Нов акумулатор
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
- Status: Извън линия
Нов акумулатор
Колеги утре отивам да се купувам нов акумулатор, че моя здаде багажа. Не му знам годините, ама колата е внесена с него и от 4 месеца се мъчише да спре и най-накрая му се видя края днеска. Та сега се чудя какво да си взема. На старата бях взел 72 на Искра и бях доволен. Тя обаче беше 90 коня, а тази е 125 и освен това постоянно съм с включени фарове, халогени, имам и 6 мощни колони и всички тия работи много ядат енергия. Мисля за 75 Ah дали ще е удачно? Също си мисля да е Motorcraft. Дали имате впечатление от тия акумулатори или да търся пак Искричката 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
и моя е такъв,аама на Искра-Пазарджик...обаче да си кажаа стария 60Ач въртеше по-бързо.Уж има първоначален ток с 30%повече ама не се усеща много много.Засметка на това цИната е 74лв-като включим и изкупуването на стария-10лв мисля .......и стана 64cossy написа:Трябва да не прекаляваш, че да може да смогне алтернатора. Аз си взех winner 12v 55ah, ма имал по-силен пусков ток от стария който беше 62ач... Хакумулатора е необслужваем с "око"Цина 92лв, с гаранция 2 години

- Dian4o
- потребител
- Регистриран: 08 авг 2006, 19:48
- Модел на автомобила: Opel Kadett D GTE
- Контакти:
Алтернатора си има защита от претоварване. Също така когато е запалена колата не работи от акумулатора нали... По принцип не пречи да е по-голям акумулатора, но вече въпроса е има ли смисъл. Въпреки че моя е доооооста по-мощен и с доооооста по-голям пусков ток от това което е дадено в книжката ми...Важно е пусковия ток да е по-голям амперите не са от толкова голямо значение според мене тъй като най-голям е проблема зимата, а именно големия пусков ток помага затоваcossy написа:Трябва да не прекаляваш, че да може да смогне алтернатора.

Бахмаааму, сори ама не отбрах нищо.... ама знам едно нещо и то е, че измервателната единица на ел. ток е Ампер!Dian4o написа:...Важно е пусковия ток да е по-голям амперите не са от толкова голямо значение според мене тъй като най-голям е проблема зимата, а именно големия пусков ток помага затоваcossy написа:Трябва да не прекаляваш, че да може да смогне алтернатора.
- Rick
- потребител
- Контакти:
Въпроса е решен. Пообиколих на няколко места като първото беше МП и се оказа че в цяла БГ има само 1 Моторкрафт в София и беше 246 лв. Реших да не се изхвърлям за нищо и отидох при Искрата.... но не ми харасаха цените за бг акумулатор - 94 лв за 72 Аh. След това отидах във фирмения магазин на ACDelco и си взех от там 71Аh за 145 лв. Верно по-скъп е от Искрата, но пък има 3 години гаранция и предполагам не е лоша марката. Сега ще видим колко ще издържи.
- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти:
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
ACDelko, аз съм с такъв. На отиване към годишната фордовка алтернатора си замина, и съм се прибирал от там до София + още един ден докато намеря свестен майстор за алтернатора. Целия път валеше дажд т.е. на акумулатор с фарове, чистачки и духалки. Издържа и затова съм доволен.
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Що ли съм чувал че някой са го дърпа ли тогава ( от априлци до софия) може да не съм разбрал че си точно ти а да е бил другS@sel@ написа:ACDelko, аз съм с такъв. На отиване към годишната фордовка алтернатора си замина, и съм се прибирал от там до София + още един ден докато намеря свестен майстор за алтернатора. Целия път валеше дажд т.е. на акумулатор с фарове, чистачки и духалки. Издържа и затова съм доволен.

- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
Re: Нов акумулатор
спри да използваш халогените? защо ги пускаш като няма мъгла? за гъзария или за да светиш в очите на останалите шофьори и да те псуват като те видятRick написа:Колеги утре отивам да се купувам нов акумулатор, че моя здаде багажа. Не му знам годините, ама колата е внесена с него и от 4 месеца се мъчише да спре и най-накрая му се видя края днеска. Та сега се чудя какво да си взема. На старата бях взел 72 на Искра и бях доволен. Тя обаче беше 90 коня, а тази е 125 и освен това постоянно съм с включени фарове, халогени, имам и 6 мощни колони и всички тия работи много ядат енергия. Мисля за 75 Ah дали ще е удачно? Също си мисля да е Motorcraft. Дали имате впечатление от тия акумулатори или да търся пак Искричката

- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Никой не ни е дърпал. Очаквахме да се наложи и имахме ескорт от 1 ескортpetkoff_pl написа: Що ли съм чувал че някой са го дърпа ли тогава ( от априлци до софия) може да не съм разбрал че си точно ти а да е бил друг

БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- Rick
- потребител
- Контакти:
ама знаеш ли колко е красива с халогените.... майтапя се деlicho написа:спри да използваш халогените? защо ги пускаш като няма мъгла? за гъзария или за да светиш в очите на останалите шофьори и да те псуват като те видят

нямам идея защо смяташ че светят в очите на другите, те са на бронята. Плюс това много помагат на "добре" осветените пътища където има дупки и бордюри и трудно се виждат само на фарове.
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
караш по-бавно и се виждат дупките. но като се наредят 5 такива коли една след друга в насрещното и не е много приятно.Rick написа:ама знаеш ли колко е красива с халогените.... майтапя се деlicho написа:спри да използваш халогените? защо ги пускаш като няма мъгла? за гъзария или за да светиш в очите на останалите шофьори и да те псуват като те видят![]()
нямам идея защо смяташ че светят в очите на другите, те са на бронята. Плюс това много помагат на "добре" осветените пътища където има дупки и бордюри и трудно се виждат само на фарове.
а и не забравяй че се повишава разхода и на бензин !

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Моторкрафт са отлични батерии - миналата година смених моя от Мондито, като се оказа /датата на производство е щампована на корбуса/ че е оригиналния и е произведен през Х.1994г. - Направо се шокирах!
Сега съм с Бош Силвер 7А - тествани са и дават добри резултати, а и реално не са много по-скъпи 75А са под 170лв.
Сега съм с Бош Силвер 7А - тествани са и дават добри резултати, а и реално не са много по-скъпи 75А са под 170лв.