Срам.. Карах на ръчна...
- WarKiller
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2006, 22:17
- Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX 1.1 Mi
- Контакти:
- Status: Извън линия
Срам.. Карах на ръчна...
Колеги ... Срамна работа.
Днес съм карал около 20 километра извън града с вдигната ръчна спирачка без да усетя въобще.
Индикаторът ми на таблото за ръчната по принцип не свети.
Въпросът е, че въобще не я усетих по никакъв начин, а си карах нормално между 80 и 100. Само накрая когато паркирах вече придърпа ...
Та ... какво може да е станало. Смисъл... успял ли съм да разбия нещо по този начин?
Днес съм карал около 20 километра извън града с вдигната ръчна спирачка без да усетя въобще.
Индикаторът ми на таблото за ръчната по принцип не свети.
Въпросът е, че въобще не я усетих по никакъв начин, а си карах нормално между 80 и 100. Само накрая когато паркирах вече придърпа ...
Та ... какво може да е станало. Смисъл... успял ли съм да разбия нещо по този начин?
- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
ръчна
А държи ли ти ръчната?Ако караш на ръчна го отнася съединителя и всичките зарзавати след него но в по малка степен а и разбира се ръчната.Но това е при положение че ти държи ръчната иначе и до София да отидеш като не държи ръчната- нищо няма.
Наесен с песен в К1.
- WarKiller
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2006, 22:17
- Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX 1.1 Mi
- Контакти:
След като я свалих минах още 5-6 километра в града. Нямаше никакъв проблем.
Другото е, че индикаторът за ръчната на таблото по принцип си работеше до преди месец-два, а сега въобще не светва.
Странно е, че по принцип ръчната си кове без забележки и преди съм я забравял, но още при потегляне се усещаше дърпането и съм я свалял.
Другото е, че индикаторът за ръчната на таблото по принцип си работеше до преди месец-два, а сега въобще не светва.
Странно е, че по принцип ръчната си кове без забележки и преди съм я забравял, но още при потегляне се усещаше дърпането и съм я свалял.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Не ти държи ръчната. Или имаш разтегнато жило или най-вероятно са ти клеясали/заяли саморегулиращите механизми (в барабаните). Както и да е - ще е добре да ги отвориш и отремонтираш, а при нужда да сложиш и нови накладки. И моите бяха станали така. А сега и не мога да си помисля да тръгна на ръчна - просто колата ляга и си влачи задницата 

- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Щото си я дръпнал здраво преди това... безсмислено е да водим разговора, на всеки се е случвало! Виж не знам някой да е карал толкова дълго на ръчна, колкото теб, но едва ли е болка за умиране. Бе стига се плаши! Ако си прецакал нещо, ще го оправиш и повече няма да правиш така.
Ама не спори сега държи ли ти или не ръчната, защото ако ти е зацепила задницата не можеш да минеш 5 метра нормално, просто не си бил опънал ръчната достатъчно! А ако ти се влачи задницата и минеш толкова км. си адски заблеян шофьор!
Ама не спори сега държи ли ти или не ръчната, защото ако ти е зацепила задницата не можеш да минеш 5 метра нормално, просто не си бил опънал ръчната достатъчно! А ако ти се влачи задницата и минеш толкова км. си адски заблеян шофьор!

- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
РЪЧНА
Ами станалото станало не му мисли щом всичко е О.К. ами виж оправи лампичката на таблото или си създай навик да проверяваш ръчната на всяко спиране и тръгване-последното съм го наблюдавал при един професионален шофер.А сетих се че като бях в казармата веднъж кораба тръгна с хвърлена котва-смяяях!!!И наказания после....... *00117*
Наесен с песен в К1.
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2006, 21:58
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 CLX OHC