Голям разход на гориво
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
- Status: Извън линия
Голям разход на гориво
Значи сипах 8 литра бензин(95)минах 30 км и вече стрелката за бензина ми е в червеното......всмисъл когато сипах 8те литра беше посредата между червеното и 15 литра...а сега е на средата на червеното(което си мисля че ще е 2-3 литра)а за 30 километра да съм изхарчил 5 литра направо незнам....от какво може да идва този голям разход....????карбуратора ли ще да е ?чак толкова много да се натоварва колата имам предвид-фарове,парно,.задръствания......пък и скоро сложих силна музичка от сорта на 450Вата ама да дава такъв голям разход заради нея ????
Кажете каде да отида да я прегледат читави майстори да направят една диагностика че направо ми паднаха очите като видях кво става......благодаря предварително
ПС:пък и джоба нещо му става лошо като го муфтя за пари...
Кажете каде да отида да я прегледат читави майстори да направят една диагностика че направо ми паднаха очите като видях кво става......благодаря предварително

- FordSierra1.6L
- потребител
Лукойл...е то се същото....е и преди съм сипвал от тях но ми е давала колата 8-9-10 максимум.......освен да зареда от ОМВ или ШЕЛ да видя как е хавата ......иначе ако някой има друго виждане на проблема да сподели......cenzor написа:Да не си сипвал от Петрол?
![]()
аз имах там подобна случка - 19 литра =90км , кажи речи 20/100.
От другите бензиностанции разхода е между 10-12/100.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Re: Голям разход на гориво
От това което казваш не може да се съди за разхода. Винаги стават грешки, бензиномера не показва реалните стойности, може да са ти сипали по-малко или лошо гориво и т.н.FordSierra1.6L написа:Значи сипах 8 литра бензин(95)минах 30 км и вече стрелката за бензина ми е в червеното......всмисъл когато сипах 8те литра беше посредата между червеното и 15 литра...а сега е на средата на червеното(което си мисля че ще е 2-3 литра)а за 30 километра да съм изхарчил 5 литра направо незнам....от какво може да идва този голям разход....????карбуратора ли ще да е ?чак толкова много да се натоварва колата имам предвид-фарове,парно,.задръствания......пък и скоро сложих силна музичка от сорта на 450Вата ама да дава такъв голям разход заради нея ????
Кажете каде да отида да я прегледат читави майстори да направят една диагностика че направо ми паднаха очите като видях кво става......благодаря предварително![]()
За да направиш проверка, трябва да напълниш целия резервоар, да покараш поне 100-200км и пак да го напълниш догоре - тогава вече можеш да пресметнеш разхода. Всичко друго е ориентировъчно и несериозно

- FordSierra1.6L
- потребител
Re: Голям разход на гориво
да разбирам те но при положение че над 100 пъти съм сипвал по 8-10 литра и като ги изгоря и пак зареждам и ми е давало що годе нормален разход,как сега не ми даде.....възможно е да не е отчело на колонката вярно но аз като си запалих колата след като заредих и си ми показваше точно смисъл между червено и 15 беше демек около 8-9-10 литра неможе точно да се определи.....ще пробвам е няма пълня догоре ама дополовина че 60 литра са 90 лева се пакBrock написа:От това което казваш не може да се съди за разхода. Винаги стават грешки, бензиномера не показва реалните стойности, може да са ти сипали по-малко или лошо гориво и т.н.FordSierra1.6L написа:Значи сипах 8 литра бензин(95)минах 30 км и вече стрелката за бензина ми е в червеното......всмисъл когато сипах 8те литра беше посредата между червеното и 15 литра...а сега е на средата на червеното(което си мисля че ще е 2-3 литра)а за 30 километра да съм изхарчил 5 литра направо незнам....от какво може да идва този голям разход....????карбуратора ли ще да е ?чак толкова много да се натоварва колата имам предвид-фарове,парно,.задръствания......пък и скоро сложих силна музичка от сорта на 450Вата ама да дава такъв голям разход заради нея ????
Кажете каде да отида да я прегледат читави майстори да направят една диагностика че направо ми паднаха очите като видях кво става......благодаря предварително![]()
За да направиш проверка, трябва да напълниш целия резервоар, да покараш поне 100-200км и пак да го напълниш догоре - тогава вече можеш да пресметнеш разхода. Всичко друго е ориентировъчно и несериозно

- FordSierra1.6L
- потребител
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 17&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; тук примерноFordSierra1.6L написа:ще пробвам и този вариянт дано стане ......но иначе от какво друго може да ми дава такъв разход???kEFi написа:Сложи си 1-2 литра в тубичка и карай докато спре - възможно е да изминеш километри с нормален разход. Уреда на таблото си е ориентировъчен, особено под 1/2...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 7%F5%EE%E4" onclick="window.open(this.href);return false; може и от тук някой съвет да видиш..

- FordSierra1.6L
- потребител
изчетох ги и ще пробвам дано да има ефект ако пак е същото незнам.....ще давате акъл вечеcenzor написа:http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 17&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; тук примерноFordSierra1.6L написа:ще пробвам и този вариянт дано стане ......но иначе от какво друго може да ми дава такъв разход???kEFi написа:Сложи си 1-2 литра в тубичка и карай докато спре - възможно е да изминеш километри с нормален разход. Уреда на таблото си е ориентировъчен, особено под 1/2...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 7%F5%EE%E4" onclick="window.open(this.href);return false; може и от тук някой съвет да видиш..

- FordSierra1.6L
- потребител
Вече 4-5 пъти сипвах по 10 литра и е същото пак голям разход сигурно се връзва 12-14(преди беше 8 макс градско-не малко пъти съм го засичал)карам сега без парно само на габарити...музиката не я усилвам.....сменям предавките на ниски обороти.....не я зоря и пак същото........казвайте каде да ходя и да ми я гледат че така само пари давам за бензин пък по добре да я оправя а не да гледам как стрелката все пада и то за никви километри!Благодаря ви.........
ПС:

ПС:

- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
хихихихииFordSierra1.6L написа:карам сега без парно само на габарити...музиката не я усилвам

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- FordSierra1.6L
- потребител
Е добре като нямам накуп да дам 90 лева да напълня резервоара как да измеря тогава???разбирам че не отчита правилно но преди как по същия начин правех сипвах по 10тина литра и си ми даваше разход 7-8-9 според зависи.....а сега неможе,някак си не си го връзвам....Дайте друг акъл как да пробвам че 60 литра бензин немога сипя на 1 пътBadAngel написа:абе, хора не се прави така.. това засичане по стрелката е почти винаги невярно, пълни се до горе и след 100 км пак пъкниш до горе - колкото влезе, толкова е изхарчила..
между другото вчера в тия задръствания покрай бакшишите аз направих 14.3/100 разход

- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
допълни до горе с водаFordSierra1.6L написа:Е добре като нямам накуп да дам 90 лева да напълня резервоара как да измеря тогава???разбирам че не отчита правилно но преди как по същия начин правех сипвах по 10тина литра и си ми даваше разход 7-8-9 според зависи.....а сега неможе,някак си не си го връзвам....Дайте друг акъл как да пробвам че 60 литра бензин немога сипя на 1 пътBadAngel написа:абе, хора не се прави така.. това засичане по стрелката е почти винаги невярно, пълни се до горе и след 100 км пак пъкниш до горе - колкото влезе, толкова е изхарчила..
между другото вчера в тия задръствания покрай бакшишите аз направих 14.3/100 разход![]()

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- FordSierra1.6L
- потребител
xaxa е как да не мисля като разликата е примерно 4-5-6 литра което си е 10 лева отгоре на 100 км.Ще пробвам пак но нямаш ли представа от какво може да се е вдигнал разхода така драстично.....някоя част да се е е развалила?или пък нещо да не работи как трябва?предложения?BadAngel написа:допълни до горе с водаFordSierra1.6L написа:Е добре като нямам накуп да дам 90 лева да напълня резервоара как да измеря тогава???разбирам че не отчита правилно но преди как по същия начин правех сипвах по 10тина литра и си ми даваше разход 7-8-9 според зависи.....а сега неможе,някак си не си го връзвам....Дайте друг акъл как да пробвам че 60 литра бензин немога сипя на 1 пътBadAngel написа:абе, хора не се прави така.. това засичане по стрелката е почти винаги невярно, пълни се до горе и след 100 км пак пъкниш до горе - колкото влезе, толкова е изхарчила..
между другото вчера в тия задръствания покрай бакшишите аз направих 14.3/100 разход![]()
хихи, ами другия вариянт е, да караш докато спре и да засечеш пак колко километра си изминал, но пак няма да е точно, защото винаги остава малко бензин на дъното на резервоара.. т.е. за да е съвсем прецизно трябва да караш 1 път докато спре, наливаш 10 литра и пак караш докато спре примерно
но е много лумпенско така, карай и не мисли за разхода най-добре
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
При Сиера 1.6 ОНС /изключителен двг/ в 90% от случаите на рязко повишаване на разхода се дължи на пробит кабел/и/ и/или амортизирана свещ/и/ - просто невероятно е чувствителен на тази тема и отначало се отразява на разхода, след което започва и да губи мощност - лошото тук е, че кабелите преминават през капака на главата и от високата темп. изгарят бързо и започват да правят светомузика, което се намалява слата на искрата и от там лошо изгаряне!
Другите 10% се дължат на блокирал автоматичен смукач или пипан карбуратор - ти не си писал да си правил скорошни настройки, тъй че го изключвам; слушай сутрин дали ти връща смукача, ако връща значи е наред, то тогава провери свещите и кабелите!
Другите 10% се дължат на блокирал автоматичен смукач или пипан карбуратор - ти не си писал да си правил скорошни настройки, тъй че го изключвам; слушай сутрин дали ти връща смукача, ако връща значи е наред, то тогава провери свещите и кабелите!
- FordSierra1.6L
- потребител
Значи правих преди 2-3 седмици промивка на карбуратора и ми смениха свещите(палеше на 3 цилиндъра но вече няма такъв проблем) и разхода си беше като преди 7-8-9 градско....но от няколко дена е голям.....кабелите е вярно че са ми доста изгорели и даже на тъмно се вижда как прехвърчат искри но и преди беше така и разхода си беше нормален.....Смукача си връща-дига оборотите докато загрее колата и след това си пада на ниски ,демек нормалните.......chains написа:При Сиера 1.6 ОНС /изключителен двг/ в 90% от случаите на рязко повишаване на разхода се дължи на пробит кабел/и/ и/или амортизирана свещ/и/ - просто невероятно е чувствителен на тази тема и отначало се отразява на разхода, след което започва и да губи мощност - лошото тук е, че кабелите преминават през капака на главата и от високата темп. изгарят бързо и започват да правят светомузика, което се намалява слата на искрата и от там лошо изгаряне!
ПС:Мощност си има колата върви повече от преди(може така да ми се струва)но с вървенето няма проблем,проблема е само в разхода!
ПС2:значи възможностите са от карбуратора може би и от кабелите на свещите???То отдавна трябваше да сменя кабелите на свещите ама се се прави друго нещо и не им обръщах внимание-Та въпроса ми е какви кабели да си взема и откаде???Знам че едни хубави кабели са около 40-50 лева или се лъжа???Ако ми дадете точен адрес откаде да си взема кабели няма да е лошо.Благодаря ви много за бързите отговори

- FordSierra1.6L
- потребител
днес си купих кабели за свещи и дистрибуторна капачка.....не са най-хубавите за 45 лева ги взех....сложих ги и разликата е огромна,колата работи много по добре и по бързо загрява(незнам що така)сега ще ходя да ми видят карбуратора-дали му има нещо,се пак не е лошо да се направи диагностика.....по късно ще пиша пак