mondeo 94
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 19:38
- Модел на автомобила: mondeo 1.5 ecoboost 2015
focus 1.0 ecoboost 2018 - Местоположение: varna
- Status: Извън линия
mondeo 94
здравейте от днес имам мондео 1.8 glx искам да питам какви са добрите и лоши страни, защото досега само опели съм карал и ми е като мъгла за форд, ще ви бъда благодарен.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Първо добре дошъл в клуба 
По темата: Най-често на Мондео се сменят т.нар. биалетки. Има две отпред и две отзад. Ако ползваш търсачката на форума ще намериш много изчерпателна информация по въпроса със смяната им, т.е. как става тази магийка.
Съвет от мен. При смяна на задните биалетки сменяй и тампоните на стабилизиращата щанга. Не са скъпи, но (поне при мен) се скапват почти със същата честота, с 3-4 месеца закъснение и трябва после само заради това пак да се ляга отдолу.
Друго, което често се сменя не се сещам, освен консумативи, като масло и филтри.
Все пак честотата на подмяна зависи от това колко километри й навърташ.
Успех и дано не се налага да я правиш.

По темата: Най-често на Мондео се сменят т.нар. биалетки. Има две отпред и две отзад. Ако ползваш търсачката на форума ще намериш много изчерпателна информация по въпроса със смяната им, т.е. как става тази магийка.
Съвет от мен. При смяна на задните биалетки сменяй и тампоните на стабилизиращата щанга. Не са скъпи, но (поне при мен) се скапват почти със същата честота, с 3-4 месеца закъснение и трябва после само заради това пак да се ляга отдолу.
Друго, което често се сменя не се сещам, освен консумативи, като масло и филтри.
Все пак честотата на подмяна зависи от това колко километри й навърташ.
Успех и дано не се налага да я правиш.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Ти пак си ползвай търсачката (на мен ми е малко зор с нея) затова ти препоръчвам тази темаЛюбо написа: Ако ползваш търсачката на форума ще намериш много изчерпателна информация по въпроса със смяната им, т.е. как става тази магийка.
Съдържание на раздел ХОДОВА ЧАСТ тук съм извел линкове към всяка тема раздел ходова част разделени са по модели
Също виж тук http://www.clubford.org/portal/content/ ... y/3/67/95/" onclick="window.open(this.href);return false; предполагам там не си чел
-
- потребител
много ви благодаря, значи първите ми впечатления са че, наистина нещо хлопа и отпред и отзад, обаче най-неприятното е че, гасне на свободен ход, какво е това не знам днес 3-4 пъти го направи и утре ще я водя на доктор, другото кето ме интересува е на ключа има едно диодче което е счупено казаха ми, че това било инфрачервено дистанционно ама нещо не ми се вярва. Та засега е това. Почвамам вече сериозно с форума.
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2006, 21:58
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 CLX OHC
Първо добре дошъл и честита покупка!
Второ, както спомена колегата по-горе: не обръщай внимание на глупавите изрази от сорта на: "Форд е направен за да се докаже че има по-лоша кола от опел" и тъй като до сега си карал само опели сам ще се увериш, че това не е така.
И сега по темата: колата на газ или на бензин я караш?
Второ, както спомена колегата по-горе: не обръщай внимание на глупавите изрази от сорта на: "Форд е направен за да се докаже че има по-лоша кола от опел" и тъй като до сега си карал само опели сам ще се увериш, че това не е така.
Писането на кирилица развива ума и тялото!
-
- потребител
на бензин, няма газово.krustnikut написа:Първо добре дошъл и честита покупка!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... +%F5%EE%E4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... +%F5%EE%E4" onclick="window.open(this.href);return false;
Прегледай тези теми. Загледяй се повече за т.нар. моторче за празен ход и в кабели/свещи.
Прегледай тези теми. Загледяй се повече за т.нар. моторче за празен ход и в кабели/свещи.
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2006, 21:58
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 CLX OHC
Да, наистина. Кабелите са много претенциозна работа. Но ако сега си взел автомобила, те съветвам да провериш за течове на антифриз, гарнитури и пр. и пр. Защото при предната кола доста патихме заради едно спукано маркуче от охладителната система... оказа се, че има защата против прегряване, която се включва когато нивота на онтифриз драстично намалее и колата гасне! Има и още нямколко варианта: електрониката да има проблеми, които не се отстраняват трудно... в края на краищата всичко "софтуерно" е лесно лечимо. И последното, което може да е - по горивната уредба (бензинова помпа, инжектори и др.). Във всеки случей не можем да гадаем. Докторът най-добре ще каже... стига да си разбира от занаята 

Писането на кирилица развива ума и тялото!