Дойде ли време за смяна на зимните с летни гуми?
-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2006, 10:27
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600, 74 kW, Hatchback, 2000 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Дойде ли време за смяна на зимните с летни гуми?
Мислите ли вече да сменяте зимните с летни гуми? Дават единствено захлаждане около 8-ми март и после отново повишаване на температурите.
Аз мисля края на март най-късно да ги сменя, че не смея още сега. Все пак сме началото на март...
Аз мисля края на март най-късно да ги сменя, че не смея още сега. Все пак сме началото на март...
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Ето миналата година до какви заключения стигнахме
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... F%F2#23558" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... F%F2#23558" onclick="window.open(this.href);return false;
- oligofrennn
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2007, 20:51
- Модел на автомобила: Форд Мондео '96 1.8i zetec 16v
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 22:34
- Модел на автомобила: FORD SIERRA 1.8TD...Opel Vectra.-Skoda Favorit
доиде ли време за смяна
Аз мисля да покарам още малко с зимните гуми.Темперетурата на асвалта все още е доста ниска,не е като на околната.Може да няма сняг,но при тези температури мисля че зимните гуми ще се държат по добре от летните,и ще спират по добре.
- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Аз ще изчакам още 2-3 седмици и тогава ще си купя летни гуми. И без това лет(н)ите джанти са в дълбоката провинция, до Дунава и няма изгледи скоро да се придвижат към мен. А и все пак сме още в началото на март, не се знае женският месец какви изненади ни е приготвил. Непредвидим е женският характер. 

Последна промяна от Dundee на 06 мар 2007, 09:47, променено общо 1 път.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
При 20 градуса зимните гуми се износват - то е ясно. Лошото в случая, е че сутрин все още не е достатъчно топло и с летните гуми можеш да направиш някой сакатлък.VPP написа:Имам питане. Не износваме ли зимните гуми при по дълги пътувания?
Вярно е това, че март е непредсказуем, но когато навън е 20%?
Такаче по-добре поизносени зимни гуми, отколкото сплескана кола

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Колега при мен нещата са по-специални. Живея и работя в центъра на града. До работата ми е по-малко от една цигара време или 4-5 минути и за времето, което ще изкарам колата, ще съм вече на работното си място. Колата я ползвам най-вече извън града. За излети, почивки и междуградски пътувания.oligofrennn написа:аз пък тва не го разбирам..колата е за скапаното време, на слънце и топлинка мое и пеша, ама на -10 да излезна без кола...нз, всеки както предпочита. Мойта е стабилна в лед, сняг и не се притеснявам от пътищата.
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Много е гадно времето /направо ме е яд/!
Сутрин често е близко до нулата - сложа ли летните обувки, ще скоча в някоя от многото дупки и ...... /каучука на летните гуми много се втвърдява при ниските температури и има повишена опасност да се сцепи гумата, апък и дизела хич не е лек/
След 11 - 12ч. става жега и направо ми се доплаква - и четирите ми зимни гуми са почти нови!
пп: това беше егати и смахнатата зима!
Сутрин често е близко до нулата - сложа ли летните обувки, ще скоча в някоя от многото дупки и ...... /каучука на летните гуми много се втвърдява при ниските температури и има повишена опасност да се сцепи гумата, апък и дизела хич не е лек/
След 11 - 12ч. става жега и направо ми се доплаква - и четирите ми зимни гуми са почти нови!
пп: това беше егати и смахнатата зима!
- krava_i_pile
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
- Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
- Контакти: