Въпрос свързан с цените на МП
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпрос свързан с цените на МП
Както всички знаем в Мото Пфое има резремни части, които са цени около тези в останалите магазини. В интерес на истината има и някои които са по-евтини (това ме изненада като го открих, но е факт). Въпросът ми обаче е за разликата в цените които МП обявява в интернет (http://www.motopfohe.bg/Search/search.php" onclick="window.open(this.href);return false;) и цената която казват като отидеш в магазина.
Съвсем пресен пример ми е от онзи ден.
Гледам в сайта им цени за тампони за задна стаб. щанга и за предни носачи. За да няма недоразумения:
кат. № 7144204 с цена от сайта 4,54лв, цена на място в магазина 6,20лв;
кат. № 6790115 с цена от сайта 11,62лв, цена на място в магазина ~15лв;
кат. № 6870549 с цена от сайта 18,70лв, цена на място в магазина 24лв;
Специално обърнах внимание на кат.№ да не би като съм проверявал нещо да съм объркал, но не. Това, което пише на фактурата съвпада с кат.№ които съм гледал в сайта.
Първо си мислех, че в сайта цената е без ДДС, да... ама не! Освен ако ДДС не 20% и освен това е различно за различните позиции.
Друг вариант - не са си актуализирали ценовата листа в интернет - напълно е възможно и вероятно това е причината за разликата, НО нормалано ли е фирма, която държи на клиентите си и претендира да е коректен партньор да не актуализира тази инфорчация своевременно!? Май не е, поради което вярвам, че не това е отговора на загадката.
И ето тук идва моят Въпрос: Може ли някой, смислено да обясни откъде идва тази разлика в цените?
Много ще съм благодарен, защото се чудя от доста време.
П.П. В интерес на истината има някои части при които това явление не се наблюдава.
EDIT: П.П.П. Не виждам откъде ще дойде разлика в кат.№, защото търся частите по VIN номера и в МП правят същото. Вярно че е възможно до го правят на по-нова версия на продукта, но едва ли разликата между версиите е в каталожните номера.
EDIT2: Имаше мнение за евентуална разлика в кат. №, но изчезна ...
Съвсем пресен пример ми е от онзи ден.
Гледам в сайта им цени за тампони за задна стаб. щанга и за предни носачи. За да няма недоразумения:
кат. № 7144204 с цена от сайта 4,54лв, цена на място в магазина 6,20лв;
кат. № 6790115 с цена от сайта 11,62лв, цена на място в магазина ~15лв;
кат. № 6870549 с цена от сайта 18,70лв, цена на място в магазина 24лв;
Специално обърнах внимание на кат.№ да не би като съм проверявал нещо да съм объркал, но не. Това, което пише на фактурата съвпада с кат.№ които съм гледал в сайта.
Първо си мислех, че в сайта цената е без ДДС, да... ама не! Освен ако ДДС не 20% и освен това е различно за различните позиции.
Друг вариант - не са си актуализирали ценовата листа в интернет - напълно е възможно и вероятно това е причината за разликата, НО нормалано ли е фирма, която държи на клиентите си и претендира да е коректен партньор да не актуализира тази инфорчация своевременно!? Май не е, поради което вярвам, че не това е отговора на загадката.
И ето тук идва моят Въпрос: Може ли някой, смислено да обясни откъде идва тази разлика в цените?
Много ще съм благодарен, защото се чудя от доста време.
П.П. В интерес на истината има някои части при които това явление не се наблюдава.
EDIT: П.П.П. Не виждам откъде ще дойде разлика в кат.№, защото търся частите по VIN номера и в МП правят същото. Вярно че е възможно до го правят на по-нова версия на продукта, но едва ли разликата между версиите е в каталожните номера.
EDIT2: Имаше мнение за евентуална разлика в кат. №, но изчезна ...
Последна промяна от Любо на 09 фев 2007, 16:36, променено общо 3 пъти.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Прав си. Опитах се да го пратя по e-mail до МП на адрес sales@ford.bg само че сървъра ми върна писмото с извинението, че не е намерил този адрес. Неказвам, че такъв адрес няма, може мейл сървъра ни да се е скапал или да са му правили профилактика.
Просто споделям, а тъй като тук влизат и хора от МП те може и да отговорят.
Просто споделям, а тъй като тук влизат и хора от МП те може и да отговорят.
- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ

Цени в нета (не 100% точни както се вижда от темата)red написа:И на мен ми е тъпо,че нямат цени в нета. Много е досадно да се разкарваш един час за да питаш еди к`во си колко струва. С тези номера не знам как се оправяте. Какво им пречи да сложат частите по название и с картинки?
с номерата се оправяме като сме си инсталирали Mikrocat

- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Микроката се инсталва супер лесно, поне старата версия е така.red написа:що пък да е ОФ!?
Добра идея за Микрокат ама като виждам от постовете с каква мъка се инсталва..
Търсачката е свалена от директен достъп, т.е. за мен това значи че не се поддържа. Цените са близки до истината, но не пречи да си ги свериш по телефона.red написа:...
Въобще МП не са users ориентирани
Поздрави