Въпроси за Форд Мондео DI 90 2001г.
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2007, 12:54
- Модел на автомобила: Мондео TDDI 2.0 90кс. 2001г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпроси за Форд Мондео DI 90 2001г.
Здравейте маниаци на Форд! Появи се още един форд във форума, а именно Форд Мондео DI 90 2001г.
Можете ли да ми кажете нещо за тази кола? Плюсове и минуси?
Къде може да се обслужва, кой разбира от нейната електроника?
От къде може да се вземат изгодно гуми за нея, с джанти, летни?
Зимни нови си има.
Какви консумативи като марка и от къде е изгодно да се купуват?
Консумативите били уж сменени, не е потвърдено до сега.
Можете ли да ми кажете нещо за тази кола? Плюсове и минуси?
Къде може да се обслужва, кой разбира от нейната електроника?
От къде може да се вземат изгодно гуми за нея, с джанти, летни?
Зимни нови си има.
Какви консумативи като марка и от къде е изгодно да се купуват?
Консумативите били уж сменени, не е потвърдено до сега.
Мондео за бащата, Стило за мен!
Италианката сменям само с българка!
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
здрасти колега и добре дошъл!
За 5г.кола само ++++++ може да има,едва ли някой ще изкаже -----
За ремонти и диагностика търси Мото Пфое,понеже това е още рядко срещан автомобил за ремонт и в малките сервизчета е по вероятно да ти го развалят отколкото да го поправят,понеже те още не са виждали такъв.
Гумите са както и за всеки друг автомобил.
Консумативите като марка "най-оригинални" са на Motorcraft,аз лично харесвам и Flennor като марка за ремъци.Казвам най-оригинални,защото съм чувал слухове,че са турски,гръцки... и т.н .но не и германски.Слухове са все пак.
Една проверка в МП все пак нее излишна на "сменените"консумативи,макар,че ще ти кажат да си ги смениш за сигурност,и са прави.
Сипвай гориво и карай безаварийно!
За 5г.кола само ++++++ може да има,едва ли някой ще изкаже -----
За ремонти и диагностика търси Мото Пфое,понеже това е още рядко срещан автомобил за ремонт и в малките сервизчета е по вероятно да ти го развалят отколкото да го поправят,понеже те още не са виждали такъв.
Гумите са както и за всеки друг автомобил.
Консумативите като марка "най-оригинални" са на Motorcraft,аз лично харесвам и Flennor като марка за ремъци.Казвам най-оригинални,защото съм чувал слухове,че са турски,гръцки... и т.н .но не и германски.Слухове са все пак.

Една проверка в МП все пак нее излишна на "сменените"консумативи,макар,че ще ти кажат да си ги смениш за сигурност,и са прави.
Сипвай гориво и карай безаварийно!
-
- потребител
- Контакти:
За сега всичко е ок. Благодаря за отговора. Имам въпрос.
Задния капак се отваля с дистанционно, но копчето на таблото дето е за отваряне на капака не работи. Така ми продадоха колата, казаха че не са могли да го оправят нещо. От къде да започна да търся проблема? С дистанционното си се отваря.
Задния капак се отваля с дистанционно, но копчето на таблото дето е за отваряне на капака не работи. Така ми продадоха колата, казаха че не са могли да го оправят нещо. От къде да започна да търся проблема? С дистанционното си се отваря.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Ми почни от копчето дали има изобщо някой в него и прави ли верига. Да не се окаже, че е само капаче да скрие дупката а останалото е трябвало на някой.GTipo написа:При всяко положение не работи. Само от дистанционното работи. Утре ще се пробвам сам да го оправя. Някакво реле за него има ли?
Отзад като са окачвали да се отваря с дистанционното да не са изолирали бутона.
Деян ти писа, че само на загасен мотор и без контакт се отваря иначе не.
При мен не бацаше щото беше избегала масата на вратата но пък при тебе се отваря от дистанционното, начи е нещо в командването.
Да не би пък умишлено да е направено така. Да не прецакаш нещо!
-
- потребител
- Контакти:
Днес го гледах...ужас.
Значи КЛЮЧА отваря задния капак, това си е фабричния ключ на колата и си е екстра. Това е и дистанционното.
Отварях копчето, отзадимаше няколко кабела, като единият беше вързан ей така и изолирван, предполагам че е правен мост щото е имало кофти кабел. Дадох накъсо стария кабел с моста за секунда - искри изхвърчаха..
По една време проработи въпросния бутон но за кратко-мисля чее кабелна повредата.
Горе-долу това е разположението отзад:
І І
І І
І
Тези долните отляво разбрах че само и единствено се окъсяват от бутона...странно. Видях също че бутона има светлодиод, който мисля че свети при пуснати светлини. Ако можете да ми помогнете с една схема...някакво ръководство...?
Това копче е голам проблем, защото отвреме навреме влияе на алармата и заключва колата, или я отключва. Доста гадно си е.
Значи КЛЮЧА отваря задния капак, това си е фабричния ключ на колата и си е екстра. Това е и дистанционното.
Отварях копчето, отзадимаше няколко кабела, като единият беше вързан ей така и изолирван, предполагам че е правен мост щото е имало кофти кабел. Дадох накъсо стария кабел с моста за секунда - искри изхвърчаха..
По една време проработи въпросния бутон но за кратко-мисля чее кабелна повредата.
Горе-долу това е разположението отзад:
І І
І І
І
Тези долните отляво разбрах че само и единствено се окъсяват от бутона...странно. Видях също че бутона има светлодиод, който мисля че свети при пуснати светлини. Ако можете да ми помогнете с една схема...някакво ръководство...?
Това копче е голам проблем, защото отвреме навреме влияе на алармата и заключва колата, или я отключва. Доста гадно си е.
-
- потребител
- Контакти:
За сега нямах възможност да го погледна наново, щото трябва да се вади касетофона и половината табло наново...ще го погледна.
Имам един друг въпрос. Като запаля колата има една оранжева лампа отляво на таблото дето си свети постоянно. На баир като давам газ свети червено. Това някакъв проблем ли е? Няма никакви означения върху лампата. Имам упътване, но е на немски...можете ли да ми дадете линк към някакво упътване на английски или руски или нещо такова?
Имам един друг въпрос. Като запаля колата има една оранжева лампа отляво на таблото дето си свети постоянно. На баир като давам газ свети червено. Това някакъв проблем ли е? Няма никакви означения върху лампата. Имам упътване, но е на немски...можете ли да ми дадете линк към някакво упътване на английски или руски или нещо такова?
-
- потребител
- Контакти:
Имам чувството че във този форум само аз имам такава кола...
Намерих си сам упътване за Мондео -
http://www.ford.ru/spg/getImage.asp?ima ... _17142.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Намерих си сам упътване за Мондео -
http://www.ford.ru/spg/getImage.asp?ima ... _17142.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;