Старите винетки

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Status: Извън линия

Старите винетки

Мнение от 1.8d » 05 фев 2007, 10:49

Някой има ли идея как най-безболезнено да махна старата винетка от стъклото без да го надраскам или да го повредя нещо(оня номер дето чупиш стъклото и винетката се разпада го знам,но не ме устройва) :lol: :lol:
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 05 фев 2007, 10:51

Има едни ножчета за изстъргване на боя от стъкло или плочки /~1лв. в железариите и строителните хипермаркети/ - другия вариант са ножчетата за почистване на стъклокерамичните плотове на печките /~10лв./ - та с това ножче се сваля без проблеми

:twisted:

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 05 фев 2007, 10:56

Хващаш сушоара на жената и духаш :D
Като се размекне лепилото, отлепяш стикера и ако има нещо останало по стълкото чистиш със спирт, корселин, бензин .... :twisted:
Изображение

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 05 фев 2007, 10:58

Мене ми показаха как се сваля цяла...

joroj от клуба я напръска с препарат, ама обилно, подхвана я от единия край с ножче и внимателно я свали цялата... без дори да се скъса... направи го с две винетки, които дори не бяха и пресни...

Нека той ако види темата сподели какъв е препарата... ама така катогледах май беше за почистване на прозорци...

vladislav
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.

Мнение от vladislav » 05 фев 2007, 11:15

Аз как я свалих с подръчни средства /годишна винетка/:
1.С ножка се хваща от единия край или откаде може и се дърпа.
2.С мокра кърпичка (които аз като човек които постоянно нещо се рови и прави по колата имам винаги) изтрих останалото от винетката и това го направих на улицата от страната на шофьора тъй като бях спрял много близко и не можех да отворя дясната врата, а не ми се прескачаше, това го написах, за да кажа, че не никаква философия и няма нужда да се купуват препарати и т.н.
Успех :D
Последна промяна от vladislav на 05 фев 2007, 12:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 05 фев 2007, 11:16

:D Някъде бях чел за леко насапунисано бръснарско ножче и с него - лекичко се подхваща от края.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 05 фев 2007, 11:36

vladdko написа: ...
Даам :)
И аз си свалих без подръчни средства една лепенка на задния джам, която е сложена сигурно когато колата е пристинала в Италия нова новеничка преди 9 години.
Сещате се, че не била една година там.
С нокти, много търпение, мамата и в един момент бях на ръба да се откажа но тя като си тръгна и се отлепи по-голяма част от нея.
Лепилото което остана по стъклото го почистих с коресилин.
Нов внос колите, първоначалния технически преглед бил 6 месеца. Не го знаех и съвсем случайно си огледах документите и го видях. Минах преглед всичко точно и брадчеда щот мноо бърза взе да ми сваля стария стикер за преглед да слага новия и аз къфто съм "перфекционист" аха да му се разсмърдя, че ще омаже джама, обаче замълчах. Свали стария стикер с ръце и лепилото просто със сух парцал. Лепилото полепва по сухия парцал, е малко трябва се натисне все пак. Няма и една минута сме си играли. Щом тази на задния джам свалих, верно час някъде и кървища под ноктите но няма следа от нея. Нямах сушоар за горещ въздух но и нямах друга работа и имах мерак в изоболие :)
Като я купих имаше стикер за гражданска. Сигурно е дошла на самоход и е трябвало да се направи гражданска нямам идея. Беше лепнат от дясната страна и естественно го свалих щото беше изтекла. От юни месец бухам отгоре седмичи винетки не съм чистил мястото. Сега си купих годишна винетка, свалих с ръце без подръчни средства последната винетка и почистих с коресилин.

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 05 фев 2007, 11:53

la4o написа:Мене ми показаха как се сваля цяла...

joroj от клуба я напръска с препарат, ама обилно, подхвана я от единия край с ножче и внимателно я свали цялата... без дори да се скъса... направи го с две винетки, които дори не бяха и пресни...

Нека той ако види темата сподели какъв е препарата... ама така катогледах май беше за почистване на прозорци...
Така става със седмичните и с месечните винетки, ама годишните са майка плаче - там нищо не помага - голям зор е. Аз докато сваля две винетки на служебните коли, ми се разказа играта /но аз съм си виновен - викам "Няма проблеми, свалят се много лесно" - да ама не

:twisted:

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 05 фев 2007, 11:54

paci написа:...., свалих с ръце без подръчни средства последната винетка и почистих с коресилин......
Между другото, paci сега е в болнични, щото са му превързани пръстите.....
:wink:

Потребителски аватар
greek
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ

Мнение от greek » 05 фев 2007, 15:12

Вчера я свалих годишната супер лесно.
Нагрявате я отвътре със запалка и тя пада почти сама :) , остава само малко черно от цифрите което с леко влажна кърпичка забърсвате и готово!

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 05 фев 2007, 18:12

аз премахвам всякакви такива лепенки(за ГО,преглед,винетка) с ацетон(лакочистител) и меко парцалче."Изтръгва ги до крак".
Не се налага стържене и драскане на стъклото с твърди предмети.Това го видях преди време когато в сервиза за ГТП ми махнаха старата лепенка и сложиха нова.

krustnikut
потребител
потребител
Регистриран: 06 фев 2006, 21:58
Модел на автомобила: Sierra 2.0 CLX OHC

Мнение от krustnikut » 05 фев 2007, 18:27

До сега не съм срещал никакви проблеми с винетките. Само ви трябват нокти на около три дни. Никакви ножчета и тям подобни, щото за предния джам е опасно. Изчегъртвате винетката и след това с влажен парцал махате остатъците. От водата лепилото са разтваря :!:
Накой да е поглеждал инструкциите за отлепяне, които са написани на задната част на винетката? Тя нямя нищо общо с други лепенки, които може да си сложите по колата. Нарочно е направена да се разпада и според мен се досещате защо.
Хубаво ми викаше татко: "Чети сине, чети!".
Четете бе хора, всичко си пише :)
Писането на кирилица развива ума и тялото!

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
Контакти:

Мнение от Rick » 05 фев 2007, 19:46

Пръскаш с препарат за почистване на тапицерия изчакваш малко и после я отлепяш много лесно. :wink:

Потребителски аватар
Dundee
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T

Мнение от Dundee » 05 фев 2007, 21:51

За да може винетката да се отлепи лесно и цяла, може преди залепването да се намаже леко с крем за ръце или лице. После като дойде време за отлепване, винетката остава в такова състояние, че може отново да се залепи някъде. Примерно една седмична винетка да се ползва от няколко коли :wink: :twisted:
Изображение

krustnikut
потребител
потребител
Регистриран: 06 фев 2006, 21:58
Модел на автомобила: Sierra 2.0 CLX OHC

Мнение от krustnikut » 06 фев 2007, 00:51

Dundee написа:За да може винетката да се отлепи лесно и цяла, може преди залепването да се намаже леко с крем за ръце или лице. После като дойде време за отлепване, винетката остава в такова състояние, че може отново да се залепи някъде. Примерно една седмична винетка да се ползва от няколко коли :wink: :twisted:
От първа ръка ли ти е информацията? Защото ми се струва, че консистенцията на крема влияе не много добре на лепилото на винетката?
Писането на кирилица развива ума и тялото!

Потребителски аватар
Dundee
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T

Мнение от Dundee » 06 фев 2007, 09:06

По тоя начин си лепнах винетката за 2006. Преди две седмици я свалих - цяла, нищо от нея не остана на стъклото. Лепилото си стои върху винетката и може да се ползва пак. Новата годишна я мацнах с малко вазелин, щото нямах кремче под ръка. Още си стои. :)
Изображение

Потребителски аватар
mimonti
потребител
потребител
Регистриран: 03 фев 2007, 21:35
Модел на автомобила: ford fiesta 1.1 97г,golf 3 1.9d,фиеста 1.3 93, МЕРЦЕДЕС C 220 CDI,Audi 2.8 V6 klima

Мнение от mimonti » 06 фев 2007, 09:37

Преди да залепите новата винетка я намазвате с бебешко олио( не е скьпо и го има навсякаде) после може да яотлепвате колкото пьти искате ( аз така карам 3 коли)

Потребителски аватар
Svetlix
потребител
потребител
Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
Контакти:

Мнение от Svetlix » 06 фев 2007, 19:18

greek написа:Вчера я свалих годишната супер лесно.
Нагрявате я отвътре със запалка и тя пада почти сама :) , остава само малко черно от цифрите което с леко влажна кърпичка забърсвате и готово!
Аз със сешор я оправих за 2 мин точно :) Съвсем цяла я свалих ;)

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”