Датчик за отворен багажник
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
- Контакти:
- Status: Извън линия
Датчик за отворен багажник
Здравейте,
Преди известно време започна да ми премигва лампата на компютъра, че ми е отворен багажника - главно като мина през някоя дупка, неравност и т.н.
Сега, въобще не изгасва.
Предполагам, че се дължи на лош контакт.
Някой може ли да ми прати снимка къде се намира точно датчика, за да мога да го изчистя или ако някой е имал същия проблем как го е отстранил?
Колата е Мондео 2.0i Ghia комби
Мерси много,
Ал
Преди известно време започна да ми премигва лампата на компютъра, че ми е отворен багажника - главно като мина през някоя дупка, неравност и т.н.
Сега, въобще не изгасва.
Предполагам, че се дължи на лош контакт.
Някой може ли да ми прати снимка къде се намира точно датчика, за да мога да го изчистя или ако някой е имал същия проблем как го е отстранил?
Колата е Мондео 2.0i Ghia комби
Мерси много,
Ал
- Bandit
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2005, 11:11
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 1.8 115 PS
- Контакти:
Датчика, ако не се лъжа е точно под заключващия механизъм на багажника. Предполагам, че буксата ти се е откачила. Тя е една широка с няколко кабела, доколкото си спомням. Дано ти свърши работа предвид, че си питал преди месец
))

Последна промяна от Bandit на 29 мар 2007, 11:23, променено общо 1 път.
За да стигнеш не е достатъчно само да вървиш....... трябва да вървиш напряко.. !
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
- Контакти:
Къде?
Здрасти,Bandit написа:Датчика, ако не се лъжа е точно под заключващия механизъм на багажника. Предполагам, че буксата ти се е откачила. Тя е една широка с няколко кабела, доколкото си спомням. Дано ти свърши работа предвид, че си питам преди месец))
Заключващия механизъм на вратата на багажника или на купето?
Ако можеш да изпратиш някаква снимка ще е екстра!
Поздрави
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Бутончето се намира в една пластмасова черна кутийка закрепена на едната страна на бравата на 5-тата врата /капака/. Ако го свалиш и го отвориш внимателно, можеш да го ремонтираш. Проблема е, че вътре е еда платчица с пътечка и един плъзгач, който се движи по пътечката. Та тая пътечка се изтрива от плъзгача и бутона спира да действа. Ремонта се състои във внимателно наслояване на калай върху пътечката.
Снимки сега нямам под ръка, но ако имаш проблем - свиркай

Снимки сега нямам под ръка, но ако имаш проблем - свиркай