Термостат и датчик за температура и др. проблеми
- cockobg
- потребител
- Регистриран: 29 ное 2006, 14:26
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1.8 16v 115hp.
- Status: Извън линия
Термостат и датчик за температура и др. проблеми
Здравейте колеги някои може ли да ми каже каде мога да си купя тези 2 неща за Мондео 93г. 1.8 115кончета
и колко пари(Термостат и датчик за температура)..
предварително....Имам и още един голям и много дразнещ проблем..когато запаля сутрин ми даржи високи обороти(1500)
когато я покарам малко и загрее(без да ми показва на стрелката за температура а падне на 1000 оборота)почва да ми мени оборотите МНОГО от 1200 на 500 и преди да изгасне пак ги дига и така 100000 пъти и ме побърква кажете на какво може да се далжи това щото влезна ли в задрастване ме побърква а и така като падат оборотите толкова двигателя се тресе и може да разбие някои тампон 

- tomny
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2006, 09:09
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
Re: Термостат и датчик за температура и др. проблеми
По първия въпрос не мога да ти помогна (а и едва ли някой ще може, след като не си написал къде си)
, а по втория, това много прилича на проблем с моторчето за празен ход. Намира се на пътя въздушния поток между филтъра и всмукателните колектори. Обикновено с почистване проблема се решава. Потърси, има много теми по този въпрос във форума, че не знам дали при мондеото е същото като при мен.

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Освен от него може да е от ECT сензора за който питаш.
Аз термостат си купих от един магазин в Надежда-4 бл.422, за 15лв.. Там има и датчици, но немога да ти кажа цена.
Виж в тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3912" onclick="window.open(this.href);return false;
мисля, че някой си беше купувал този датчик.
Аз термостат си купих от един магазин в Надежда-4 бл.422, за 15лв.. Там има и датчици, но немога да ти кажа цена.
Виж в тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3912" onclick="window.open(this.href);return false;
мисля, че някой си беше купувал този датчик.