Столче за дете в автомобила? ККК
-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2006, 18:09
- Модел на автомобила: Велосипед "Балкан"-Ловеч
- Контакти:
- Status: Извън линия
купих столче
И аз купих столче за колата. Мисля, че това е много важно за безопасността на детето по време на път. Досега имах малко 0-18кг, а вече взех и такова до 36кг. Децата трябва да се свикват да ползват столче още в самото начало, когато започнат да се возят в кола. Ако сте взели стол по-късно, след като е поотраснало детето, трябва да намерите начин да му обясните , че возенето в стол е за негово добро. Все пак това е въпрос на личен избор. Ако някой желае мога да го консултирам(безплатно
) за закупуванто на столче от по-големите до 36кг. Аз, както винаги, направих проучване на пазара във Варна, Бургас и София и знам къде,какво, за колко пари и време може да си купите. Ориентировъчно: седалка(само за дупето) 15-100лв, столче с облегалка(сваляща се) 70-300лв. Най-скъпото което видях в нета е на RECARO за около 1000лв но го няма в БГ(има в Русия и Германия). Ето и моя избор: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 65937[url]

- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
Re: купих столче
а това по-малкото столче, като ти стане излишно, нема ли да уредиш някой от нас с него на преференциална цена?marto написа:Досега имах малко 0-18кг, а вече взех и такова до 36кг.
-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2006, 18:09
- Модел на автомобила: Велосипед "Балкан"-Ловеч
- Контакти:
Re: купих столче
jlpetkov
, но изцяло държа правата за по-нататък че може и пак да потрябва
.
Вече съм го предал за ползване, временноа това по-малкото столче, като ти стане излишно, нема ли да уредиш някой от нас с него на преференциална цена?

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Един уточняващ въпрос къде е по сигурно да се монтира столчето зад шофьора или зад навигатора. Питам ако не дай си боже стане катастрофа кое от двете места е по защитено. ( пу пу пу да не дава господ на никого) Доколкото се сещам по филмите президента в лимузината сяда на точно определено място. Има ли изследвания в тази област при тестовете за безопастност.nikolovvd написа:Ето какво столче съм монтирал в колата:
П.П. Нямам още деца въпроса ми е от любопитство
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Казват, че мястото отзад срещуположно на шофьора е най-безопасното място в колата.
При професионална охрана, се прави разчет на движението на автомобила и пилотния автомобил/автомобили и се определя най-безопасното място при евентуални рискови ситуации. Вероятно може да се действа и обратно, според мястото на охраняваната личност да се прави схема на движение на пилотния автомобил. Имал съм възможността да се возя в пилотен автомобил и ми направи силно впечатление колко много знаци си разменяха с охраняваната кола... мигачи, аварийки и т.н въпреки, че имаха постоянна радиовръзка.
Интересна тема е. Ще ми е интересно да прочета и други мнения по въпроса за безопасните места в колата. Знам, че има колега, който би могъл да каже и професионално мнение. Може би темата трябва да се отдели в нова, ако реши модератора, за да не спамим тази
Поздрави,
la4o
При професионална охрана, се прави разчет на движението на автомобила и пилотния автомобил/автомобили и се определя най-безопасното място при евентуални рискови ситуации. Вероятно може да се действа и обратно, според мястото на охраняваната личност да се прави схема на движение на пилотния автомобил. Имал съм възможността да се возя в пилотен автомобил и ми направи силно впечатление колко много знаци си разменяха с охраняваната кола... мигачи, аварийки и т.н въпреки, че имаха постоянна радиовръзка.
Интересна тема е. Ще ми е интересно да прочета и други мнения по въпроса за безопасните места в колата. Знам, че има колега, който би могъл да каже и професионално мнение. Може би темата трябва да се отдели в нова, ако реши модератора, за да не спамим тази

Поздрави,
la4o
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Чувал съм че мястото зад водача е най-безопасно.
Но пък намерих това http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001603" onclick="window.open(this.href);return false;
Но пък намерих това http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001603" onclick="window.open(this.href);return false;