Каква консумация?
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
- Status: Извън линия
Каква консумация?
Колко ток според вас трябва да харчи едно CD когато е изключено???
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Re: Каква консумация?
Ами почти нищо - би трябвало да харчи ток само за да поддържа паметта. Даже си мисля, че ще ти трябва професионален и точен уред, за да може да хванеш разхода.ewgeny написа:Колко ток според вас трябва да харчи едно CD когато е изключено???

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
батерийката за Ром памети е <<<0.1А/1.5V и държи паметта около 10 години.......така че няма да ти се разрежда от там акумулатора,бъди сигурен.Brock написа:Ами почти нищо - би трябвало да харчи ток само за да поддържа паметта. Даже си мисля, че ще ти трябва професионален и точен уред, за да може да хванеш разхода.ewgeny написа:Колко ток според вас трябва да харчи едно CD когато е изключено???

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
и колко според теб mA са 0,1Аewgeny написа:Оооо, не, само така си мислиш! СД-то ми има консумация 100мА. Измерено!!
дали аз и ти не говорим за едно и също

стойностите ,които споменах по горе са за чип ром памет и тя консумира мнооого по малко ток-в зависимост от размера си.Тъй като твоето устройство се захранва от акумулатора(няма батерия за паметта) е нормално да има такава консумация(съпротивления,загуби и т.н).Друг е въпроса за Ah....тоест след колко време ще ти се разреди акумулатора от консуматора ............
- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Значи онзи ден докато си връзвах CD-то (Sony S2250) и като да изкл. акомулатора и брей искра... аааа тука нещо нередно... меря с mA и ми дава 120mА. на изгaсено CD... откачих го и ми даде 3-4мА закачвам го и пак 120mА. и след малко като премерих пак на вкл. CD (ама само във буксата без са съм го пуснал) и си ми даде консимация 5-6mА. което вече ме зарадва... само незнам защо при изгасено CD ми даваше толкова много празен ток пък после се оправи.. а пробвах всякакви поби със CD-то и все ми даваше такава консимация а после като премерих си беше нормална, някой може ли да обясни от какво може да е това като закъснение 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Може би от зареждането на кондензаторите. А може би е от самите усилватели. Моделите 4Х40, 4Х45 и по-новите 4Х50 имат схема в себе си, повишаваща напрежението необходимо при работата му в клас D месля. Ако знаеш номера на IC на крайното стъпало може да се намери схемата му и да се разбере точно как работи.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
0.1А * 24 часа * 365 дена * 10 години = 8760 Ahmrdds написа:батерийката за Ром памети е <<<0.1А/1.5V и държи паметта около 10 години.......така че няма да ти се разрежда от там акумулатора,бъди сигурен.Brock написа:Ами почти нищо - би трябвало да харчи ток само за да поддържа паметта. Даже си мисля, че ще ти трябва професионален и точен уред, за да може да хванеш разхода.ewgeny написа:Колко ток според вас трябва да харчи едно CD когато е изключено???

Стига бе човек, не съм толкова бос на тая тема че да ми кажеш че батерийката ще издържи 10 години и то при 0.1А. А пък и искам да те осведомя че харчи далееееееч по-малко то колкото казваш. Свери си пак инфото.Предполагам че имаш предвид 0.1мА
А пък хора, абе това е много за изключено СД - 100мА, 120 мА
Часовника на колата, дето и свети харчи 1-2 мА
СД-то трябва да харчи не повече от 15 мА, ае 20мА компромис.
Просто искам да ви споделя че е важно да проверите колите си за такива невидими проблеми, а не да се сещате като мен, когато за пореден път се наложи да ви дават ток за да запалите.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!