробвам пак но нямаш ли представа от какво може да се е вдигнал разхода така драстично.....някоя част да се е е развалила?или пък нещо да не работи как трябва?предложения?

Потребителски аватар
chains
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

Мнение от chains » 11 фев 2007, 13:12

При Сиера 1.6 ОНС /изключителен двг/ в 90% от случаите на рязко повишаване на разхода се дължи на пробит кабел/и/ и/или амортизирана свещ/и/ - просто невероятно е чувствителен на тази тема и отначало се отразява на разхода, след което започва и да губи мощност - лошото тук е, че кабелите преминават през капака на главата и от високата темп. изгарят бързо и започват да правят светомузика, което се намалява слата на искрата и от там лошо изгаряне!

Другите 10% се дължат на блокирал автоматичен смукач или пипан карбуратор - ти не си писал да си правил скорошни настройки, тъй че го изключвам; слушай сутрин дали ти връща смукача, ако връща значи е наред, то тогава провери свещите и кабелите!

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 11 фев 2007, 13:31

chains написа:При Сиера 1.6 ОНС /изключителен двг/ в 90% от случаите на рязко повишаване на разхода се дължи на пробит кабел/и/ и/или амортизирана свещ/и/ - просто невероятно е чувствителен на тази тема и отначало се отразява на разхода, след което започва и да губи мощност - лошото тук е, че кабелите преминават през капака на главата и от високата темп. изгарят бързо и започват да правят светомузика, което се намалява слата на искрата и от там лошо изгаряне!

Другите 10% се дължат на блокирал автоматичен смукач или пипан карбуратор - ти не си писал да си правил скорошни настройки, тъй че го изключвам; слушай сутрин дали ти връща смукача, ако връща значи е наред, то тогава провери свещите и кабелите!
Значи правих преди 2-3 седмици промивка на карбуратора и ми смениха свещите(палеше на 3 цилиндъра но вече няма такъв проблем) и разхода си беше като преди 7-8-9 градско....но от няколко дена е голям.....кабелите е вярно че са ми доста изгорели и даже на тъмно се вижда как прехвърчат искри но и преди беше така и разхода си беше нормален.....Смукача си връща-дига оборотите докато загрее колата и след това си пада на ниски ,демек нормалните.......
ПС:Мощност си има колата върви повече от преди(може така да ми се струва)но с вървенето няма проблем,проблема е само в разхода!
ПС2:значи възможностите са от карбуратора може би и от кабелите на свещите???То отдавна трябваше да сменя кабелите на свещите ама се се прави друго нещо и не им обръщах внимание-Та въпроса ми е какви кабели да си взема и откаде???Знам че едни хубави кабели са около 40-50 лева или се лъжа???Ако ми дадете точен адрес откаде да си взема кабели няма да е лошо.Благодаря ви много за бързите отговори :!: :D

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 12 фев 2007, 13:37

днес си купих кабели за свещи и дистрибуторна капачка.....не са най-хубавите за 45 лева ги взех....сложих ги и разликата е огромна,колата работи много по добре и по бързо загрява(незнам що така)сега ще ходя да ми видят карбуратора-дали му има нещо,се пак не е лошо да се направи диагностика.....по късно ще пиша пак :D

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”